• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 350
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 350

#597301  autor: jowita
 25 lis 2012, 13:58
colins pisze:
jowita pisze:@Zygikuleczka, dzięki, tak czy inaczej poczekam. Tylko żeby nie było tak jak kiedyś, że w miarę upływu czasu ceny słuchawek systematycznie wzrastały... Jestem beznadziejnie wybrednym użytkownikiem z beznadziejnie cienkim portfelem, w tym problem...
Trudno powiedzieć co oni tam wymyślą. Moja przygoda z przedłużaniem umowy trwa ledwo półtora tygodnia, a w tym czasie oferty z SUK uległy paru zmianom i to na gorsze. Tym sposobem w międzyczasie zmniejszyli pakiet danych z oferowanych 500 MB do 250 MB. Potem w abonamencie Rodzina 40 najpierw obniżyli cenę telefonu Sony Xperia J ze 199 zł do 99 zł, by teraz wywindować ją do 299 zł. :shock: Przy takich zagrywkach można więc nie doczekać się na lepszą ofertę (czego oczywiście Ci nie życzę).
Ja dwa lata temu przedłużyłam umowę przedwcześnie i teraz to się będzie wlokło za mną, chętnie więc zaczekałabym dłużej. (Zrobiłam tak bo nagle musiałam znaleźć sobie nowy telefon, co teraz nie ma miejsca - odpukać, mam telefon po remoncie generalnym). Jako że cen i rodzajów słuchawek nie można negocjować, pozostaje mi chyba medytacja nad codziennymi wpisami na Telepolis i zmieniającymi się cennikami T-Mobile.
Zobaczymy też, czy słuchawki w ofercie online będą się zmieniać, czy tylko ich ceny...

#597302  autor: bartek.wasilews
 25 lis 2012, 14:02
colins

nikt nie kaze byc niemilym czy opryskliwym tylko twardo obstawac przy swoim :) odrobina asertywnosci i wiedzy tez sie przyda :)

#597305  autor: colins
 25 lis 2012, 14:08
jowita pisze: Ja dwa lata temu przedłużyłam umowę przedwcześnie i teraz to się będzie wlokło za mną, chętnie więc zaczekałabym dłużej. (Zrobiłam tak bo nagle musiałam znaleźć sobie nowy telefon, co teraz nie ma miejsca - odpukać, mam telefon po remoncie generalnym). Jako że cen i rodzajów słuchawek nie można negocjować, pozostaje mi chyba medytacja nad codziennymi wpisami na Telepolis i zmieniającymi się cennikami T-Mobile.
Zobaczymy też, czy słuchawki w ofercie online będą się zmieniać, czy tylko ich ceny...
Ostatnio reklamują na swojej stronie, że wyprzedają niektóre telefony. Jest więc jakaś szansa, że coś się zmieni. Po drugie biorąc pod uwagę to, że co chwilę wychodzą nowe modele telefonów i operatorzy powoli je wprowadzają do oferty, można domyślać się, że ceny obecnie oferowanych telefonów z czasem pospadają. Życzę więc owocnego polowania.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-11-25, 14:13 ]
bartek.wasilews pisze:colins

nikt nie kaze byc niemilym czy opryskliwym tylko twardo obstawac przy swoim :) odrobina asertywnosci i wiedzy tez sie przyda :)
To zrozumiałe. Jednak nadal uważam, że twarde obstawanie przy swoim może iść w parze z grzecznym załatwieniem sprawy.
Zresztą nie spierajmy się o takie pierdoły. Każdy ma swój sposób negocjacji. Ja, jak widać, lubię połechtać niektóre panie. :-D

#597322  autor: Auks
 25 lis 2012, 16:24
A ja teraz już biorę ich na wstrzymanie. Nie kontaktuję się w żaden sposób, nie odbieram telefonu (3x dzisiaj dzwonili). Musze przeanalizować oferty wszystkich operatorów :p

#597366  autor: st.konsultant
 25 lis 2012, 19:54
bartek.wasilews pisze:@st.konsultant

przecietny kowalski nie ma NAJMNIEJSZEGO pojecia o tym ze istnieje suk i ze sa tam duzo tansze oferty od standardowych!...
skoro więc piszesz,ze nie ma mozliwosci negocjacji, to po co ten temat pytam ? buahha
przeciez i tak nic nie utargujecie ...;]
5gb za 25 zl gdzie tak daja przy abonamencie rodzina 20 ? ?:] wszyscy piszecie tu o 250 mb w rodzinach po 40,60 itp .. no wow :)) mi zalezało na wiekszej paczce i mam :] minut tez nie duzo potrzebuje takze to dla mnie mega dobra oferta..
jedno jest pewne nikt by mi takiej oferty poza suk nie przygotowal ani salon ani kons. z Biura Obslugi..

sam przez 5 lat latalem do salonu bo nie mialem pojecia o SUK a oni mi wciskali oferty gorsze niz dla nowych kielntow ...

jak powiedziałem w salonie T-Mobile ,ze mam taka oferte przygotowana to nie chciała uwierzyc i byla w szoku:]
co do terminu konca umowy.. to chodzilo mi o to ze im blizej konca umowy tym mniejszy abonament moga zaoferować tzn. ze jeszcze miesiac temu nie mogli mi dac abonamentu mniejszego niz 50 zloty a teraz mam za 25 180 min ...i o to mi chodzilo:]
wiec wynegocjowalem sobie to co chcialem :]
tel. galaxy note II moze i kupiłem po standardowej ofercie dla przedluzajacychczyli czyli 2119 zloty, ale przy takim pakiecie internetu i minut za łacznie 50 zloty to cena dobra , jak na wolnym rynku, praktycznie nie spalcam tego tel w abonamencie...
ale oni i tak na tym zarobia pewnie
wazne ze ja jestem zadowolony i tego zycze wszystkim z forum telepolis , pozdroz :)

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi....

SUK mają swoje stałe taryfy (oczywiście lepsze niż standardowe), które dają każdemu kto o nie poprosi.
Zwykły Kowalski nie wie może o SUK. Wystarczy jednak, że przeczyta ten temat, zadzwoni do nich, powie co chce i dostanie to. Nie musi wcale niczego negocjować ani się targować.

I czy ktoś ma miesiąc czy trzy miesiące do końca to i tak może dostać to samo. Czyli to co akurat SUK ma dostępne.

Dla mnie koniec tematu.

p.s

w r20 potwierdzam, że dają 180 minut :mrgreen:

#597368  autor: SACZI
 25 lis 2012, 20:03
st.konsultant pisze:...

SUK mają swoje stałe taryfy (oczywiście lepsze niż standardowe), które dają każdemu kto o nie poprosi.
Zwykły Kowalski nie wie może o SUK. Wystarczy jednak, że przeczyta ten temat, zadzwoni do nich, powie co chce i dostanie to. Nie musi wcale niczego negocjować ani się targować.

I czy ktoś ma miesiąc czy trzy miesiące do końca to i tak może dostać to samo. Czyli to co akurat SUK ma dostępne.

...
Ja osobiście takie postawienie sprawy uważam za fair w stosunku do abonenta.
Dostajesz z góry ustaloną, ale lepszą od standardowej ofertę.
Dzięki temu obcina się dywagacje na forach, że w taryfie X za telefon Y zapłaciłem Z PLN.
Ktoś inny w tej samej taryfie z tym samym telefonem zapłacił A PLN dzięki "zdolnościom" negocjacyjnym, stażowi, ...
W takim podejściu przoduje zdaje się Orange. Plus również wyskakuje z lepszymi ofertami w przypadku wysłania rezygnacji.

Sama atrakcyjność oferty to już zupełnie inna sprawa i trzeba ją oceniać indywidualnie.

#597456  autor: Auks
 26 lis 2012, 11:06
Odpowiedzieli na e-mail który wysłałem 4 dni temu ^^

"Mogę zaproponować abonament o oczko wyżej za cenę 79,90 zrabatowany ostatecznie dla Pana do 59zł. W tej ofercie ma Pan 600 minut oraz 250MB. Telefon Sony Xperia J za 99zł oraz wyjątkowy HTC Desire X za 39zł."

Ale jak zapowiedziałem, nie odzywam się narazie do nich ^^

#597458  autor: zygikuleczka
 26 lis 2012, 11:10
Auks, ale czemu to ma służyć? Nie odbierzesz-nie będzie rozmowy-nie zostanie zapisane, że jesteś niezainteresowany.
No a co do tych negocjacji to niestety ale nie jest różowo jak niektórzy myślą: jest pierwsza oferta jak dla nowego, o ile abonent nie chce jej to dostaje oferte suku i albo bierze albo przenosi się do innej sieci:D

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#597467  autor: Auks
 26 lis 2012, 11:49
po prostu Pan przedstawił mi ofertę której nie zaakceptuje. a wiadomym jest, ze dzwonią nagminnie im bliżej końca. nie mam po prostu ochoty znowu słuchać tego samego :p. chociaż znizyli z 79 na 59 ^^

może wypowiedzieć się ktoś kto ma desire X? jak on sie sprawuje?

#597474  autor: arasel
 26 lis 2012, 12:28
No jeśli nie akceptujesz takich warunków to śmiało możesz zaczynać już procedurę przeniesienia numeru do innego operatora lub wysłać wypowiedzenie do T-Mobile, bo niczego więcej ponad to co oferują teraz już nie dostaniesz.

#597475  autor: Guciu
 26 lis 2012, 12:40
PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA WPROWADZENIE W BŁĄD!

3 strony wstecz informowałem, że T-Mobile odpisało na mój mail i potwierdziło pakiet 750 mb w Rodzinie 60.

Dzisiaj zadzwonił do mnie Pan i uczciwie sam zaznaczył, że te 750 jest PO KOMPRESJI!. Zaproponował 64 zł za rodzinę 60, 500 minut i 500 mb. Reszta bez zmian. Jednak poczekam na wzrost pakietów w podstawie bo za długo z tym pewnie nie pociągną.

#597481  autor: colins
 26 lis 2012, 12:50
zygikuleczka pisze:Auks, ale czemu to ma służyć? Nie odbierzesz-nie będzie rozmowy-nie zostanie zapisane, że jesteś niezainteresowany.
No a co do tych negocjacji to niestety ale nie jest różowo jak niektórzy myślą: jest pierwsza oferta jak dla nowego, o ile abonent nie chce jej to dostaje oferte suku i albo bierze albo przenosi się do innej sieci:D
Dokładnie i nawet wczoraj o tym pisałem, że nam, zwykłym leszczom :-D może wydawać się, że możemy negocjować nie wiadomo co, a tak naprawdę SUK ma przygotowaną tylko jedną alternatywę dla każdego abonamentu i tyle.

#597484  autor: DiAbOlO
 26 lis 2012, 13:01
Guciu pisze:PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA WPROWADZENIE W BŁĄD!

3 strony wstecz informowałem, że T-Mobile odpisało na mój mail i potwierdziło pakiet 750 mb w Rodzinie 60.

Dzisiaj zadzwonił do mnie Pan i uczciwie sam zaznaczył, że te 750 jest PO KOMPRESJI!. Zaproponował 64 zł za rodzinę 60, 500 minut i 500 mb. Reszta bez zmian. Jednak poczekam na wzrost pakietów w podstawie bo za długo z tym pewnie nie pociągną.
Czyli wyszło po mojemu 8).
DiAbOlO pisze:A wg. mnie kolega nie dostał 750 MB tylko 250. Wiele razy konsultanci mamili pakietem trzy razy większym od standardowego. A wszystko dzięki "kompresji danych" w T-M. Ale oczywiście mogę się mylić...

...:::DiAbOlO:::...

#597488  autor: Carlo
 26 lis 2012, 13:16
Czy jest bezpośredni e-mail do SUK?
I czy jest możliwość otrzymania w pakiecie R-40 czy R-60 pakietu internetowego 250+750 mb za 10 zł? Oraz pakietu sms do wszystkich? W cennikach takich możliwości nie ma, a tu na forum też nikt o tym jeszcze nie pisał.
Pozdrawiam!

#597492  autor: zygikuleczka
 26 lis 2012, 13:25
Carlo pisze:I czy jest możliwość otrzymania w pakiecie R-40 czy R-60 pakietu internetowego 250+750 mb za 10 zł?
Jest.
Esemesy chyba za 5 zł dodatkowo-chociaż nie mam pewności czy to nadal aktualne. W IBOA użyj opcji chcę przedłużyć Umowę albo napisz w treści wiadomości, że chcesz kontaktu ws przedluzenia

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#597509  autor: Zafiel
 26 lis 2012, 14:50
Naprawdę nie warto robić żadnych podchodów, "brać na przetrzymanie", czekać na lepszą "indywidualną" ofertę lub bawić się w "negocjację". Na chwile obecną oferta SUK jest w miarę jasna: 600min i 250mb za 59 zł lub 500 minut i 500mb za 65 zł. (na przykładzie R60) Jeżeli komuś to nie odpowiada to może przenieść się do innego operatora albo czekać na ewentualne drobne korekty w przyszłości (wiekszych raczej nie będzie moim zdaniem). Oni sobie dobrze zdają sprawę z ofert konkurencji i mają swoje wytyczne co do postepowania. Jeżeli ktoś marudzi że standardowa oferta mu nie odpowiada dostaje oferte Suk-owską i to wszystko co można dostać. Na więcej bym nie liczył. Sprawa jest banalnie prosta dzwonimy na numer biura obsługi, prosimy grzecznie o przełączenie do sekcji utrzymania klienta tam mówimy co nas interesuje po czym dziękujemy za miłą obsługe i to tyle w tym temacie :) Wystarczy przedstawić co się chce i nikt nie będzie robił problemów, czy też utrudniał sprawy. Jeżeli ktos preferuje kontakt mailowy to wysyłamy z iboa maila w sprawie przedłużenia umowy, dopisujemy kilka zdań o tym jak to oferta Play i Orange jest lepsza ( moim zdaniem raczej zbędne ale można ;) ) , tudzież od razu piszemy że chcemy "to i to" dostajemy maila zwrotnego z oferta SUK-owską (czasami oddzawniają). Decydujemy się lub nie i to tyle w tym temacie. To taka moja przydługa dygresja na podstawie doświadczeń moich i znajomych z kontaktów z SUK. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 16:07 przez Zafiel, łącznie zmieniany 2 razy.

#597510  autor: Auks
 26 lis 2012, 14:50
To teraz poprosiłbym o wyjaśnienia.

Jeżeli moja umowa wygasa 20.01.2013 i przestaje obowiązywać z kolejny okresem rozliczeniowym (13 lutego '13) to jeśli podpiszę aneks teraz (powiedzmy 8 grudzien) to od kiedy zacznie ona obowiązywać?

#597513  autor: DiAbOlO
 26 lis 2012, 15:00
Auks pisze:To teraz poprosiłbym o wyjaśnienia.

Jeżeli moja umowa wygasa 20.01.2013 i przestaje obowiązywać z kolejny okresem rozliczeniowym (13 lutego '13) to jeśli podpiszę aneks teraz (powiedzmy 8 grudzien) to od kiedy zacznie ona obowiązywać?
Od dnia, w którym powiedziałeś magiczne "tak", ewentualnie następnego...

...:::DiAbOlO:::...

#597524  autor: RobertH
 26 lis 2012, 15:59
Witam,
orientuje się ktoś jaką obecnie SUK ma ofertę dla abonamentu R140 (ew. R170)?, bo może faktycznie odgrywanie całej tej sceny z przechodzeniem do innej sieci nie ma sensu:), tylko najlepiej przedstawić im od razu propozycję którą tak naprawdę oni sami (SUK) oferują. W tym temacie znalazłem że dwa lata temu było to jakieś 30 zł zniżki, dalej tyle można uzyskać? Pozdrawiam:)

#597527  autor: Zafiel
 26 lis 2012, 16:13
RobertH pisze:Witam,
orientuje się ktoś jaką obecnie SUK ma ofertę dla abonamentu R140 (ew. R170)?, bo może faktycznie odgrywanie całej tej sceny z przechodzeniem do innej sieci nie ma sensu:), tylko najlepiej przedstawić im od razu propozycję którą tak naprawdę oni sami (SUK) oferują. W tym temacie znalazłem że dwa lata temu było to jakieś 30 zł zniżki, dalej tyle można uzyskać? Pozdrawiam:)
Moim zdaniem przy obecnych taryfach nie ma sensu brać niczego powyżej R110. A jak ktoś chce większy pakiet internetowy to można go zawsze dokupic oddzielnie. :)
  • Strona 13 z 350
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 350
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13