• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #59952  autor: bosmanxxl
 11 mar 2006, 07:23
na stronce http://www.bakx.pl/index.php?id=netmonitor/netmonitor oprócz netmonitora do symbiana, który działa, znalazłem równierz program o nazwie miniGPS, który podaje nikomu niepotrzebne info o sile sygnału i adresach LAC, CID. Zainstalowałem toto u siebie (na 6680) ale nie działa,może dlatego że przeznaczone do starszych os, np do 6600. Mam pytanko czy ktoś już próbował coś takiego zainstalowac i czy udało sie odpalić?? a moze znacie inne tego typu programy?.Chętnych do testowania uprzedzam że program na mojej noki nie zadziałał,aodinstalowywuje się baaardzo wolno.

zauważyłem jeszcze jedno, na mojej 6680 - kupionej w erze (wymiana aparatu) nie ma nalepki z imei, i nie ma nalepki ze świadectwem homologacji ministra łączności....
 #59954  autor: Blackall
 11 mar 2006, 08:38
bosmanxxl pisze:Zainstalowałem toto u siebie (na 6680) ale nie działa,może dlatego że przeznaczone do starszych os, np do 6600.
Ja nei instaluje nic co jest psilocka. Ich starsze programy nei chcialy sie odinstalowac, wieszały system, etc. Jest wiele alternatyw, np. http://www.symbianos.pl/content/view/103/100/ :wink: Sam bawilem sie Geominderem i jako tako dziala, choc nie jest to oczywiscie gps.
Acha, i polecam jeszcze CellTrack, troche z innej beczki, ale tez mozna sie pobawic, patrzac na kreseczki zasięgu :mrgreen:

SymbianOS.pl
Mobility

#59956  autor: bosmanxxl
 11 mar 2006, 09:08
na pocket pc jest progs, który zarządza profilami w oparciu o logowania do poszczególnych bts, na wiosce działa dobrze bo się za często nie przelogowywujesz ale w mieście, np w pracy loguję sie do 6 bts siedząc na jednym miejscu więc musiał bym ciagle coś wprowadzać, jest też progs który podaje pozycje geo, w oparciu o triangulacje (chyba) i współrzędne geograficzne bts.na zachodzie to działa, bo są gotowe mapy bts ze współrzędnymi, w polsce trzeba by to samemu zrobic i skompilować do odpowiedniego formatu....