• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 160 z 182
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 182

#597639  autor: Ruben
 27 lis 2012, 07:48
eelbe pisze:Jednak zależy mi na taryfie Firmowej 25 (300 minut, darmowe play i stacjonarne) bez telefonu, za 10zł netto. Od maja jeden numer u mnie ma tę taryfę, jak wypowiadałem umowę na inny numer we wrześniu zaproponowali dokładnie to samo.

Czy ta taryfa jest jeszcze dostępna? Mam nadzieję że przy wprowadzeniu nowej oferty do GU PlayOnline nie zepsuli firmowych...
W ubiegłym tygodniu przedłużałem i była dostępna ta taryfa tylko zawierała pakiet złotówek odpowiadający nie 300 a 350 min. ale to chyba nie będzie przeszkadzać :mrgreen:
Odnośnie konieczności składania wypowiedzenia, to dokładnie nie wiem ale ja napisałem na PLay24 jaka taryfa mnie interesuje i za kilka dni zadzwoniłem i zapytałem, czy jest taka możliwość. Konsultant stwierdził, że owszem jest i włączył. Chociaż nie należał do specjalnie rozmownych i w zasadzie wszystkie informacje dotyczące taryfy musiałem wyciągać od niego i trochę się mylił mówiąc, że zostanie włączona z nowym okresem z rozliczeniowym, bo włączona została na drugi dzień, to generalnie byłem zadowolony z kontaktu.
Możliwe, że uznał, że skoro wiem o istnieniu tych taryf, to cała reszta też jest mi wiadoma.
Czy w grudniu będą lepsze oferty - tego nie wiem. Może PalonyLolek ma jakieś newsy ;) Jednak myślę, że jeżeli to co jest dostępne aktualnie jest dla Ciebie wystarczające, to można brać.

#597650  autor: raffde
 27 lis 2012, 10:08
Damian67 pisze:
raffde pisze:SYF,SYF i jeszcze raz syf!!!!
prawie 2 miesiące męczarni aby przedłużyć umowę. Wypowiedzenie wysłane we wrześniu. Pani konsultantka miała zadzwonić ale zaspała i nie zadzwoniła . Umowa przeszła z winy play na umowę na kartę.
Składasz wypowiedzenie a potem dziwisz się, że umowa się rozwiązała?
chyba nie rozumiesz co wcześniej napisałem . ale ok napiszę jeszcze raz prostszym językiem.
Wypowiedzenie wysłałem aby uzyskać lepsze warunki - jest to standardowe zachowanie 99% osób ,które wiedzą jak "rozmawiać " z operatorami działającymi na terenie RP. 7 dni przed końcem wygaśnięcia umowy a raczej przejścia jej na kartę prepaid zadzwoniła konsultantka z propozycją przedłużenia umowy - podpisania aneksu na dogodnych warunkach - które mi przedstawiła właśnie podczas tej rozmowy. Zgodziłem się na propozycję Play ,która padła z ust właśnie tej konsultantki. Wybrałem konkretny telefon. Okazało się ,ze nie ma go na stanie ale konsultantka obiecała ,ze zaraz go poszuka na innych magazynach i oddzwoni już z przygotowanym aneksem. NIE ODDZWONIŁA. Pierwszego dnia w którym wygasła umowa terminowa zadzwoniłem z pytaniem jakie są postępy w "oddzwonieniu" tej konsultantki oraz na jakim etapie jest mój aneks do umowy. Oczywiście żadnego aneksu nie było. Ktoś ( konsultantka, która miała oddzwonić kilka dni wcześniej ) olała sprawę. Od 1 października zaczęły się schody ( około 15 reklamacji, 20 telefonów kilka pism do instytucji regulujących i kontrolujących rynek ),których nikomu nie życzę.
ciao Damian67 . mam nadzieje ,ze teraz zrozumiałeś.

#597652  autor: pakierhakierxd
 27 lis 2012, 10:51
Teraz to jasne,trochę lipa ale co poradzisz,ja przed końcem też pewnie wyślę wypowiedzenie ale jakiś czas przed końcem tzn. 2 miesiące,liczę na to że nadal będzie abo 65 za 45 :) ,jak nie to normalnie przedłużę przez neta z abo 45zł,obecnie mam abo bez telefonu za 29 :P

Pozdrawiam :)

#597662  autor: sote
 27 lis 2012, 12:35
rtx pisze:sote przeczytaj sobie moje zestawienie ze 127 strony. Jeśli chcesz jakiś niski abo z telefonem to po wysłaniu wypowiedzenia mógłbyś uzyskać np. SD 49 za 29zł miesięcznie lub z internetem (250mb) All Inc 59 za 39zł.
dzieki, zapoznalem sie z tym :)
a te umowy to na jaki czas? 24m?

aha.. nie wiem czy tutaj mozna, jesli nie to przekierujcie ;)

W polowie lutego konczy mi sie umowa w Tmobile i bede chcial przejsc do play...
i zastanawiam sie czy lepiej wybrac cos z oferty dla przenoszacych numer,
czy przejsc do play na abonament za 1zl na czas nieokreslony, i po jakims (jakim minimalnym?) czasie wyslac wypowiedzenie i czekac na kontakt GU?
Co sie lepiej oplaci? Bede pewnie chcial jakiegos smarkfona brac i miec SD oraz net 1GB.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 12:47 przez sote, łącznie zmieniany 1 raz.

#597665  autor: pakierhakierxd
 27 lis 2012, 12:41
Z telefonem zawsze 24m.

#597668  autor: eelbe
 27 lis 2012, 12:54
Ruben pisze: W ubiegłym tygodniu przedłużałem i była dostępna ta taryfa tylko zawierała pakiet złotówek odpowiadający nie 300 a 350 min. ale to chyba nie będzie przeszkadzać :mrgreen:
Faktycznie, wcześniej też dostałem 350 minut... Jak to się playowi opłaca? ;-)

Palony Lolku, są jakieś przecieki z nowych taryf dla biznesu?

#597672  autor: sote
 27 lis 2012, 13:07
pakierhakier - dzieki za szybka odpowiedz!
Wypowiedzenie wysylac czy napisac im na play24, ze chcialbym SD49 za 29 i jakis tel z cennika abonamentu SD49?

#597673  autor: pakierhakierxd
 27 lis 2012, 13:14
Wypowiedzenie musisz wysłać możesz listem lub napisać, zeskanować i wysłać na @,potem za jakiś czas się do ciebie odezwą a jeśli tego nie zrobią to ty zadzwoń lub pisz na play24 w sprawie oferty utrzymaniowej (gu).

#597674  autor: sote
 27 lis 2012, 13:17
kolejny raz dzieki :)

a orientujesz sie jak lepiej zrobic z przeniesieniem?
i ewentualnie ile czasu trzeba byc na tym abo za 1zl?

#597675  autor: Ruben
 27 lis 2012, 13:24
sote, żeby móc skorzystać z oferty przedłużeniowej na warunkach GU, to w systemie muszą być wygenerowane min. 3 faktury i mogą to być nawet LP 1zł na próbę.
Co do ofert, to odsyłam do lektury na stronę 127-128 ;)

#597678  autor: sote
 27 lis 2012, 13:42
Ruben - przegladalem s 127 i 128 ale tam jedni pisza ze po miesiacu inni ze po 3...

macie wzro tego wypowiedzenia? bo na chacie powiedziano mi ze nie ma go juz na www i trzeba isc po to do salonu... nie mam salonu po drodze i nie chce mi sie specjalnie za tym jezdzic...

#597679  autor: Ruben
 27 lis 2012, 13:47
sote, po 3 fakturach. Sprawdzone. W google znajdziesz różne wzory i to nie musi być jakiś specjalny tylko zawierać podstawowe dane abonenta i umowy np. TAKI

#597683  autor: Ruben
 27 lis 2012, 14:14
sote, jak nie chcesz stracić numeru, to z przeniesieniem. Naprawdę dobrze czasem jest poczytać temat, bo podobne pytania przewijają się i robimy śmietnik.

#597695  autor: infernovip
 27 lis 2012, 15:20
Wiadomo coś o lumii 820? czy będzie dostępna na centrali GU?

#597709  autor: Fnx01
 27 lis 2012, 16:56
Ja wypowiadałem umowę normalnie, bez zaznaczania o przeniesieniu numeru do prepaid, a i tak odpisali, że jak się umowa skończy to numer zostanie przeniesiony do play na kartę.
Jestem też po rozmowie z konsultantem i proponował SD49 za 29, albo firmę 25 za 27,68zł (brutto) przez cały okres trwania umowy + 25% rabatu na abo na 6 miesięcy + jakieś smsy i dodatkowe minuty. Więc pod względem warunków lepsza jest firmowa GU, ale w taryfie firmowej 25 są dużo droższe telefony niż w SD49 za 29 więc zależy na czym komu zależy.

#597712  autor: khagari
 27 lis 2012, 17:26
Czy orientuje się ktos co się dzieje w przypadku kiedy mam umowę na firmę i jej nie przedłużę - przechodzi na czas nieokreślony czy na kartę? I czy w takiej sytuacji mogę po jakimś czasie skorzystać z oferty GU?

Oglądałam na stronie play 24 ofertę dedykowana dla mojego numeru, jest duzo gorsza niż przedłużenie przez internet, tez tak macie, czy tylko ja jestem taka pechowa?

Prośba do Admina - czy można by w pierwszym poście umieścić oprócz info o telefonach takie podstawowe informacje, o które często padają pytania.

#597758  autor: respol
 27 lis 2012, 20:36
hm mi w dniu dzisiejszym kończy się umowa, konsultantka dzwoniła raz miesiąc temu i cisza, gdzie wy znajdujecie na play 24 ofertę dedykowaną dla was? ja nie mogę nic tam znaleź, nie widzę żadnej takiej zakładki

#597778  autor: VICTORious
 27 lis 2012, 22:45
khagari pisze:Czy orientuje się ktos co się dzieje w przypadku kiedy mam umowę na firmę i jej nie przedłużę - przechodzi na czas nieokreślony czy na kartę? I czy w takiej sytuacji mogę po jakimś czasie skorzystać z oferty GU?

Oglądałam na stronie play 24 ofertę dedykowana dla mojego numeru, jest duzo gorsza niż przedłużenie przez internet, tez tak macie, czy tylko ja jestem taka pechowa?

Prośba do Admina - czy można by w pierwszym poście umieścić oprócz info o telefonach takie podstawowe informacje, o które często padają pytania.
Przechodzi na czas nieokreślony - ja tak mam. Propozycje na Play24 pojawiły się w chwili skończenia umowy.

#597803  autor: Ruben
 28 lis 2012, 08:09
khagari pisze:Czy orientuje się ktos co się dzieje w przypadku kiedy mam umowę na firmę i jej nie przedłużę - przechodzi na czas nieokreślony czy na kartę? I czy w takiej sytuacji mogę po jakimś czasie skorzystać z oferty GU?
Umowa przechodzi na czas nieokreślony i możesz złożyć wypowiedzenie i wówczas ktoś z GU kontaktuje się z Tobą albo dzwonisz sama na *600 lub piszesz na Play24 podając jaka oferta Cie interesuje. Oferty typu Firma GU są na stronie 127.
  • Strona 160 z 182
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 182
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160