• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #601967  autor: wiewioreqezg
 18 gru 2012, 09:32
Witam od kilku dni jestem posiadaczem smartfona Sony xperia S .
Jest to znakomity teleffon, bardzo mi się podoba lecz ma bardzo duż rożnych funkcji i aplikacji których nie poznam w ciagu kilku dni. Ale mam na począek kilka pytań odnośnie tego smartfonika otóż do czego słóżą te breloczki o tajemniczej nazwie NFC, mam to sobie przywiesić do telefonu czy co ?? :Ddostałem w komplecie 6 sztuk w różnych kolorach , do czego to służy??
Czy w każdym momencie mogę sobie ładować baterię , np jeśli mam 40 % zaczynam ładować , nie skróci to jej żywotności??
Ostatnio zmieniony 26 gru 2012, 16:04 przez wiewioreqezg, łącznie zmieniany 1 raz.

#601997  autor: Xy
 18 gru 2012, 13:14
wiewioreqezg pisze:do czego słóżą te breloczki o tajemniczej nazwie NFC
https://www.google.pl/#hl=pl&safe=off&t ... 66&bih=630

wiewioreqezg pisze:Czy w każdym momencie mogę sobie ładować baterię , np jeśli mam 40 % zaczynam ładować , nie skróci to jej żywotności??
Ładuj kiedy chcesz. Nie baw się w średniowieczne formowanie baterii bo nic to nie da. A jeśli da to tyle samo co królicza łapka przypięta do koszuli albo szaman w łazience.
Bateria ma określoną żywotność ale sposób w jaki korzystamy ma marginalny wpływ na jej zużycie. Dwa lata w spokoju wytrzyma. Chociaż idę o zakład, że 5 lat to nie jest problem (jeden z moich telefonów ma 5 lat i bateria dalej fabryczna...)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71