• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #600426  autor: bolek2004
 11 gru 2012, 14:39
Jak wygląda sprawa pakietu danych w abo no limit 88 w Orange. Znajomy przeszedł na tą ofertę. Wszystko jest ok ale na Orange Online jest że ma pakiet 2GB. Nie korzysta z neta w telu i mu to nie potrzebne. Z regulaminów wyczytałem że z pakietu nie można zrezygnować, ale jeśli nie skorzysta się z internetu w danym miesiącu to opłata za pakiet nie będzie naliczana. Prawda to? Jeśli przez przypadek się z netem połączy na chwile to pobierają opłatę za cały pakiet 2GB? I jaka jest cena tego pakietu do doliczenia do abonamentu, z tego co widziałem w cenniku to 19pln?
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 23:22 przez bolek2004, łącznie zmieniany 1 raz.

#600429  autor: bp121
 11 gru 2012, 14:52
Jak można podpisac umowę nie znając warunków?

#600434  autor: bolek2004
 11 gru 2012, 15:10
Nie o to chodzi, warunki były znane ale wszystko było załatwiane przez telefon przez kuriera bo to był aneks, wiadomo nie każdy wszystko zapamięta. Zresztą znajomy zaznaczał że nie chce żadnego pakietu netu tyle że w tej taryfie nie ma możliwości z tego zrezygnować.

#600481  autor: orson_dzi
 11 gru 2012, 16:39
Jak można podpisac umowę nie znając warunków?
Tak jak robi to 98% ludzi. Budzą się po pół roku, że coś im nie działa, bo miało być inaczej.
bolek2004 pisze:Jeśli przez przypadek się z netem połączy na chwile to pobierają opłatę za cały pakiet 2GB? I jaka jest cena tego pakietu do doliczenia do abonamentu, z tego co widziałem w cenniku to 19pln?
I tak to wygląda. Pakiet uruchamia się automatycznie i kosztuje 19zł. Nie, nie można go wyłączyć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#600490  autor: bolek2004
 11 gru 2012, 16:57
Dzięki, tak podejrzewałem że to wygląda. Osobiście też wolę pójść do salonu i wszystko wypytać no ale wiadomo jak to jest z ludźmi, tyle że nie każdy ma telefon z netem albo smartfona więc po co na siłę uszczęśliwiać kogoś, no ale nic. Według mnie pakiet netu powinien być opcją w tej taryfie, a nie że wykorzystasz 50kb bo wciśniesz coś przez przypadek i cię koszą na 19pln, ale wiadomo jakoś zyski trzeba zwiększać, a najwięcej się zarabia na niewiedzy użytkowników.

#600942  autor: xystar
 13 gru 2012, 14:52
Podpinając się pod temat , czy w SE W995 można wyłączyć internet? Żona a właśnie ten abo bez limitu , z internetu nie korzysta , a za przypadkowe kliknięcie 19 zł trochę szkoda płacić

#600987  autor: sa
 13 gru 2012, 18:53
Wykasować ustawienia netowe(klawisz "c" i zatwierdź) w ustawieniach i zatwierdzić ,wtedy łączyć nie będzie,a że to nie smartfon to samoczynnych aktualizacji na pewno nie będzie ani szukania neta ,choć ten model ma wi -fi więc tak całkiem odcięta od neta nie będzie jak na hot spota trafi..

#601497  autor: xystar
 15 gru 2012, 21:34
Witam , SE jest z softem Orange i chyba nic nie można zablokować , a przynajmniej ja nie potrafię , jakaś podpowiedź ?

#601503  autor: kamil1221
 15 gru 2012, 22:35
Zawsze można przez BOK (*100) lub w salonie poprosić o wyłączenie pakietowej transmisji danych (jest jeden minus - bez tego nie będą działać MMSy).

#601511  autor: pomaranczowy
 15 gru 2012, 23:12
Pakietowe przesyłanie danych można wyłączyć też przez Orange online.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)
 #601512  autor: ciekawy
 15 gru 2012, 23:30
bolek2004 pisze:Jak wygląda sprawa pakietu danych w abo no limit 88 w Orange. Znajomy przeszedł na tą ofertę. Wszystko jest ok ale na Orange Online jest że ma pakiet 2GB. Nie korzysta z neta w telu i mu to nie potrzebne. Z regulaminów wyczytałem że z pakietu nie można zrezygnować, ale jeśli nie skorzysta się z internetu w danym miesiącu to opłata za pakiet nie będzie naliczana. Prawda to? Jeśli przez przypadek się z netem połączy na chwile to pobierają opłatę za cały pakiet 2GB? I jaka jest cena tego pakietu do doliczenia do abonamentu, z tego co widziałem w cenniku to 19pln?
jak ktoś ma taką taryfę to prawda,to tak jak z minutami w abonamencie dostajesz co miesiąc minuty i płacisz miesięczny abonament bez względu na to czy wykorzystasz minuty czy nie,podobnie jest wvtaryfach z pakietem netowym,że decydujesz się na ofertę z pakietem netowym w wyższej cenie niż taryfa z samymi minutami,dzięki temu masz tańszy telefon i pewność,że za łączenie się z netem nie zapłacisz setek tylko połączenie z netem idzie z pakietu,to nawet dobre oferty bo ci którzy chcą oszczędzić na pakiecie netowym jak się połączą z netem potem mają poblem z zapłaceniem rachunku na kilka set złotych,więc jak pakietu nie można wyłączyć to czasami nawet lepiej.

#601519  autor: xystar
 16 gru 2012, 00:37
Nie wyłączysz pakietu - brak uprawnień , czyli chcą , żeby 19 zł do każdego rachunku dopłacać

#601572  autor: orson_dzi
 16 gru 2012, 11:45
kamil1221 pisze:Zawsze można przez BOK (*100)
Nie można. Chyba, że ktoś Ci na rękę pójdzie, ale oficjalnie nie można.
xystar pisze:SE jest z softem Orange i chyba nic nie można zablokować
I co z tego, że z Orange? Ustawienia są takie same, wszystko można wyłączyć.

#601591  autor: xystar
 16 gru 2012, 12:14
Jeżeli możesz to wrzuć "łopatą " jak to wyłączyć , bo wchodzę w menu-ustawienia -łączność-ustawienia internetowe-łącz używając-i tu jest do wyboru(internet, mms orange,orange wap opcja usuń jest zablokowana dla każdej z tych wersji

#601714  autor: orson_dzi
 16 gru 2012, 23:28
A nie przyszło Ci do głowy wybranie "Edytuj" i namieszanie w ustawieniach, albo stworzenie innego profilu?

#601899  autor: xystar
 17 gru 2012, 22:12
Nie przyszło :( , ale działa , dzięki