• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #598437  autor: wlodarek1
 01 gru 2012, 14:16
Chciałem opowiedziećc innym niedokończoną na razie historię z powrotem do tpsa .
Od 2004 r miałem, neo i tel stacjonarny w tpsa .
W 2008 r namówili mnie bym zmienił neta na FREEDOM i tel stacjonarny przeniósł
do ptk centertel do taryfy NOWY ORANGE STACJONARNY .
Teraz , 25 października kończyła się umowa na tel stacjonarny w orange ,
a 25 listopada kończyła się umowa na Freedom-a .
Już od sierpnia konsultanci-naganiacze namawiali mnie bym powrócił z tel i z netem do tpsa .
Skusili mnie - 18 października kurier firmy PDP przywiózł mi do podpisania 2 umowy ;
na tel stacjonarny i na neostradę , które podpisałem .
Podpisałem też upoważnienie dla tpsa do reprezentowania mnie w sprawie rezygnacji z ptk centertel i powrotu
do tpsa . Dziś mamy 1 grudnia a u mnie nadal działa Freedom i tel stacjonarny w taryfie "nowy orange stacjonarny"
Zadzwoniłem na infolinię 510100100 a tu konsultantka mówi że do ptk centertel nie dotarły jeszcze żadne papiery w sprawie mojego przejścia do tpsa .
Zadzwoniłem więc na 800500005 a tam konsultantka mówi że "papiery" w sprawie mojego przejścia
zostały wysłane .... 27 listopada . I zapewne dlatego dziś - 1 grudnia druga strona jeszcze o niczym nie wie .
Uważam że to jest duże "przegięcie " ze strony tpsa że od momentu podpisania umowy do chwili "skompletowania papierów " i wysłania ich do ptk centertel minęło 40 dni :!:
Jest tu na forum "Ekspert orange" i może on mi powie dlaczego papiery w biurach tpsa leżą
ponad miesiąc zanim je prześlą dalej i kiedy może nastąpić , jeśli w ogóle nastąpi - mój powrót .
Uważam że to jak tpsa traktuje swoich potencjalnych klientów to jest granda :!:
Proszę innych forumowiczów o opinię , czy inni chcący powrócić do tpsa też tracą tyle czasu i nerwów co ja :?: Z góry dzięki za opinie i pomoc w przyspieszeniu przejścia :wink:

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY

#598488  autor: marcinkoleksl
 01 gru 2012, 19:33
nerwów? na razie chyba tracisz tylko kasę, jaka? to sam wiesz, co zaproponowała ci tp s.a.!

#598552  autor: wlodarek1
 02 gru 2012, 13:04
Jeli chodzi o kasę to jest tak ; w tej chwili na orange stacjonarny i freedom 6 mega płacę 98 zł
Za neo w wersji " do 10 mega" + telefon VOIP podłączony do liveboxa mam płacić 99 zł .
Tak że różnicy tu nie ma , tyle że dojdą opłaty za aktywację ; 49 + 10 zł
Najgorsze jest dla mnie to że dziś - 2 grudnia - nadal nie znam nawet daty przenosin :!:

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY

#598559  autor: Maniek99
 02 gru 2012, 13:45
@wlodarek1
Za 98zł w TP możesz mieć 10Mb + prawdziwy telefon z nielimitowanymi stacjonarnymi w PL i zagranicą.
Z VoIP jest o dychę taniej, ale nawet tyle nie jest wart.

#598561  autor: wlodarek1
 02 gru 2012, 14:19
Pytałem dokładnie przed podpisaniem umowy ; przy umowie na 24 m-ce jest za VOIP+NEO jest 89 zł
a przy umowie na 12 m-cy jest 99 zł , livebox bez opłat .
Pytałem też na inmfolinii tak chwalonej przez niektórych na różnych forach NETII ;
Ten ich [netii] router + bezlik minut + net "do 20 mega" przy umowie na 12 m-cy - 109 zł
Przy umowie na 24 - owszem - chyba było tyle samoczyli chyba 97 zł .
Tak że wg mnie ta netia nie jest atrakcyjniejsza od tpsa.
A czy w rzeczywistości ten router który oferuje netia za darmo sprawuje się lepiej niż livebox2 :?:

Teraz jest MOTO X PLAY

#598567  autor: Maniek99
 02 gru 2012, 14:46
@wlodarek1
Obie wymienione przeze mnie oferty dotyczą TP przy umowie na 2 lata.
VoIP za te pieniądze to kicha.

Netia dla nowym klientom nie daje krótszych umów niż 24m-ce.
U nich za stacjonarne bez limitu (tylko polskie, ale też nie VoIP) + 10Mb zapłacisz 96zł/m-c.
Jeżeli centrala jest uwolniona (LLU) to dychę taniej i prędkość do 20Mb.

Ale skoro papiery podpisane, to po ptokach.

#598570  autor: zoltan666
 02 gru 2012, 15:13
Z tego co napisałeś wynikałoby, ze obie usługi przeszły ci juz na czas nieokreślony i pewnie teraz nieźle za nie zapłacisz. Jesli TP wysłała papiery 27 listopada to teraz pewnie trzeba jeszcze doliczyc 30 dniowy okres wypowiedzenia. Pewnie jeszcze troche całośc potrwa.

#598572  autor: wlodarek1
 02 gru 2012, 15:18
Ale skoro papiery podpisane, to po ptokach
Tak , ale umowa nie jest jeszcze realizowana bo ptk centertel nie uwolnił jeszcze mojej linii telefonicznej ...
Dziś mam freedoma i orange stacjonarny choć nowe umowy o neo i stacjonarny w tpsa leżą w szufladce od 22 października :!: Tam by chyba trzeba do tego ptk centertelu wysłać takiego np breivika albo tego co szykował bomby na nasz sejm . Może by tam zrobili 'porządek" w biurach tego ptk centertela i wreszcie uwolnili moją linię telefoniczną , skoro normalnie się nie da :!:
Z tego co napisałeś wynikałoby, ze obie usługi przeszły ci juz na czas nieokreślony i pewnie teraz nieźle za nie zapłacisz
- wiem na pewno że w ptk centertel abonament za telefon stacjonarny i abonament za freedoma nie wzrastają ani o 1 zł , gdy umowy przechodzą na czas nieokreślony :D

Teraz jest MOTO X PLAY

#598581  autor: zoltan666
 02 gru 2012, 16:13
To warto było pakować się w kolejna umowę jak niewiele ci się zmienia (zyskujesz)?

#598879  autor: wlodarek1
 04 gru 2012, 11:24
4 grudnia poprzez infolinię 800500005 dotarła do mnie smutna wiadomość ;
tel stacjonarny będzie przełączony na tpsa dopiero na nowy rok .
Freedom miał być zamieniony na neostradę podobno 18 grudnia ,
ale decyzja ta została odwołana a nowego terminu przeniesienia neta jeszcze nie ma ....
A ja tak chciałem na święta mieć "bezlik minut" z liveboxem i VOIP-em
Czy jest jakiś sposób by firmę ptk centertel uprosić by zrezygnowali na moją prośbę
z tych regulaminowych 30 dni na przeniesienie ?

Teraz jest MOTO X PLAY

#598886  autor: Maniek99
 04 gru 2012, 11:59
@wlodarek1
Jeżeli wywiązałeś się ze swoich obowiązków i Orange dostała papiery na min. jeden pełny okres rozliczeniowy wcześniej, to niema o co prosić, tylko pisz skargę do UKE.

Jednak przeniesienie numeru na VoIP i tak pewnie będzie trochę trwało, nawet jak być miał telefon w TP.

#598961  autor: Vieslav
 04 gru 2012, 20:08
wlodarek1, trzeba było najpierw rozeznać się w temacie zamiast wierzyć w piękne bajki konsultantów (którzy czasem i na głowie staną żeby tylko prowizje dostać) a teraz psuć sobie nerwy. Freedom to BSA (bitstream access, linia dzierżawiona od Telekomunikacji Polskiej), a zmiana BSA na cokolwiek innego nigdy nie wygląda tak ładnie i pięknie jak mówią.

#598977  autor: wlodarek1
 04 gru 2012, 21:58
Czy to oznacza że neostrada to nie jest BSA :?:
Do jakiej technologii neo się zalicza :?:

Teraz jest MOTO X PLAY

#598984  autor: Maniek99
 04 gru 2012, 22:47
BSA to nie technologia, tylko forma świadczenia usługi.
Neo jest świadczona w całości po sieci TP.
W BSA operator alternatywny dostarcza net do jednego z punktów styku z TP, a dalej leci już podobnie jak Neo.

#599157  autor: kaciux
 06 gru 2012, 00:53
jako pracownik tp mogę powiedzieć, że z powrotami do orange jest tak jak z wygraniem 6 w totka-uda się w terminie, a w 99.9999999% będzie to kilkumiesięczne opóźnienie. Często sam nie wiem gdzie leży problem, na pewno w pionach zajmujących się przejściem u obydwóch operatorów.

Jeżeli chcecie wrócić do Orange (nie wiem jak jest w innych sieciach-nie miałem okazji sprawdzić) lepiej jest zrezygnować u operatora i zawrzeć nową umowę z Orange niż czekać parę miesięcy i się mówiąc brzydko w*urwiać.
Taka to rada na przyszłość dla wszystkich.

#599170  autor: piwkopij
 06 gru 2012, 09:14
wlodarek1 pisze:
wiem na pewno że w ptk centertel abonament za telefon stacjonarny i abonament za freedoma nie wzrastają ani o 1 zł , gdy umowy przechodzą na czas nieokreślony :D
mam pytanie co dzieje się z odpowiednikiem Freedoma czyli Internetem dla Firm w ptk Centrtel, po zakończeniu umowy dalej obowiązują ceny promocyjne, czy wzrasta abonament?

#599379  autor: Orange Ekspert
 07 gru 2012, 11:30
@wlodarek1, mam na imię Krzysztof i jestem Orange Ekspertem. Chcę Ci pomóc i sprawdzić to dla Ciebie, ale potrzebuję konkretnych danych w tej sprawie. Prześlij do nas niezbędne informacje korzystając z naszego adresu: [email protected] lub formularza Pomoc Orange: http://on.fb.me/10XyZxu Pozdrawiam.

#601842  autor: wlodarek1
 17 gru 2012, 18:52
Dziś dostałem maila o takiej treści ;
Kod: Zaznacz cały
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Informuję, że usługa Orange Freedom zostanie wyłączona zgodnie z okresem wypowiedzenia tj. 31.12.12 , linia zostanie zwolniona do 14 dni od tej daty. Zachęcamy do skorzystania z oferty Neostrada i/lub FunPack.

Pozdrawiam,
Artur Kochmański
Doradca w Departamencie Obsługi Klientów Indywidualnych
PTK Centertel Sp. z o.o
A ja myślałem że wyłączenie usługi oznacza równocześnie uwolnienie linii telefonicznej....
Czy takie stwierdzenie jakie jest zawarte w tym mailu oznacza że na nowy rok zostanę bez telefonu stacjonarnego i internetu ?!

Teraz jest MOTO X PLAY

#602241  autor: robriot77
 19 gru 2012, 19:03
z odpowiedzi na mejlu wynika ze zostanie odlaczona usluga internetowa.
nie wiem w jaki sposob robiles przeniesienie z telefonem.
jezeli klient robi sam wypowiedzenia odnosnie internetu to wyglada to tak ze po wylaczeniu internetu musisz czekac na zwolnienie lini i nastepnie udac sie do punktu, www, badz do przedstawiciela w celu zgloszenia zamowienia na neta. z telefonem wyglada to tak ze centertel pewnie dal informacje dla tepsy ze klient rezygnuje z telefonu i ze z dniem tym i tym usluga zostanie odlaczona. powinnien wtedy ktos dryndnac do CIebie i proponowac podpisanie umowy. ewentualnie sam zloz zamowienie.
jezeli robi sie przepisanie telefonu przez przedstawiciela to trwa to bez komplikacji :)

czyli tak:
neta nie bedzie pewnie przez kilka dni
telefon zalezy w jaka procedura bylo robione przepisanie

pozdr :)

#602253  autor: wlodarek1
 19 gru 2012, 20:04
ROBRIOT - zarówno na neostradę jak i na telefon stacjonarny w tpsa umowy to już mam podpisane - w październiku . Terminy umów na internet i stacjonarny w orange "komórkowym"
pokończyły się już w listopadzie . Ale nadal , dziś zarówno freedom jak i orange stacjonarny nadal działają :!: Czy w NOWY ROK wreszcie zechcą mi włączyć ten tel stacjonarny i neo w tpsa :?: :!:

Teraz jest MOTO X PLAY