Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Sieć
T-Mobile
Oferta może się pojawić nawet na 6 miesięcy przed końcem trwania umowy. Jeżeli masz do końca mniej niż 6 miesięcy, to warto sprawdzać co jakiś czas czy jest już dostępne przedłużenie w iboa (taka informacja będzie widoczna na samej górze tuż po zalogowaniu do iboa)dakoolk pisze:Dzięki, ale to akurat wiem (opisałem zresztą w moim poście, ostatnia wymiana w maju 2012), ale myślałem, że ktoś z T-Mobile, albo mający wiedzę "wewnętrzną" mi odpiszę, czy iBOA sprawdzać codziennie już w styczniu, czy dopiero w lutym (tak jakby sugerował tekst "nowa oferta" w mIBOA...
Tak, wiemy. Jeśli pofatygujesz się i przeczytasz parę(naście) stron tego tematu to również się dowiesz.Capeok pisze:A słuchajcie, wie ktoś może jak to jest z przedłużaniem umowy w SUK, ale bez telefonu?
Ja tydzień temu przedłużałem umowę Teściowej. Najpierw zaproponowali:Capeok pisze:A słuchajcie, wie ktoś może jak to jest z przedłużaniem umowy w SUK, ale bez telefonu?
Ta oferta również mnie nie interesowała (może dlatego, że mimo wszystko była dosyć podobna do tej z IBOA). Przedstawiłem więc oferty Plusa, Orange i Play dla przenoszących numer w porównywalnych taryfach:R60 - 500 minut - 250 MB - 69,90 zł + Motorola Motoluxe za 149 zł (24 mies.)
R20 - 125 minut - 250 MB - 34,90 zł + Sony Xperia tipo za 99 zł (24 mies.)
W obu abonamentach sieć rodzinna 2-osobowa za 1,99 zł.
Przyszła odpowiedź, tym razem dotycząca tylko R60 (pan dodał, że to ostateczna propozycja):- abonament w sieci PLUS za 59,90 zł obejmuje 600 minut do wszystkich sieci
- abonament w sieci PLAY za 59,00 zł (a w pierwszych trzech miesiącach nawet 29,50 zł) obejmuje 550 minut wymiennych na 886 wiadomości SMS/MMS i nielimitowane połączenia wewnątrz sieci
- abonament w sieci ORANGE za 59,90 zł obejmuje 500 minut do wszystkich sieci i nielimitowane rozmowy w Orange przez 6 miesięcy
- najtańszy abonament w sieci PLUS (29,90 zł) obejmuje 180 minut do wszystkich sieci
- najtańszy abonament w sieci PLAY (29,00 zł, a przez trzy miesiące 14,50 zł) obejmuje 180 minut wymiennych na 390 wiadomości SMS/MMS
- najtańszy abonament w sieci ORANGE (29,90 zł) obejmuje 120 minut do wszystkich sieci
Gdy odpisałem, że to już rozsądna oferta, ale 1) interesuje mnie inny telefon (Lumia 800); 2) nie odpowiedzieli odnośnie R20 - zadzwonili do mnie. Bardzo sympatyczna pani Paulina potwierdziła powyższe warunki dla R60 i przedstawiła ofertę dla R20:600 minut - 250 MB - 59 zł - HTC Desire X za 39 zł (24 mies.)
Zaskoczyła mnie cena Lumii - była o 100 zł niższa, niż w cenniku dla wymiany telefonu.R60 - 600 minut - 250 MB - 59 zł - Nokia Lumia 800 za 149 zł (24 mies.)
R20 - 180 minut - 250 MB - 25 zł (24 mies.)
A skad takie stwierdzenie, ze sie zmieni?vespero pisze:czy zmiana cennika, która nastąpi w grudniu może podwyższyc jego cenę czego się obawiam nie zmienić czy obniżyć .
To co był 1,5 roku temu to historia, teraz jedyne co możesz ugrać w SUK wygląda następująco:proxx pisze:Posiada ktoś może cennik telefonów dla Pakietu dla Biznesu? Ciekaw jestem czy nadal SUK ma rabaty na Nową Firmę ok 50% i Pakiet dla Biznesu ok 40% jak 1,5 roku kiedy przedłużałem umowę.
Co myślicie o ofercie
Ja mam pytanie odnośnie pakietów internetowych bo istnieje rozmycie w wątku pojawia się pakiet 250mb albo 500mb jaki w końcu jest dostępny.
Jeżeli chodzi o dodatkowe to czy przy R140 paczka 1gb jest największą możliwa i opcję 2 i 5 gb odeszły w niepamięć.
Cienko, w sumie nie wiele więcej od tego co można na ich stronie znaleźć. Szkoda, że nie można sprawdzić sobie cennika PdB. Niedługo na BOA będzie oferta więc pewnie będzie można rzucić okiem.Maly745 pisze: To co był 1,5 roku temu to historia, teraz jedyne co możesz ugrać w SUK wygląda następująco:
- Nowa Firma 10% rabatu ceny telefonów bez zmian w stosunku do boa
- Pakiet dla Biznesu ceny sztywne + 75% większy pakiet do wykorzystania (np. PdB 80 +75% do wykorzystania 140netto) ceny telefonów niższe o 100zł w stosunku do boa.
To, że to w zasadzie Smartfonowa Okazja, tyle że umowa na 24 a nie 36 miesięcy. Jeśli Ci pasuje to bierz.vespero pisze: Co myślicie o ofercie
R140 za 130 zł no limit +250 MB i SGS za pół ceny z cennika 344zł pakiet 1 Gb za 10zł
Gdybym ja miał taką ofertę na 24 mc długo bym się nie zastanawiał, sam mam podobny target - R140 i SGS 3, myślałem że da się ugrać R140 za 120-130zł, ale cena telefonu jak wszyscy tu wcześniej pisali bez zmianvespero pisze: Co myślicie o ofercie
R140 za 130 zł no limit +250 MB i SGS za pół ceny z cennika 344zł pakiet 1 Gb za 10zł