Sig pisze:Nie chcę zniechęcać. Może ty nie będziesz miał problemów.
Według mnie tak napisałeś, że na dzień dobry z daleka omijać tą sieć a przecież nie o to chodzi.
Z jednym się mogę zgodzić. Jeśli mieszkasz na granicy zasięgu Play to może być różnie. Generalnie w takiej sytuacji pomaga ręczny wybór Orange lub Plusa. Tu się nie zgodzę, że nie chce wpuścić do tych sieci. Zdarzają się takie sytuacje lecz to są awarie i to się zgłasza i problem usuwają.
mariusz.f. Jeśli mieszkasz w mieście to Play nie ma żadnych problemów a jeśli telefon ma UMTS i na dodatek UMTS 900 MHz to jeszcze lepiej, gdyż po miastach Play ma bardzo dobrze rozbudowany UMTS a poza miastem UMTS 900.
Warto wspomnieć, że Play obsługuje HD Voice. Jak twoje telefony mają ten kodek i oba telefony będą w zasięgu UMTS Play to jakość głosu jest nieporównywalnie lepsza, czego Plus nie posiada.
Ja Ci radzę. Kup sobie 2 startery, za 10 zł kup nielimitowane rozmowy do Play który jest na miesiąc i korzystaj przez święta. Sam ocenisz czy warto, bo tak jak piszesz, oszczędności na Play masz duże.
P.S. Jeśli będziesz miał jakieś pytania dotyczące Play na kartę, który byś testował, pisz śmiało. Na pewno pomożemy.