Sam nie mogłem uwierzyć, że Actio wprowadza opłatę za utrzymanie numeru.
Od paru lat miałem u nich jeden i ten sam numer, a teraz przyjdzie mi się z nim pożegnać.
Dodatkowo wprowadzili zapis, którego nie zacytowałeś, odnośnie konieczności wykonania lub odebrania połączenia w okresie 3 miesięcznym. Jak nie, to mogą wyłączyć numer lub konto.
Generalnie zmiany mi się nie podobają i będę szukał alternatywy dla VOIP'a, ale najpierw muszę zużyć doładowaną u nich kwotę...
„5. NET-TELECOM ma prawo do zaprzestania utrzymywania (likwidacji) Konta Actio:
a) prowadzonego dla Użytkownika, w przypadku:
– stwierdzenia nieważności lub zaistnienia podstaw do rozwiązania umowy o świadczenie Usług Telekomunikacyjnych VoIP,
– korzystania z Usług Telekomunikacyjnych VoIP, Urządzenia Końcowego lub Oprogramowania niezgodnie z niniejszym Regulaminem lub obowiązującymi przepisami prawa,
– zmian przepisów prawa, mających wpływ na możliwość świadczenia Usług Telekomunikacyjnych VoIP w dotychczasowej formie,
b) prowadzonego dla Użytkownika niebędącego Abonentem, w przypadku:
– nieuiszczenia Minimalnej opłaty miesięcznej, w terminie jednego miesiąca od aktywacji Konta Actio,
– nie wykonania przez Użytkownika żadnego połączenia głosowego wychodzącego, ani nie przyjęcie przez Użytkownika żadnego połączenia głosowego przychodzącego przy użyciu Konta Actio, przez okres dowolnych trzech miesięcy kalendarzowych po jego aktywacji,
- opóźnienia Użytkownika w uiszczeniu opłaty z tytułu świadczenia usług telekomunikacyjnych lub jakichkolwiek innych świadczeń pieniężnych na rzecz NET-TELECOM.”