Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Modem cały czas leży na oknie. A na komórkowy tez przerywało połączeń.banderas pisze:mam dwie rady
spróbuj przenieś modem w miejsce bliżej okna i tam spróbować ściągnąć plik(a by zwiększyć zasięg)
a druga rada włożyć karty sim do telefonu swojego jeśli jest na androidzie, pochodzić z nim i wtedy pościągać różne pliki
jak obydwie rady wykażą ten sam objaw polecam wymienić kartę sim
w innym wątku przeczytałem że to jest przypadłość kart z doładowaniem to zerwanie połączeń, lecz i tak polecam zrobić 2 powyższe rady, gdyż na filmiku widziałem zasięg na granicy
Sprawdziłem na stacjonarne i na laptopie. Jeszcze do tego we wszystkie modemów.Moje rady sa dwie jedna to taka przelacz modem w tryb Ras. druga sprawdz na innym kompie w tej samej lokalizacji(najlepiej jak to bedzie win XP) widze pewna niespojnosc mobile partner pokazuje ci zasieg na full, za to windosowy manager pokazuje ci b słaby zasieg mozesz nieco przyblizyc jak to mozliwe jest. PZDR Marzenka
Takie coś aby wyeliminować problem z zasilaniemgrzegorz0plonka pisze:Co mam pożyczyć?
grzegorz0plonka pisze:Problem jest tylko wyłącznie tmobile pre-paid.
Sprawdzałeś może w innych lokalizacjach albo o różnych porach (np. późno w nocy)?grzegorz0plonka pisze:drugi niestety zawaliło się i ciągle cos problemy
Ewentualnie mogę sprawdzić w środę na karcie Heyah jak sprawa wygląda w przypadku stacji wyciągającej 14Mbit/s w HSPA+ oraz 25Mbit/s w HSPA+ DC czy da się potwierdzić problem, czy też nie.grzegorz0plonka pisze:Może posiadacie karty sim pre-paid od tmobile.
Racje i to może być problemem.Zakładając, że T-Mobile miewa czasem problem z billingowaniem transmisji danych
Trochę jest za dużo zabawy z nagrywaniem a i tak pakiet mi się kończy.grzegorz0plonka pisze:Mógłbyś robić filmik pulpitu na programie CamStudio i przysłać do youtube?
Maksimum jaki udało mi się wycisnąć na HSPA+ DC (Huawei E398, karty data) to 24-25Mbit/s w T-Mobile i 27-29Mbit/s w Orange.grzegorz0plonka pisze:Uaaa uzyskałeś az 22Mbit/s. Ładnie.
Prędkości trochę od APN zależą, jest pewna zależność od internet a heyah.pl. Tylko czasem miałem 3-4Mbit/s zamiast spodziewanych dużo większych wartości. Nie bardzo mam teraz czas dalej drążyć temat.grzegorz0plonka pisze:No prawda na heyah raz występuje a raz nie w występuje i udaje się więcej pobierze plik.