• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#601043  autor: Letki
 13 gru 2012, 21:38
Mi się wydaje że baba głupoty gada żeby namówić na mixa albo abonament, przecież mam opłacone wszystkie zoobowiązania wobec plusa więc co im do tego ?

#601048  autor: marcinj
 13 gru 2012, 22:13
Jak masz salon Playa blisko to idź do salonu. Tutaj poniżej masz link ze strony Playa jak to wszystko wygląda.

jak to wygląda

Ja już przenosiłem kilka numerów do Playa. Nigdy nie było problemów. Formalności oni sami załatwiają. W salonie przy każdym przenoszeniu byłem tylko raz. Tam też nie ma żadnych haczyków, bo to w końcu umowa na kartę jest. Jak masz blisko salon to przejdź się, lepiej Ci wytłumaczą. Tylko musisz być tą osobą co brała ten numer. Jak numer był na tatę, mamę lub brata to oni muszą przyjść osobiście z dowodem osobistym żeby przenieść numer.

#601056  autor: Spioszek
 13 gru 2012, 22:53
Letki, mojej mamie jakieś 3 miesiące temu przeniosłem nr z MixPlusa do Play na kartę.
Z tym że z MixPlusa zmieniłem SMSem na Simplusa (operacja trwa 7dni) i potem na Playa.

Ale to bez różnicy, ja zmieniłem tak ponieważ ona używała jeszcze Plusa z 2 miesiące po zakończonej umowie.

Sprawdź tylko czy w MixPlusie masz wszystkie doładowania spłacone z umowy.
SMS PZ na numer 2585

#601129  autor: Letki
 14 gru 2012, 10:10
darkangel, oczywiście sprawdziłem, skończyłem doładowania dokładnie 10 grudnia, więc już nie mam wobec nich zoobowiązań dotyczących tych doładowań, jaki ten kod i czy jest on płatny?

#601130  autor: zygikuleczka
 14 gru 2012, 10:19
Letki, szukamy, szukamy, szukamy:P
Kod: Zaznacz cały
Jak uruchomić taryfę Simplus na Twoim telefonie ?

Wpisz Krótki Kod: *147*10# i przyciśnij klawisz „zadzwoń” (Jednorazowy koszt aktywacji taryfy wynosi 1,50 zł)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#601218  autor: Letki
 14 gru 2012, 15:26
Sory mistrzu, ale u mnie w pracy wyszukać coś w internecie nie jest łatwo i jak tam jestem to wgl o tym nie myślę żeby cokolwiek szukać. :) I później przenieść będzie się dało? Dzięki za kodzik ;)

#601353  autor: Spioszek
 15 gru 2012, 00:45
zygikuleczka, tym kodem raczej nie przejdzie się z MixPlusa na Simplusa, bo on jest do migracji między taryfami Plusa na kartę.

Letki, spróbuj wysłać SMS o treści PNK na 2699.

W każdym razie nr po skończonej umowie z Mixplusem możesz bezpośrednio bez przechodzenia na Simplusa przenieść do innego operatora.

#601564  autor: paker
 16 gru 2012, 11:30
A mi zostało jeszcze 3 miesiące w mixplusie i migruje do playa :)

#601674  autor: Spioszek
 16 gru 2012, 19:20
Chciałem jeszcze dodać dla Letki, oraz dla paker, info że kasa po przeniesieniu do innego operatora wam przepada jeśli takową macie na koncie, chociaż to pewnie wiecie.