• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 54 z 99
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 99

#597984  autor: slawnokia
 29 lis 2012, 00:36
Gadulski i remigiusz78

Prawdopodobnie w Szczecinie jest tak jak w Bielsku.

T.j. z pasma GSM 900 mamy wersję nazwy CI micro/CI makro. Np. "Lipnik-Krakowska, Bielsko-Biala".

Natomiast z górnego pasma GSM 1800 jest tylko jak na razie nazwa CI makro "Bielsko-Biala".

Konsultanci w BOA obecnie w 90% nie mają zielonego pojęcia o takiej usłudze jak CI.
Wcześniej też różnie z tym bywało.
Choć powiem wam, że jak kiedyś u mnie zgłosiłem brak CI, to w ramach zadość uczynienia przez 3 miesiące dostałem co miesiąc po 10 minut dodatkowo do wygadania :D.
Nie o to mi wtedy chodziło, tylko o powrót CI.
Faktem jest, że lepiej jakiś problem z CI poruszyć tutaj na forum, niż przez BOA.
Sprawa na pewno szybciej zostanie rozwiązana :wink:.

remigiusz78
Widziałem twoje wcześniejsze fotki z wyświetlacza :-) .
Pozostaje żałować,że nie robiłeś screenów, na http://btsy.eu/ były by jak znalazł :D.

Pozdrawiam :smt006

#597988  autor: remigiusz78
 29 lis 2012, 02:29
moje wczesniejsze fotki mialy trafic wlasnie na btsy.eu ale nikt z osob wrzucajacych je na strone nowosci nie byl nimi zainteresowany z powodu ponoc slabej jakosci , dlatego wlasnie wrzucilem je gdzie indziej

#598050  autor: Gadulski
 29 lis 2012, 12:41
slawnokia, ja miałem wiecej szczęścia, gdyz na moją korespondencję do ówczesnej Ery przeważnie odpowiadał Pan Krzysztof F., który był zorientowany w sprawie i zawsze pisał konkretnie. Solidny konsultant, którego (jeżeli przegląda to forum) serdecznie pozdrawiam :)

To bardzo cenna informacja, iż w 1800 jest tylko CI makro. Stąd na pewno taki sposób emisji komunikatów :)

remigiusz78, zapewne administratorowi btsy.eu chodziło o to, iż screeny po pierwsze są łatwiejsze do zamieszczenia, po drugie jakościowo są dużo lepsze i czytelniejsze.

Jak zawsze z tego miejsca polecam najprostszy i najtańszy telefon Nokii z Symbianem taki jak mam np. ja i slawnokia (Nokia 6630 na allegro jest za około 170 zł).

Ze sposobem wykonywania screenów, instalacją programów itp. na pewno Ci pomożemy ;)

Pozdrawiam

Obrazek

#598068  autor: user_delete31
 29 lis 2012, 14:34
slawnokia czytałem już tutaj że i w Nowym Sączu zmienili CI na Normalne w Orange.
Nie ma sprawy będę wrzucał tylko teraz muszę dużo cyknąć zdjęć chyba że jest zrzut ekranu w nokii. I Tak przed świętami będę wrzucał dużo nazw z Warszawy,Marek oraz Ząbek z T-Mobile oraz Orange.Przypomnę że w Warszawie nie weszło jeszcze Networks.

Jak wejdzie CI Orange w Szczecinie lub jak jest już po Networks to prosiłbym jak wygląda to w mieście wojewódzkim i jak pisane jest literą w Orange.

i jeszcze pytanie do slawonokii czy przed wejściem Networks też były takie same litery? Normalne w Orange.

#598069  autor: remigiusz78
 29 lis 2012, 14:36
jak tutaj mam dodac fotki bo nie widze tego a zrobilem kilka do albumu?
a tyczasem mozna obejrzec gdzie indziej
remigiusz78.fmix.pl
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 14:54 przez remigiusz78, łącznie zmieniany 1 raz.

#598074  autor: Gadulski
 29 lis 2012, 14:46
chyba że jest zrzut ekranu w nokii.
MateuszPL, tak jest zrzut ekranu z Nokii, jednak musisz mieć telefon z symbianem, żeby wgrać odpowiednią aplikację.
literą w Orange
zapraszam do tematu "Cell Info w Orange", bo nam się mały bałaganik robi... :)

remigiusz78, aby dodawać zdjęcia na tą stronę trzeba skorzystać z innej hostującej strony np. http://imageshack.us/ Z prawej strony trzeba się zarejestrować. W razie pytań pisz proszę do mnie. Ja w miarę mozliwości postaram Ci się pomóc.

Obrazek

#598089  autor: user_delete31
 29 lis 2012, 15:39
Postanowiłem z mojego domu na Ulicy Białostockiej kilka fotek wrzucić jakie nazwy Pokazuje

Targówek jest to dzielnicą Warszawy ale widać to równą nie dokładność.

Obrazek

Na Przemian z Warszawą

Obrazek

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=598117#598117
Tutaj będę zamieszczał z Orange Cell Info
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 20:06 przez user_delete31, łącznie zmieniany 5 razy.

#598171  autor: asziatko
 29 lis 2012, 21:26
remigiusz78 pisze:moje wcześniejsze fotki miały trafić własnie na btsy.eu ale nikt z osób wrzucających je na stronę nowości nie był nimi zainteresowany z powodu ponoć słabej jakości, dlatego własnie wrzuciłem je gdzie indziej
Owszem pisałeś do mnie że masz nazwy CI (jeszcze wtedy nie było mowy o Networks) z różnych lokalizacji głównie z woj. zachodniopomorskiego ale nie było mowy wówczas o tym że są one słabej jakości jako że nie można ich odczytać czy przeczytać jaka nazwa CI widnieje tylko że nie są robione w formie screenów przez aplikację w telefonie.

Na stronie www.btsy.eu jak zobaczyć każdy może jest zachowana jedna forma prezentacji nazw CI, poprzez screeny w telefonie a nie zdjęcia jak to jest w Twoim przypadku.

Dla tego Twoje zdjęcia pomimo ciekawych nazw CI co osobiście sam jestem zwolennikiem ciekawych nazw nie zostały zamieszczone na stronie www.btsy.eu.

W Kontakcie,
Artur

#598200  autor: Gadulski
 29 lis 2012, 23:41
MateuszPL, przejrzyj proszę stronę:
http://www.btsy.eu/miasta.php?strona=warszawa
Jest tam 579 screenów i wiele z nich już znamy np. "Szmulowizna"... Warto tam zerkać, gdyż co miesiąc jest aktualizacja i za moment będzie kolejna :)

remigiusz78, "Seminarium, Szczecin" wymiata :)

Obrazek

#598206  autor: slawnokia
 30 lis 2012, 01:19
w Szczecinie jest tak jak w Bielsku.

T.j. z pasma GSM 900 mamy wersję nazwy CI micro/CI makro. Np. "Lipnik-Krakowska, Bielsko-Biala".

Natomiast z górnego pasma GSM 1800 jest tylko jak na razie nazwa CI makro "Bielsko-Biala".
Informacja ode mnie nie jest już aktualna.

Wczoraj w Bielsku z górnego pasma GSM1800 zaczęły pojawiać się nazwy szczegółowe :D .

Na stacjach z dawnego Orange , są to duble nazw z pasma dolnego.

Na stacjach dawnego T-Mobile pojawiły się stare nazwy. Także zdarza się , że z jednego sektora mamy różne nazwy dla górnego i dolnego pasma. Oczywiście jest to połączenie nazwy micro/makro.
Przykład nazwy z górnego pasma:

Obrazek

Z GSM 900 nazwa CI z tego sektora to "os.Lipnickie-S69, Bielsko-Biala".

Druga dobra wiadomość to powrót CI mikro w Czechowicach-Dziedzicach i przyległym rejonie, gdzie też mamy NetWorks!.

W sumie nie zauważyłem nowych nazw, a tylko to co było wcześniej.
Niektóre nazwy są baaaaardzo długie:

Obrazek Obrazek

Ciekawe nazwy z okolic Czechowic:

Obrazek Obrazek Obrazek

I jedna nazwa z małą "literówką", powinno być "gm.Bestwina":

Obrazek

Ogólnie proponowałbym skrócenie nazwy do "Kaniow-Lotnisko, gm.Bestwina".

Pozdrawiam.

#598225  autor: user_delete31
 30 lis 2012, 07:18
Gadulski Zobaczyłem na stronie bts-y jest Szmulowizna natomiast nie ma Targowek. Tylko cały czas szukam CI Praga Polnoc w jakim nadajniku się znajduję?
Ostatnio zmieniony 03 gru 2012, 20:08 przez user_delete31, łącznie zmieniany 2 razy.

#598349  autor: wiesko
 30 lis 2012, 19:27
U mnie tez Networks zakończył prace i od 5 listopada bylo takie orangowe PRZECLAW oczywiscie w T-Mobile a teraz juz takie długie nazwy np," Tuszyma-Rzemien okolice Mielca " Pustkow okolice Debicy" BialyBor-WolaOciecka Pradolina Podkarpacka" gm.Przeclaw okolice Mielca. Wygląda ze wszystko wraca do normy,szkoda ze dalej jest tylko EDGE a myslalem ze moze jakies 3G zrobia. Podpowiedzcie,komu zglosić że nazwy sektorów są w zupelnie innych kierunkach?

#599008  autor: slawnokia
 05 gru 2012, 00:35
I jedna nazwa z małą "literówką", powinno być "gm.Bestwina":

Obrazek
Nazwa już poprawiona:

Obrazek

I dwie nazwy z Bielska, czyli powrót starych nazw CI w nowej wersji w pasmie 1800, innych niż pasma GSM900:

Obrazek
W GSM900 nazwa z tego sektora to "os.Zlote Lany, Biels".

Obrazek
W GSM900 : "Olszowka, Bielsko-Bi".

Brawa dla techników z T-Mobile za pomysłowość :smt038

#599088  autor: aquick
 05 gru 2012, 16:45
Znalezione na karcie screen'y z Poznania, których chyba tutaj jeszcze nie było (o ile mnie skleroza nie myli):

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PS. Tak poza tematem - orientuje się ktoś, czy w Niemczech któraś sieć rozsyła Cell Info?

pozdro

Obrazek

#599102  autor: user_delete31
 05 gru 2012, 18:09
U Mnie w Warszawie na Pradze znikło cell info ale nie otrzymałem żadnej wiadomości że są wykonywane konsolidacje sprawdzałem również na Targówku na Bródnie również nic nie pokazuję czy konsolidacja wkracza do Warszawy.Przypomnę że na Orange cell info nie znikło wcale. Jutro wybiorę się jeszcze w kilka miejsc i sprawdzę

#599128  autor: inżynier
 05 gru 2012, 21:00
Konsolidacja w Warszawie to dopiero połowa przyszłego roku więc zniknięcie cell info w tmobile jest spowodowane czymś innym.

#599129  autor: kwistas
 05 gru 2012, 21:04
W Lublinie wystartowało po 2 tygodniowej przerwie Cell Info T-Mobile jest inne od tego w Bielsko-Białej, parę przykładów, dokładnie tak jak są emitowane:
Lublin Bursaki
Lublin Stare Miasto
Lublin Politechnika Lubelska
Lublin Nadbystrzycka
Lublin al.Nadbystrzycka
Lublin Salon T-Mobile
Lublin Park Ludowy
Lublin Dworzec PKP

Na paru stacjach zwłaszcza w centrum jest emitowane gołe Lublin.
Stacje bazowe mają całkowicie nowe ID na zmiany czeka osiedle Nałkowskich, tam nadal stare ID stacji i CI.

Zmiany są też w miejscowościach oddalonych od Lublina, parę przykładów które zaobserwowałem:
Kozlowiecki Park Krajobrazowy gm.Niemce
Plaskowyz Naleczowski gm.Niemce
Plaskowyz Swidnicki Bystrzyca

Poprawy zasięgu nie widać, 3G jak nie było tak nie ma w lokalizacjach gdzie dostali pozwolenie na to wygląda, że nazwy zmienili zdalnie.
W miejscowości Niemce gdzie mieli dorzucić się do stacji Orange nic nie zrobili, nadal nadają ze swojej o wiele niższej stacji bazowej (wcześniej zasięg był bardzo dobry, ale komin się zawalił i musieli swój maszt postawić) przez to zasięg jest słaby.

Reasumując parę CI zostało zlikwidowane jak "Okolice Lublina", reszta została połączona z nazwą miejscowości. Na nowych stacjach znikły też wiadomości z ogłoszeniami, dodaje tak przy okazji.

#599155  autor: slawnokia
 06 gru 2012, 00:03
MateuszPL

Pewnie to chwilowy zanik CI.

Musisz sobie sprawić taki telefon, na którym da się Cell Tracka i Field Test zainstalować.
Wtedy po parametrach LAC i CID zobaczysz czy coś jest zmieniane.
Najlepiej jakąś starszą Nokię z Symbianem np. 6630, czy też nowszą E51.

kwistas

Czyli w Lublinie zrobili odwrotnie niż w Bielsku, do nazwy Makro dodano nazwę mikro?
Pewnie to chwilowe niedopatrzenie i niedługo poprawią :wink:.

Z tego co widzę to UMTS jest u mnie z wszystkich stacji, ale ja raczej na GSM się skupiam.
Kanały CB z anonsami zanikły także i u mnie, ale ja osobiście za nimi nie tęsknię.

Choć czasem fragmenty anonsów przebijały się na k.50 CB.
W efekcie czego można było coś takiego odczytać, jak w poniedziałek w Raciborzu, gdzie jeszcze nie ma NetWorks!:

Obrazek

Czasem także część anonsu przedostawała się na główny wyświetlacz, powodując chwilowe powstanie błędnej nazwy.
Poniżej screeny z Bielska, jeszcze sprzed konsolidacji:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

aquick

Z tego co mi wiadomo żadna sieć w Niemczech nie ma CI.
Kiedyś było w którejś z sieci w formie wyświetlania numerów kierunkowych.
Pisał gdzieś o tym Gadulski.

#599162  autor: user_delete31
 06 gru 2012, 07:17
slawnokia Nazwa wróciła taka sama czyli bez zmian nie wiem po co ten zanik.

#599209  autor: kwistas
 06 gru 2012, 12:43
Akurat w T czy wcześniej w Erze były awarie CI, może tak system jest skomplikowany, że się wysypuje, CI od PTC interesuje się od 2003 roku i awaria zawsze raz w miesiacu była.
  • Strona 54 z 99
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 99
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54