• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #598237  autor: galtom
 30 lis 2012, 09:48
Witam,

mam zamiar zakupic GS3 na allegro. 99% telefonow oferowanych to telefony od operatorow. Oczywiscie bede chcial sie pozbyc wszystkiego z telefonu i doprowadzic go do stanu fabrycznego.

Doszly mnie slychy, ze nalezy unikac telefonow z dystrybucji Orange. Czy to prawda czy nie zma znaczenia od ktorego operatora telefon kupie?
Ostatnio zmieniony 10 gru 2012, 15:47 przez galtom, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,
Galtom

#598240  autor: Espi
 30 lis 2012, 10:25
W więszkośći nie ma to aż tak większego znaczenia, natomiast zakupując telefon z Orange możesz spotkać się z blokadą smilock na nim ;)

#598242  autor: galtom
 30 lis 2012, 10:31
A jesli kupie bez simlocka (sa przeciez tez juz telefony tak sprzedawane...)... to wgranie nowego softu, niebrandowanego nie bedzie probelmem.
Czy lpeiej unikac dystrybucji Orange bo nie wiadomo czy orginalnie byl bez simlocka czy tez zostal zdjety i po flashu wroci...?

Pozdrawiam,
Galtom

#598962  autor: Vieslav
 04 gru 2012, 20:15
Jeśli chodzi o telefony z Orange to są dwie wersje: brandowane, czyli simlock + motyw operatora oraz oficjalna dystrybucja, czyli bez simlocka, z czystym, oryginalnym softem. Najłatwiej to poznać po pudełku: te brandowane mają czarne z logo Orange. Niebrandowane i bez simlocka mają oryginalne pudełko. Przynajmniej tak jeszcze było kiedy kupowałem Ace'a.

#598964  autor: galtom
 04 gru 2012, 20:36
Thx!
Na wszelki wypadek kupilem z dystrybucji Plusa (po ktorym zreszta nie ma juz sladu ;-) ).

Pozdrawiam,
Galtom