• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #597114  autor: Masneka
 24 lis 2012, 13:42
Jakiś czas temu przywróciłem ustawienia fabryczne w moim LG GT540, przez co niestesty mam teraz 2 problemy:

1.Nie łączy się z internetem poprzez Ustawienia->Opcje bezprzewodowe->Sieć komórkowa-> Włącz
2.Nie działa mi Android Market, jego nazwa po resecie to tylko Market.

Telefon kupiłem używany z Plusa, sam posiadam numer z Orange. Telefon posiada wersje androida 2.1-update1.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2012, 15:46 przez Masneka, łącznie zmieniany 1 raz.
 #597120  autor: Andrzej24
 24 lis 2012, 14:04
Masneka pisze:Jakiś czas temu przywróciłem ustawienia fabryczne w moim LG GT540, przez co niestesty mam teraz 2 problemy:

1.Nie łączy się z internetem poprzez Ustawienia->Opcje bezprzewodowe->Sieć komórkowa-> Włącz
2.Nie działa mi Android Market, jego nazwa po resecie to tylko Market.

Telefon kupiłem używany z Plusa, sam posiadam numer z Orange. Telefon posiada wersje androida 2.1-update1.
1- Musisz wgrać ustawienia konfiguracyjne Orange Tu masz wszystko . Najlepiej SMS-sem

2- jak się połączysz z internetem to zobaczysz czy ci działa

#597135  autor: Masneka
 24 lis 2012, 15:28
Dzięki, Internet mi już działa. Niestety Market dalej nie chce się otwierać. Jest biały ekran, pojawia się i szybko znika okienko z "Wymuś zamknięcie" i potem czarny ekran i nic się nie dzieje.

Jak by się jakoś dało menadżer plików zainstalować bez marketu to jakoś bym sobie poradził.

#597140  autor: Andrzej24
 24 lis 2012, 16:20
Masneka pisze:Dzięki, Internet mi już działa. Niestety Market dalej nie chce się otwierać. Jest biały ekran, pojawia się i szybko znika okienko z "Wymuś zamknięcie" i potem czarny ekran i nic się nie dzieje.

Jak by się jakoś dało menadżer plików zainstalować bez marketu to jakoś bym sobie poradził.
Może pomoże ponowne zainstalowanie programu. Widocznie ten co masz teraz w telefonie jest coś nie tak.
Tu masz link do programu
Jak się go instaluje w telefonie to już Ci nie napiszę bo nie instalowałem lecz myślę, że jak poszukasz w internecie to znajdziesz.

#597596  autor: pakierhakierxd
 26 lis 2012, 21:42
Może spróbuj wyczyścić dane marketu a jak nie to przeinstaluj z apk :)

Pozdrawiam :)

#597954  autor: babeo
 28 lis 2012, 22:25
Masneka pisze:Niestety Market dalej nie chce się otwierać.
Dane w tle masz włączone?