• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #600669  autor: Jacek004
 12 gru 2012, 01:47
Czytałem już sporo tematów, jak nie wszystkie odnośnie możliwości wideo rozmów za pomocą sieci GSM.
Z tego co wiem, jeżeli chodzi o androidy to tylko niektóre LG, oraz Galaxy S1, S Advance, S2.
Jeżeli chodzi o Samsungi to nie wiem jak się ma sprawa po aktualizacji do Androida 4.x.x. Na 2.3.x na pewno działają wideo rozmowy w tych Samsungach.

Jeżeli chodzi o resztę czyli między innymi moją Xperie S.
Czy jest jakaś aplikacja która umożliwia takie rozmowy, bez ingerencji Wi-fi/internetu ? Taki Video Dialer.

Jeżeli nie, to prawdopodobnie sprzedam Xperie S i kupię SII, chociaż niestety nie chętnie, ale ważne są dla mnie wideo rozmowy.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 15:18 przez Jacek004, łącznie zmieniany 1 raz.

#600674  autor: Andrzej311
 12 gru 2012, 05:56
Ooo to widze że nie jesteśmy sami! Mój tata też by wziął xperie s i nie wybaczył by sobie tego zakupu. Więc dlatego weźmie samsunga galaxy s2 właśnie z uwagi na te wideorozmowy przez UMTS, a nie przez skype itd.
Powiem Ci tak cały net przekopałem i co sie dowiedziałem to android nie wspiera wideorozmów po UMTS wyjątkiem są te telefony które podałeś. Co do aktualizacji do 4xx to nie wiem niech sie wypowie osoba która to już zrobiła też jestem ciekaw. Wydaje mi się że najlepszym smartfonem z wideorozmowami po UMTS jest właśnie s2. Też bym sprzedał xperie s gdyby sie okazało że nie ma. Dziwi mnie to dlaczego z tego dobrodziejstwa zrezygnowali przecież tyle ludzi sie zawiodło na neoV, xperi S, itd. można wymienić pełno tego w necie. Więc najlepszym wyborem będzie s2 bo s3 już nie ma! Może zróbmy jakiś zbiorowy protest do google :) to może wypełnią luke w nowszym oprogramowaniu. Bo szkoda, że starsze telefony np. K800i miały, a telefon za 2tys. już nie.
Myślę, że koledze pomogłem.

#600676  autor: MaciejM
 12 gru 2012, 08:50
Jako posiadacz SgsIII zapewniam iż wspiera on wideo-rozmowy po UMTS

#600719  autor: Andrzej311
 12 gru 2012, 14:22
MaciejM pisze:Jako posiadacz SgsIII zapewniam iż wspiera on wideo-rozmowy po UMTS
napewno nie kłamiesz?
A wiesz może czy note i note 2 też mają wideorozmowy po UMTS ?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź i pomógłbyś kilku osobom.

#600862  autor: Jacek004
 12 gru 2012, 23:38
Maciej, a czy Samsungi Galaxy S, posiadają video rozmowy UMTS po aktualizacji androida do 4.x.x ?

#603068  autor: MaciejM
 23 gru 2012, 17:46
Jacek004, z tego co wiem to tak. SGS II ma. Co do Note i Note II tego nie wiem.