• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #597314  autor: ukefake
 25 lis 2012, 15:54
Witam!

obecnie używam t-mobile z minutami wymiennymi na mb za 25pln. jest to oferta która mi odpowiada. niestety, ptc zlikwidowała taką wymienność i po aneksowaniu umowy jedyną możliwością korzystania z netu są dodatkowo płatne pakiety. a mi zależy na jak najniższej cenie.
oferta playowa (ze strony www) jest całkiem sensowna: AI max 29pln, 1gb net, iles-tam minut (więcej niż 100 a tyle mniej wiecej jest mi potrzebnych). wygląda całkiem nieźle. jest też oferta w taryfie stan darmowy: 19pln, 180min. pakiet internetowy 200mb (z lejkiem) dodatkowo płatny 7pln. jakie sa ewentualne mozliwosci uzyskania rabatu na ten pakiet? lub jakaś inna kombinacja, tak aby abo był w okolicy 20pln.

w tmobile jak wspomnialem sa dodatkowe pakiety na net :(

nie orientuje się w możliwościach plusowej i opomarańczowej oferty bezsimowej.

będę wdzięczny za wszelkie rady i wskazówki.

#597429  autor: Spioszek
 26 lis 2012, 02:51
Podane przez Ciebie opcje w Playu są dość sensowne i tanie.
Chyba nic tańszego nie znajdziesz.

Dodatkowo jeśli przenosisz nr z innej sieci masz dodatkowe minuty ;).
Przykładowo w ofercie Super przejście do Play Stan Darmowy za 19zł masz 180min + 200MB neta za 7zł opcjonalnie, czyli 26zł by Cię wyniosło, biorąc pod uwage nie przekroczenie abonamentu.

#597430  autor: Kamil_K
 26 lis 2012, 04:54
Plus:

19,90 zł, 180 min, pakiet 200 MB za 7 sł (pierwsze 2 m-ce za darmo).
29,90 zł, 340 min, pakiet jw.

#597431  autor: KA
 26 lis 2012, 06:19
Poczytaj regulamin Plusa. Czy na pewno ten internet jest bezpieczny? Według mnie (czytałem jakiś czas temu, mogło się zmienić) Plus wyklucza pewne elementy z pakietu (np. streaming), czyli można się zdziwić, że coś doliczyło do rachunku. W Play takich problemów z netem nie ma (za to niektórzy mają inne, ale nie wszyscy).

#597443  autor: pakierhakierxd
 26 lis 2012, 09:49
W Plusie,T-Mobile,Orange jest tylko jedna wkurzająca rzecz jaką jest wymienność smsów w stosunku 1:1 więc jak masz powiedzmy 120 minut to napiszesz 120 sms i już wykorzystałeś abonament :( ,w Play jest 2 x lepsza wymienialność chyba mam 150 minut wymienne na ok. 400 sms,mi to aż tak nie ważne bo mam pakiet sms no limit za 7zł miesięcznie do wszystkich sieci ale dla tych co piszą te 50-100 smsów to by mogło już minut nie wystarczyć.

Pozdrawiam :)

#597507  autor: ukefake
 26 lis 2012, 14:44
darkangel, porównywałem oferty play dla mnp i dla migrujących z karty: różnice są w ilości minut, reszta warunków wygląda podobnie. obecnie mam abo w tmobile więc mam więcej możliwości.

pakierhakierxd, smsów wysyłam mało i obecnie też korzystam z abo w którym jest przelicznik 1:1 i daję sobie bez problemu radę.

z tematu o przedłużeniach w tmobile:
woody pisze:R20 bez telefonu
18 miesięcy/17zł/125min./100MB za 10zł
czyli razem 27pln

w plusie tez 27 (i aktywacja ok 49)

w playu w wersji SD jest prawie tak samo: 19 + 7 na net, czyli 26pln (i 49 aktywacja). czy jest jakaś możliwość żeby dostać rabat na pakiet netowy przy migracji/przenoszeniu/ przedłużeniu?