• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#600376  autor: camel3d
 11 gru 2012, 10:21
Oryginal jest li-onowy a ta co mam teraz Li-polymer. Wczoraj dzialala jak wsadzilem dwie kreski nawet fajnie trzymala potem zgaslo wsadzilem ladowanie i nic, to jest tellson wchodzi ciasniej bo ta z nokii jak przechyle telefon to sama wylatuje jest luzna zreszta widac ze przeszla juz swoje, ta nowa troszke trzeba wcisnac ale siedzi dobrze, czyli moge liczyc na wymiane na inna??niby to tylko 30zl ale jednak...baterie sa prawie identyczne w tamtej sa troszke szersze styki alena tym samym poziomie

#600379  autor: dario321
 11 gru 2012, 10:36
a pisalem wczoraj; kup oryginalna (nawet link do sklepu podalem) :-)

#600381  autor: Niezgodna7
 11 gru 2012, 10:40
Widocznie oryginały są i takie i takie.
PS. Jak jesteś pewny, że styka, to idź do sklepu, powiedz , że nie ładuje się bateria. Weź ze sobą ładowarkę i starą, sprawną baterię.
Powinien drugą dać, albo kasę... Nawet jak 2 dychy odda będzie git.

#600383  autor: camel3d
 11 gru 2012, 10:47
No wlasnie wczoraj bateria dzialala nie wiem czy nie popelnilem bledu rozladowujac ja do konca bo to swieza bateria, zalezy mi n a tym zebym dostal druga wtedy bede wiedzial tyle ze stracilem paragon a on taki malutki tyle ze z folia kupywalem tyle dobrze ze on to sam prowadzi moze sie nie doczepi jak w markecie hehe, zobaczymy, stara sie ladowala cala noc a ta wczoraj 2 godziny stala pod ladowaniem i nic ani drgnie....

#600388  autor: Niezgodna7
 11 gru 2012, 11:05
Jeju, Ty się nie łam tym rozładowaniem! Bateria nie jest sprawna nie z tego względu.
Ze swoją starą też tak robisz i działa.
PS. Nie trzymaj fonu pod ładowarką jeśli nie ma oznak ładowania.
Nie ładuj 12h bo to NIC NIE DAJE.
Ładujemy nową baterię, aż fon da znać, że naładowana, tj.ok.3h.
Idź do sklepu, później będziesz się martwił.

#600391  autor: camel3d
 11 gru 2012, 11:13
W sumie to ja powiem ze postepowalem normalnie...nie ma to jak oryginal ale podobno nie mozna juz dostac....pytalem wczoraj tego goscia on mowi tak tak formatowanie 3x12h i rozladowac do konca, a nie skroci sie zywotnosc takiej baterii???zeby nie bylo ze jeden dzien bedzie zas trzymac xD albo pol dnia hehe. Dobra moze gosciu bedzie na tyle wporzadku ze mi ja wymieni bez korowodow. Wogole wczoraj przyszedl mi es w tym salonie i mi mowi glosniki zaczynaja charczec xD bez przesady mp3 gra czysto i dzwonki tez tak sie znaja chocby wcale ale w sumie dobrze wiedziec, slyszlaem tez ze plyta glowna moze mi brac baterie ciekawe....widze po nalepkach pod bateria ze fon byl naprawiany ale grunt ze dziala nie bede wnikal co to bylo...

#600398  autor: dario321
 11 gru 2012, 12:37
camel3d pisze:nie ma to jak oryginal ale podobno nie mozna juz dostac
bzdura; http://www.ceneo.pl/1168152
camel3d pisze:slyszlaem tez ze plyta glowna moze mi brac baterie ciekawe....widze po nalepkach pod bateria ze fon byl naprawiany ale grunt ze dziala nie bede wnikal co to bylo...
oczywiscie,ze to tez moze byc przyczyna

#600453  autor: camel3d
 11 gru 2012, 15:52
W czwartek nowa bateria tamta byla walnieta m life 1500mah podobno sprawdzona i zero doplaty;)

#600542  autor: Niezgodna7
 11 gru 2012, 19:15
Haha zero dopłaty? Haha chyba on Tobie powinien dopłacić..
M life jest od tego roku na rynku, więc będziesz króliczkiem doświadczalnym, hehe
Same banialuki z tym 1500mAh, szkoda, że kasy Ci nie oddał, a wcisnął kolejną bakteriozocośtam, skoro nowa bateria okazała się walnięta.

#600546  autor: camel3d
 11 gru 2012, 19:30
Znaczy sie ja nie wierze w te 1500 zobaczymy jak ta juz bedzie do d@@y to bede chcial kase spowrotem...ja sobie ja sam wybralem jesli to bedzie wał to ostatni raz tam przylaze i bede chcial zwrot kasy....zobaczymy czlowiek uczy sie na bledach...

[ Dodano: 2012-12-11, 22:24 ]
Baterie bateriami ale powiedzcie mi oplaca sie robic glosnik prawy dokladnie odkrylem dziisiaj ze lewy gra glosno na maxa a prawy duzo ciszej ile kosztuje glosnik i ew.naprawa czy oplacalna???bo chce miec git telefon...

#600659  autor: Niezgodna7
 12 gru 2012, 00:03
Ano się uczy na błędach, hehe
*
Jak nie ma dużej różnicy w głośności, to może poczekać, aż padnie...

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis