• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 350
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 350

#597919  autor: Maly745
 28 lis 2012, 19:39
lalunia2208 pisze:Witam!
w poniedziałek zdecydowałam się na przedłużenie umowy. Pani z SUK mówiła, ze ok czwartku kurier powinien już u mnie być, jednak cały czas w Iboa status paczki jest następujący: Status Twojego zamówienia: Przygotowanie wysyłki.
Czy jest szansa, ze paczkę dostanę jeszcze w tym tygodniu?
Jutro kurier zawita, rano sprawdź iboa powinny być zmiany naniesione

#597937  autor: lalunia2208
 28 lis 2012, 20:47
Dziękuję za odpowiedź :). Zatem jutro będę oczekiwać wizyty kuriera :)

#597960  autor: rafal
 28 lis 2012, 22:31
witam umowa kończy mi się w czerwcu 2013 kiedy moge wymienić fona słyszałem że w lutym acha jeżeli można to szukam porady co do taryfy bo akurat tak się składa że moge wybrać albo prywatną albo firmowa bo telefon zarejestrowany jest na firme.Interesuje mnie abonament około 60zł około 500 min do wszystkich i 4 grupa rodzinna + telefon acha internet też by się przydał

#597964  autor: Kaszanka11
 28 lis 2012, 22:45
Nikt tu nie wspomina jak skontaktować się z SUK. Ofertę na iBOA mam już od ładnych paru dni, ale z BOA nie dzwonią. Można jakoś samemu się skontaktować z SUK czy trzeba czekać aż sami zadzwonią?

#597966  autor: trzeszcz
 28 lis 2012, 22:49
Kaszanka11 pisze:Nikt tu nie wspomina jak skontaktować się z SUK. Ofertę na iBOA mam już od ładnych paru dni, ale z BOA nie dzwonią. Można jakoś samemu się skontaktować z SUK czy trzeba czekać aż sami zadzwonią?
Napisz do nich maila z iboa i czekaj aż zadzwonią :) Ja tak zrobiłem i jestem już po :)
R110 99 zł internet 250 MB i LG swift L9 za 1zł, umowa kończy mi się w maju, więc nie ma znaczenia kiedy się przedłuża umowę.

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie informacje z tego tematu!

#597967  autor: Auks
 28 lis 2012, 22:51
A ile masz do końca umowy? Możesz ze swojego konta na iBOA wysłać e-mail z prośbą o kontakt i jak zadzwoni konsultant to powiedz mu, że w związku ze zbliżającym się końcem umowy zastanawiasz się nad przejściem do innego operatora i poproś o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta. To powinno wystarczyć : )

#up
spóźniłem sie : p

W odpowiedzi na mojego mejla zadzwonil pani z suk i zaproponowal:
- r40 na 30 miesięcy w cenie 49,90
- 300 minut do wszystkich sieci
- pakiet 500 mb i 2 gb po przekroczeniu za 10 pln
-zte grand X in za 89 pln

umówiłem się na kontakt jutro. co myślicie? :)
Ostatnio zmieniony 29 lis 2012, 09:42 przez Auks, łącznie zmieniany 1 raz.

#598014  autor: Neqrim
 29 lis 2012, 09:41
Kaszanka11 pisze:Nikt tu nie wspomina jak skontaktować się z SUK. Ofertę na iBOA mam już od ładnych paru dni, ale z BOA nie dzwonią. Można jakoś samemu się skontaktować z SUK czy trzeba czekać aż sami zadzwonią?
Ja zadzwoniłem do BOA i poprosiłem o przedstawienie mi oferty przedłużenia umowy.Po wysłuchaniu propozycji konsultanta (która mi nie odpowiadała), poprosiłem o przełączenie do SUK. Konsultant nie robił żadnych problemów i natychmiast przełączył.

Pozdrawiam

#598041  autor: gobee
 29 lis 2012, 12:18
2 maile do SUK i......
65zł brutto a w nim
500minut do wszystkich
500mb +10zł do 2gb
Htc desire x 39 zł
dzisiaj bez problemów polecam. :lol:

#598051  autor: zinger
 29 lis 2012, 12:52
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... onu/oferta
czy ktoś negocjował może już przedłużenie bez telefonu? pytam bo ta opcja 79,9 na 12 miesięcy bez limitu minut jest bardzo ciekawa i zastanawiam się czy dają do niej coś jeszcze

#598054  autor: trzeszcz
 29 lis 2012, 13:04
Prawdopodobnie dostaniesz paczkę danych 250 MB, czy coś więcej np. obniżkę abonamentu, tego nie wiem, mam nadzieję, że się dowiesz dla nas :)

#598059  autor: vespero
 29 lis 2012, 13:48
Witam.

Czy istnieje możliwość odstąpienia od oferty gdy kurier jest zamówiony.
Czytałem gdzieś że taryfa zmienia się w ciągu 48h, czyli nawet gdy nie podpisze umowy z kurierem?
Czy umowa jest zawierana podczas rozmowy telefonicznej i nic nie podpisuje?
Co do sprzętu zamawiając przecież na odległość powinnem mieć 10 dni na zwrot?

Czy ktoś może wie czy naprawdę jest tak że jeśli konsultat twierdzi ze może dac zamiast 250 mb \500mb, ale wtedy nie moze dac 50% rabatu na telefon, czy faktycznie wtedy nie moze juz dac upustu na telefon.

#598060  autor: Horacy
 29 lis 2012, 13:53
Wystarczy że nie odbierzesz kuriera i tyle, albo mu nie otworzysz, albo mówisz że paczki nie przyjmujesz i tyle.

#598071  autor: Capeok
 29 lis 2012, 14:41
@vespero
Ktoś pisał na forum, że przysługuje Ci prawo zrezygnowania z warunków umowy do (chyba) 10 dni od daty podpisania dokumentów (otrzymasz je od kuriera). Musisz przekopać się trochę przez temat, ale chyba nawet było o tym wspomniane niedawno

#598085  autor: colins
 29 lis 2012, 15:24
Ja pisałem, że po odebraniu zabawek od kuriera okazało się, że jeden z zakupionych telefonów (brałem 2) okazał się niesprawny. Na następny dzień odesłałem go wraz z podpisanym aneksem do Magazynu Zwrotów T-Mobile i nie było żadnego problemu ze zwrotem. Po paru dniach kurier przyjechał ponownie wraz z nową umową i nowym, sprawnym telefonem i tyle. Oczywiście skorzystałem z prawa na odstąpienie od umowy w ciągu 10 dni od jej podpisania. Wraz z umową dostajesz nawet gotowy do wypełnienia druczek z deklaracją, że rezygnujesz. Jest w zasadzie tylko jeden warunek przyjęcia zwrotu (poza tym, że nie minęło 10 dni), taki, że telefon nie może nosić śladów użytkowania. Ja zerwałem wcześniej folię ochronną, którą niezbyt dobrze nakleiłem ponownie, rozpakowane były kabelki (ładowarka itd.), a mimo to nie robili problemów i przyjęli bez gadania zwrot.
Jednocześnie przez IBOA wysłałem maila o zaistniałej sytuacji i już na drugi dzień rano zadzwoniła do mnie konsultantka z SUK z potwierdzeniem, że gdy tylko rozliczą zwrot, to wysłany będę miał nowy aneks i telefon. No i tak było.
Jedna ważna rzecz - jeżeli ktoś postanowi odstąpić od umowy w ciągu 10 dni od jej podpisania, to aneks wraz z telefonem wysyłamy w dodatkowym kartoniku (nie może być bezpośrednio w opakowaniu fabrycznym i to opakowanie nie może być oklejone taśmami) i koniecznie kurierem (najlepiej za potwierdzeniem odbioru). T-Mobile zastrzega na swojej stronie, że przyjmuje zwroty tylko od poważnych firm kurierskich więc o tym piszę (ja wysłałem UPSem). No i niestety musimy wysłać na swój koszt czyli ok.30 zł w plecy.

Korzystając z okazji chciałbym odszczekać to co napisałem ostatnio porównując 2 otrzymane telefony czyli HTC Desire X z Sony Xperia J.
Podtrzymuję zdanie, że Xperia J działa nieco gorzej od HTC (w końcu ten ostatni ma 2-rdzeniowy procesor), ale właśnie pojawiła się aktualizacja do Xperii, która mocno poprawiła płynność działania oraz czułość na dotyk i teraz korzystanie z niej to przyjemność (na wcześniejszej wersji oprogramowania był z tym problem).
Pozdrawiam

#598125  autor: Auks
 29 lis 2012, 17:59
W nawiązaniu do mojego poprzedniego posta odnośnie rozmowy z Panem z SUK
W odpowiedzi na mojego mejla zadzwonil pani z suk i zaproponowal:
- r40 na 30 miesięcy w cenie 49,90
- 300 minut do wszystkich sieci
- pakiet 500 mb i 2 gb po przekroczeniu za 10 pln
-zte grand X in za 89 pln)

Postanowiłem, przed podjęciem decyzji zaryzykować jeszcze jedną negocjacją :D

Przedstawiłem swoje zdanie w takiej konfiguracji:

- R40 za 49,90 na 24 miesiące (zamiast 30)
- 250 minut
- 250 MB
- ZTE za 89 PLN

Zobaczymy co szanowny Pan Piotr P. z SUK odpowie na taką propozycję ^^

#598135  autor: trzeszcz
 29 lis 2012, 18:30
Auks pisze: - R40 za 49,90 na 24 miesiące (zamiast 30)
- 250 minut
- 250 MB
- ZTE za 89 PLN

Zobaczymy co szanowny Pan Piotr P. z SUK odpowie na taką propozycję ^^
Standardowo można dostać 45zl za R40 z pakietem 340 minut i do tego miałbyś ZTE za 189 zł przy 24 miesiącach. Więc propozycja którą dałeś jest moim zdaniem kiepska.

Pozdrawiam

#598141  autor: PiT
 29 lis 2012, 19:07
Witam

Abo konczy mi sią 26.05.13. Ale w iBOA już pojawila mi sie oferta przedlużenia choc nadzwyczaj kiepska. Przegladalem ten temat dużo wczesniej wiec troch orientuje sie w temacie ale do rzeczy.
Czy przeszlo by coś takieo, że napisalbym maila z iBOA do SUK ze chce przedlużyć umowe na takich i takich umowach? Jedyna optymalna oferta jak bylaby mnie w stanie zatrzymać teraz w T to:
65zł brutto (24 miesiace)
500minut do wszystkich(ta paczka 1000 sms/mms do wszystkich bylaby mila)
500mb +10zł do 2gb Szczeglnie zależy mi na necie)
Samsung Galxy S3
nie wiem za jak cene by mi go zaproponawali ale milo by bylo dostać go poniżej 1500. Jedyne co mnie martwi to to że z moich kalkulacji wynika że po przedluzeni umowy bylbym z nimi zwiazany aż na 30 mmiesiecy bo przedluzalbym ponad polrouk wczesniej. i nie wiem czy w to wchodzic.
jak myślicie przeszlo by cos takiego?

#598148  autor: st.konsultant
 29 lis 2012, 19:55
PiT pisze:Witam

Abo konczy mi sią 26.05.13. Ale w iBOA już pojawila mi sie oferta przedlużenia choc nadzwyczaj kiepska. Przegladalem ten temat dużo wczesniej wiec troch orientuje sie w temacie ale do rzeczy.
Czy przeszlo by coś takieo, że napisalbym maila z iBOA do SUK ze chce przedlużyć umowe na takich i takich umowach? Jedyna optymalna oferta jak bylaby mnie w stanie zatrzymać teraz w T to:
Samsung Galxy S3
nie wiem za jak cene by mi go zaproponawali ale milo by bylo dostać go poniżej 1500. Jedyne co mnie martwi to to że z moich kalkulacji wynika że po przedluzeni umowy bylbym z nimi zwiazany aż na 30 mmiesiecy bo przedluzalbym ponad polrouk wczesniej. i nie wiem czy w to wchodzic.
Stronę wcześniej jest cennik dla ofert SUK.

#598152  autor: PiT
 29 lis 2012, 20:24
st.konsultant pisze:
PiT pisze:Witam

Samsung Galxy S3
Stronę wcześniej jest cennik dla ofert SUK.
Dzieki jak rozumiem to juz by byla taryfa R60? w takim wypadku sprawa ceny jest rozwizana i wynosiła by 1439 zł. do zaakceptowania ;) Ale jak myślicie czy mail w stylu witam interesuje mnie przedluzenie umowy na 24 miesiace na podanych warunkach w ogóle by przeszedl? xP no i czy naprawde warto się wizać na 30 miesicy? tak jak mowilem wyżej podana oferta jest chyba jedyna jak mogla by mnie zatrzymać w T. Najwiekszą bolaczką w t jak dla mnie jest zasieg 3g/hsdpa w szczeglnosci ze mieszkam hmm.. nazwijmy to na terenach raczej wiejskich gdzie o zasiegu 3g moge tylko pomarzyć. A studiuje w częstochowie to i tam z zasiegiem 3g/hsdpa szału nie ma...

#598154  autor: trzeszcz
 29 lis 2012, 20:29
PiT pisze:(...) no i czy naprawde warto się wizać na 30 miesicy?(...)
Za 24 miesiące będziesz znów mógł przedłużyć abonament, tracisz tylko jak chciałbyś żeby to był ostatni abonament w TM, a teraz zyskasz pół roku na nowych warunkach i z nowym telefonem :)

Pozdrawiam
  • Strona 17 z 350
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 350
  • 1
  • 15
  • 16