Ja pisałem, że po odebraniu zabawek od kuriera okazało się, że jeden z zakupionych telefonów (brałem 2) okazał się niesprawny. Na następny dzień odesłałem go wraz z podpisanym aneksem do Magazynu Zwrotów T-Mobile i nie było żadnego problemu ze zwrotem. Po paru dniach kurier przyjechał ponownie wraz z nową umową i nowym, sprawnym telefonem i tyle. Oczywiście skorzystałem z prawa na odstąpienie od umowy w ciągu 10 dni od jej podpisania. Wraz z umową dostajesz nawet gotowy do wypełnienia druczek z deklaracją, że rezygnujesz. Jest w zasadzie tylko jeden warunek przyjęcia zwrotu (poza tym, że nie minęło 10 dni), taki, że telefon nie może nosić śladów użytkowania. Ja zerwałem wcześniej folię ochronną, którą niezbyt dobrze nakleiłem ponownie, rozpakowane były kabelki (ładowarka itd.), a mimo to nie robili problemów i przyjęli bez gadania zwrot.
Jednocześnie przez IBOA wysłałem maila o zaistniałej sytuacji i już na drugi dzień rano zadzwoniła do mnie konsultantka z SUK z potwierdzeniem, że gdy tylko rozliczą zwrot, to wysłany będę miał nowy aneks i telefon. No i tak było.
Jedna ważna rzecz - jeżeli ktoś postanowi odstąpić od umowy w ciągu 10 dni od jej podpisania, to aneks wraz z telefonem wysyłamy w dodatkowym kartoniku (nie może być bezpośrednio w opakowaniu fabrycznym i to opakowanie nie może być oklejone taśmami) i koniecznie kurierem (najlepiej za potwierdzeniem odbioru). T-Mobile zastrzega na swojej stronie, że przyjmuje zwroty tylko od poważnych firm kurierskich więc o tym piszę (ja wysłałem UPSem). No i niestety musimy wysłać na swój koszt czyli ok.30 zł w plecy.
Korzystając z okazji chciałbym odszczekać to co napisałem ostatnio porównując 2 otrzymane telefony czyli HTC Desire X z Sony Xperia J.
Podtrzymuję zdanie, że Xperia J działa nieco gorzej od HTC (w końcu ten ostatni ma 2-rdzeniowy procesor), ale właśnie pojawiła się aktualizacja do Xperii, która mocno poprawiła płynność działania oraz czułość na dotyk i teraz korzystanie z niej to przyjemność (na wcześniejszej wersji oprogramowania był z tym problem).
Pozdrawiam