• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 350
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 350

#597532  autor: Guciu
 26 lis 2012, 16:29
Zafiel pisze:Naprawdę nie warto robić żadnych podchodów, "brać na przetrzymanie", czekać na lepszą "indywidualną" ofertę lub bawić się w "negocjację". Na chwile obecną oferta SUK jest w miarę jasna: 600min i 250mb za 59 zł lub 500 minut i 500mb za 65 zł. (na przykładzie R60) Jeżeli komuś to nie odpowiada to może przenieść się do innego operatora albo czekać na ewentualne drobne korekty w przyszłości (wiekszych raczej nie będzie moim zdaniem). Oni sobie dobrze zdają sprawę z ofert konkurencji i mają swoje wytyczne co do postepowania. Jeżeli ktoś marudzi że standardowa oferta mu nie odpowiada dostaje oferte Suk-owską i to wszystko co można dostać. Na więcej bym nie liczył. Sprawa jest banalnie prosta dzwonimy na numer biura obsługi, prosimy grzecznie o przełączenie do sekcji utrzymania klienta tam mówimy co nas interesuje po czym dziękujemy za miłą obsługe i to tyle w tym temacie :) Wystarczy przedstawić co się chce i nikt nie będzie robił problemów, czy też utrudniał sprawy. Jeżeli ktos preferuje kontakt mailowy to wysyłamy z iboa maila w sprawie przedłużenia umowy, dopisujemy kilka zdań o tym jak to oferta Play i Orange jest lepsza ( moim zdaniem raczej zbędne ale można ;) ) , tudzież od razu piszemy że chcemy "to i to" dostajemy maila zwrotnego z oferta SUK-owską (czasami oddzawniają). Decydujemy się lub nie i to tyle w tym temacie. To taka moja przydługa dygresja na podstawie doświadczeń moich i znajomych z kontaktów z SUK. Pozdrawiam.
Racja pewnie będą jakieś drobne korekty, ale te drobne korekty sprawią, że przedłużę z miejsca :) Na początku w R60 nie było możliwości zamówienia sieci rodzinnej za 1,99 zł a teraz już można. Moim zdaniem zdają też sobie sprawę, że 250 MB internetu przy taryfach za nawet 100 zł to lekki żart i nie tylko mnie próbowali wcisnąć, że dają "niby 750 MB". Zdecydowanie powinni standardowo dawać 400-500 MB lub tak jak to robią obecnie oferować mniej minut w zamian za 500 MB - tylko nie zwiększając kwoty abonamentu. Nie po to rezygnuje ktoś z minut, żeby jeszcze większy abonament zapłacić i to wszystko za dodatkowe 250 MB. Niestety, ale wystarczy zainstalować aplikację Facebook na androida (osobiście nie korzystam, ale masa ludzi tak) i już około 150 MB miesięcznie znika. Do tego jakaś pogodynka, mail, komunikator, sklep Google Play, aktualizacje i 250MB zniknie w mgnieniu oka. Na to zresztą pewnie liczą nie dając tak jak dawniej lejka tylko przymusowo 1GB za 10 zł :) Swoją drogą ciekawe czy jest to zgodne z prawem, taki brak możliwości rezygnacji z automatycznego aktywowania dodatkowego pakietu...

#597533  autor: RobertH
 26 lis 2012, 16:34
Zafiel pisze: Moim zdaniem przy obecnych taryfach nie ma sensu brać niczego powyżej R110. A jak ktoś chce większy pakiet internetowy to można go zawsze dokupic oddzielnie. :)
gdyby w R110 zaoferowali mi cenę telefonu z R140 to owszem nie ma sensu, ale z tego co zdążyłem się zorientować ceny telefonów nie podlegają negocjacji:) (może w wyższych abonamentach podlegają, nie wiem). Natomiast lżej będzie mi kupić takiego SGS III za 689zł i płacić ok 120 zł za abonament, niż kupować go teraz w okresie świątecznym za 1000zł i płacić ok 100 zł za abonament (gdyby udało się uzyskać takie zniżki), mimo że ogólnie byłoby to tańsze o jakieś 170zł rozwiązanie:).

#597535  autor: gadekkow
 26 lis 2012, 17:13
Potwierdzam warunki uzyskiwane przez kolegów
Za 59zł 600 minut + 250mb, i Desire X za 39zł.
Ps. A tak miła konsultantka w SUK jest chyba tylko 1 - "to co Pan na tym internecie wyczytał?" :D

#597536  autor: Zafiel
 26 lis 2012, 17:15
Szybka kalkulacja. SGSIII w R110= 999, w R140=689. Trudno powiedziec jaka jest dokładna róznica w abonamencie ale prawdopodobnie 25 zł (99 zł vs ~125zł). I tak 24 miesiące x 25 zł = 600zł. Z kolei 999 - 689 = 310 zł. Czyli R110 jest bardziej opłacalna o około 300zł.

Swoja droga nie wiem kto układał cenniki i oferte w wyższych abonamentach. Dla mnie wygląda to śmiesznie i "na kolanie" można by to było lepiej zestawić. Ale to tylko moja subiektywna ocena :D .

#597537  autor: Capeok
 26 lis 2012, 17:22
Ok, świeżo po rozmowie:
Rodzina 60
64 zł
500 min
500 mb (z możliwością rozszerzenia do 1,5 GB za 10 zł)
24 miesiące
SGSII za 949 zł
Dla mnie git- minut więcej nie potrzebuję, internet też idealnie, tylko telefon ciut tańszy byłby spoko :-)

#597540  autor: RobertH
 26 lis 2012, 17:37
no niestety, niefortunne są te cenniki, tak samo z R170, chociaż tam przynajmniej dają 2gb na transfer, no ale w 200 zł to ja planuję się zmieścić za dwa abonamenty, nie jeden:). a obecnie R140 z R110 niczym się nie różnią, oprócz niższej ceny za niektóre telefony, co może dla niektórych na starcie ma znaczenie (akurat dla mnie). dlatego liczę na to że oferta z SUK dla R140 jest choć trochę bardziej korzystna (bylebym się nie przeliczył:)). ogólnie ta taryfa mogłaby bardziej różnić się od R110.

#597548  autor: trzeszcz
 26 lis 2012, 18:18
Wstępnie zaproponowali mi za 79.9 500 minut plus 500 sms i xperie J za 99 zł, rozmawiamy dalej :) Interesuje mnie R110, dam znać jak będzie dalej szło :)

#597558  autor: dakoolk
 26 lis 2012, 19:21
Mam ważne pytanie,

Czy zmienił się czas do zakończenia umowy, w jakim można podpisać nową przez SUK?
Chodzi mi konkretnie o to, że umowa kończy mi się ok. 20 czerwca 2012 r., ale poprzedni aneks (na jednej z umów) podpisałem (w punkcie sprzedaży, jeszcze nie wiedziałem wtedy o SUK) 5.01.2010 r., czyli ok. 5 miesięcy przed końcem. Drugą umowę przedłużałem w maju tego roku (też 5 miesięcy przed końcem - miałem już ofertę w iBOA, ale nie była jeszcze dostępna w punktach sprzedaży, więc napisałem do SUK i przedłużyłem.
Teraz w aplikacji mIBOA (dla tej umowy przeduzonej 5.1.2010 r. mam informację "następna oferta za 71 dni, czyli dokładnie 5.02.2012 - czy to dotyczy oferty w punkcie sprzedaży, a SUK i IBOA jest miesiąc wcześniej, tzn. mogę ich "atakować" po nowym roku, czy będę musiał poczekać na nowy telefon (utkwiłem z ChaChą, na którą zamieniłem w połowie kontraktu Wave i jest jak dla mnie super oprocz *&^%$# baterii i pamięci wewn.) aż do lutego?

#597559  autor: arasel
 26 lis 2012, 19:26
Generalnie w momencie kiedy w iBoa pojawi Ci się możliwość przedłużenia umowy oraz wyświetlą się propozycje taryf i telefonów, to możesz dzwonić do SUK i przedłużyć umowę.

#597568  autor: ernest
 26 lis 2012, 20:00
a ja chciałem zapytać ile trzeba czekać na kuriera po dogadaniu umowy? czy w między czasie nie powinienem dostać jakiegoś smsa np z numerem listu przewozowego ? pani podczas rozmowy coś mówiła o jakichś smsach ale nie pamiętam o co chodziło ?

ja standardowo 59 zł 600 minut i 250 mb :)

#597584  autor: mpajak
 26 lis 2012, 20:49
gadekkow pisze:Potwierdzam warunki uzyskiwane przez kolegów
Za 59zł 600 minut + 250mb, i Desire X za 39zł.
Ps. A tak miła konsultantka w SUK jest chyba tylko 1 - "to co Pan na tym internecie wyczytał?" :D
Witam,orientuje sie ktos jakie są ceny pozostałych telefonow w R60 w ofercie poprzez SUK?chodzi mi o te modele ,
- LG Swift L9 ,
- Nokia Lumia 800 ,
- Samsung Galaxy Ace 2 .

#597585  autor: Maly745
 26 lis 2012, 20:49
Kurier po 2 dniach zazwyczaj się pojawia.

#597587  autor: arasel
 26 lis 2012, 20:56
mpajak pisze: Witam,orientuje sie ktos jakie są ceny pozostałych telefonow w R60 w ofercie poprzez SUK?chodzi mi o te modele ,
- LG Swift L9 ,
- Nokia Lumia 800 ,
- Samsung Galaxy Ace 2 .
Takie jak w cenniku na stronie www.

#597592  autor: mpajak
 26 lis 2012, 21:32
arasel pisze:
mpajak pisze: Witam,orientuje sie ktos jakie są ceny pozostałych telefonow w R60 w ofercie poprzez SUK?chodzi mi o te modele ,
- LG Swift L9 ,
- Nokia Lumia 800 ,
- Samsung Galaxy Ace 2 .
A moge prosic o jakiegos linka w pdf-ie?Dzieki :)

#597593  autor: colins
 26 lis 2012, 21:36
Maly745 pisze:Kurier po 2 dniach zazwyczaj się pojawia.
A w międzyczasie, po zalogowaniu do IBOA wyświetlane są komunikaty typu "Przygotowanie oferty" czy "Realizacja wysyłki".
Potem dostajemy smsa z nr przesyłki i na stronie firmy kurierskiej możemy śledzić wędrówkę naszej nowej zabawki wraz z aneksem po wszelakich sortowniach w kraju, gdzie poganiani czasem pracownicy ćwiczą rzuty paczkami na odległość. :-D
A ponieważ Magazyn Centralny nie przykłada się do pakowania paczek, to możemy się zdziwić tak jak ja się zdziwiłem odbierając od kuriera niesprawny telefon.
Na szczęście dział utrzymania klienta staje zwykle na wysokości zadania i wymienia bez gadania telefon na nowy więc w moim przypadku skończyło się wszystko dobrze (+30 zł w plecy na kuriera z mojej strony :x) .
W Magazynie Centralnym, skąd wysyłane są telefony, mogliby jednak wziąć sobie do serca uwagi takich klientów jak ja i zacząć pakować zabawki na tyle porządnie, by fruwanie po kurierskich sortowniach im nie zaszkodziło. :mrgreen:

#597601  autor: arasel
 26 lis 2012, 21:59
mpajak pisze:
arasel pisze:
- LG Swift L9 ,
- Nokia Lumia 800 ,
- Samsung Galaxy Ace 2 .
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

Na przyszłość - cennik jest na stronie T-Mobile, był też podawany kilkukrotnie w tym temacie.

#597602  autor: mpajak
 26 lis 2012, 22:10
arasel pisze:
mpajak pisze:
arasel pisze: Takie jak w cenniku na stronie www.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

Na przyszłość - cennik jest na stronie T-Mobile, był też podawany kilkukrotnie w tym temacie.
Jeszcze raz dzieki. :)
 #597609  autor: chris79
 26 lis 2012, 23:09
Mam pytanko. Właśnie wysłałem żonę do boju, aby przedłużyła umowę (do tej pory miała taryfę R20). Napisałem wcześniej do T-mobile, że chce przedłużyć umowę na warunkach (jak było napisane na forum wcześniej) R40 340 minut i 250 MB za 45 zł. I chciałem ugrać Xpierie J wciąż za 99 zł. Przy kontakcie z SUK, nie było problemu z warunkami jakimi chciałem, oczywiście oprócz J za tą cenę. Przygotowałem żonę na tą ewentualność, że jeśli się nie da za 99 zł to niech bierze umowę na 30 miesięcy, wtedy J w/g cennika byłaby za 199 zł.Pani jednak odpowiedziała, że przy tym abonamencie, nie ma możliwości przedłużenia na 30 miesięcy. I tu rodzi się moje pytanie: czy przy przedłużaniu umowy przez SUK można tylko na 24 miesiąca, czy to kwestia czegoś innego?
 #597653  autor: mateo_b88
 27 lis 2012, 10:58
chris79 pisze: I tu rodzi się moje pytanie: czy przy przedłużaniu umowy przez SUK można tylko na 24 miesiąca, czy to kwestia czegoś innego?
To raczej nie prawda, bo jak ja też chciałem X J-tke za 99, to kobitka mi powiedziala że mogę za 199 ba 30 miechów. Oczywiście mowa o R40.

#597659  autor: dakoolk
 27 lis 2012, 12:14
arasel pisze:Generalnie w momencie kiedy w iBoa pojawi Ci się możliwość przedłużenia umowy oraz wyświetlą się propozycje taryf i telefonów, to możesz dzwonić do SUK i przedłużyć umowę.
Dzięki, ale to akurat wiem (opisałem zresztą w moim poście, ostatnia wymiana w maju 2012), ale myślałem, że ktoś z T-Mobile, albo mający wiedzę "wewnętrzną" mi odpiszę, czy iBOA sprawdzać codziennie już w styczniu, czy dopiero w lutym (tak jakby sugerował tekst "nowa oferta" w mIBOA...
  • Strona 14 z 350
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 350
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14