• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 12 z 350
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 350

#597180  autor: st.konsultant
 24 lis 2012, 19:42
zygikuleczka pisze:
st.konsultant pisze:Lepiej sprawdź dokładnie tą umowę, bo w Rodzinie 20 nie ma 180 minut
Nie znasz oferty:P Po ostatnich zmianach jest. Pakiety pozostały w poprzedniej cenie ale jest więcej minut w nich.

Sprawdzę :mrgreen:

I dam znać jutro 8)

Ostatnio ciągle się coś zmienia więc mogłem się pomylić :-D

[ Dodano: 2012-11-24, 19:46 ]
Pijo pisze:No to jak to jest?
Pisałem na podstawie własnych doświadczeń z kontami Klientów. Kiedyś było bardzo dużo reklamacji z tego powodu i teraz upusty zakładane są na stałe.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 13:07 przez st.konsultant, łącznie zmieniany 2 razy.

#597183  autor: arasel
 24 lis 2012, 19:46
Mogło się coś zmienić, choć całkiem niedawno, bo około pół roku temu, przy przedłużaniu na pewno oferowali warunki na cały okres trwania umowy, a nie tylko aneksu.

#597189  autor: jowita
 24 lis 2012, 20:51
Mnie to też już zaczyna interesować. Trochę mnie zdziwiło, umowa kończy mi się dopiero w maju, a aneks podpisałam niecałe dwa lata temu na początku stycznia, i już na koncie pojawiła się oferta, zarówno z telefonami jak bez. Lista telefonów jest niezbyt ciekawa dla mnie, zniżka internetowa tylko na jeden z nich, prawdopodobnie musiałabym i tak telefonować... lub czekać.

Ponieważ moja Nokia jest świeżo po poważnej naprawie gwarancyjnej, w trakcie której wymieniono prawie wszystko, nie spieszy mi się z podpisywaniem.
Jednocześnie wiem że nawet prorok mi nie powie, czy bateria wytrzyma 18 miesięcy
(opcja wymiany bez telefonu)... Nie ma czegoś takiego jak przedłużenie o 12 miesięcy, prawda?

Interesują mnie różne rzeczy. Jak o tym była mowa powyżej, co będzie kiedy minie rocznica podpisania aneksu. Zależy mi zwłaszcza na internecie, mam 300 MB na miesiąc (stara Rodzina 110 z 300 MB) a wcześniej nie miałam nic. Nie muszę mieć aż tyle, przynajmniej z Nokią, ale nie chciałabym dopłacać przy relatywnie (dla mnie) wysokim abonamencie 100 zl. Siec Rodzinna pozostanie, prawda?...

Nie wiem czemu, ale w opisie ofert na koncie IBOA nie ma wzmianki nawet (przy taryfach multimedialnych) o tych 250 MB, które powinno być, jak mi się wydaje.
Chyba nie jest to oferta "spersonalizowana w dół" ;(

#597198  autor: zygikuleczka
 24 lis 2012, 22:03
Ostatnio ciągle się coś zmienia więc mogłem się pomylić :-D
Ta zmiana w ofercie abonamentowej (tak stricte) była jedyną od roku jak nie lepiej. :mrgreen:
Pijo pisze:No to jak to jest?
Tak jak w Twoim cytacie. Tj. w punkcie 4.4.2.........
jowita pisze: i już na koncie pojawiła się oferta, zarówno z telefonami jak bez.
Bo to jest normalne-każdy tak ma.
jowita pisze:Nie ma czegoś takiego jak przedłużenie o 12 miesięcy, prawda?
Nie. Wcześniej było na 15 miesięcy.
jowita pisze: co będzie kiedy minie rocznica podpisania aneksu.
W Twoim przypadku zgodnie z punktem 4.4.2 regulaminu oferty....
jowita pisze:o tych 250 MB,
pewnie dlatego, że jest domyślnie w ofercie. Z tym, że jak już teraz przedłużać to z ofert w iboa nie ma nic ciekawego.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#597204  autor: jowita
 24 lis 2012, 22:29
@Zygikuleczka, dzięki, tak czy inaczej poczekam. Tylko żeby nie było tak jak kiedyś, że w miarę upływu czasu ceny słuchawek systematycznie wzrastały... Jestem beznadziejnie wybrednym użytkownikiem z beznadziejnie cienkim portfelem, w tym problem...

@Auks, widocznie wiedzą, że telefon z białym elementem nie jest cool dla dużych chłopców ;)

#597205  autor: zygikuleczka
 24 lis 2012, 22:31
jowita pisze:z beznadziejnie cienkim portfelem, w tym problem...
To w takim razie nie kupuj telefonu u Operatora-bo z reguły przepłacisz:)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#597206  autor: Auks
 24 lis 2012, 22:32
@jowita

Chyba wolałbym być mniej cool ze stówą w kieszeni :D

#597255  autor: bartek.wasilews
 25 lis 2012, 11:43
@st.konsultant

przecietny kowalski nie ma NAJMNIEJSZEGO pojecia o tym ze istnieje suk i ze sa tam duzo tansze oferty od standardowych!...
skoro więc piszesz,ze nie ma mozliwosci negocjacji, to po co ten temat pytam ? buahha
przeciez i tak nic nie utargujecie ...;]
5gb za 25 zl gdzie tak daja przy abonamencie rodzina 20 ? ?:] wszyscy piszecie tu o 250 mb w rodzinach po 40,60 itp .. no wow :)) mi zalezało na wiekszej paczce i mam :] minut tez nie duzo potrzebuje takze to dla mnie mega dobra oferta..
jedno jest pewne nikt by mi takiej oferty poza suk nie przygotowal ani salon ani kons. z Biura Obslugi..

sam przez 5 lat latalem do salonu bo nie mialem pojecia o SUK a oni mi wciskali oferty gorsze niz dla nowych kielntow ...

jak powiedziałem w salonie T-Mobile ,ze mam taka oferte przygotowana to nie chciała uwierzyc i byla w szoku:]
co do terminu konca umowy.. to chodzilo mi o to ze im blizej konca umowy tym mniejszy abonament moga zaoferować tzn. ze jeszcze miesiac temu nie mogli mi dac abonamentu mniejszego niz 50 zloty a teraz mam za 25 180 min ...i o to mi chodzilo:]
wiec wynegocjowalem sobie to co chcialem :]
tel. galaxy note II moze i kupiłem po standardowej ofercie dla przedluzajacychczyli czyli 2119 zloty, ale przy takim pakiecie internetu i minut za łacznie 50 zloty to cena dobra , jak na wolnym rynku, praktycznie nie spalcam tego tel w abonamencie...
ale oni i tak na tym zarobia pewnie
wazne ze ja jestem zadowolony i tego zycze wszystkim z forum telepolis , pozdroz :)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 13:45 przez bartek.wasilews, łącznie zmieniany 2 razy.

#597279  autor: colins
 25 lis 2012, 12:39
Ja też jestem zadowolony. Tydzień temu przedłużyłem 2 abonamenty przez SUK. Wynegocjowałem znane wszystkim warunki w abonamentach R60 i R40. Jako pierwszemu tutaj :mrgreen: udało mi się wyrwać u nich telefon Sony Xperia J za jedyne 99 zł (w abonamencie R40). Telefon przyjechał niesprawny, bo mi pożałowaliście tej niskiej ceny :-D, więc spakowałem go i odesłałem na mocy prawa umożliwiającego odstąpienie od umowy w ciągu 10 dni. W magazynie zwrotów przyjęli go bez problemów mimo, że kabelki były rozpakowane, a folia z telefonu zdjęta (a potem nieudolnie naklejona). Pani z działu utrzymania klienta zadzwoniła do mnie niezwłocznie, że jej przykro i że oczywiście przyślą nowy telefon z nowym aneksem na tych samych warunkach. W rezultacie jutro spodziewam się kuriera z umową i nową słuchawką w tej samej cenie 99 zł choć wiem, że w międzyczasie telefon zdrożał do 299 zł (w abo R40).
Jak dla mnie operator zachował się profesjonalnie i nie mam powodów by na niego narzekać.

#597282  autor: trzeszcz
 25 lis 2012, 13:01
Zostało mi prawie 6 miesięcy do końca umowy, mam już w iboa propozycję (żenująca jest), lepszą bym miał jakbym przechodził do t-mobile, a nie dla abonenta od 10lat... Napisałem do nich, że bardzo się cieszę, że pomogli mi podjąć decyzję o zmianie operatora i że mam trochę czasu na szukanie u konkurencji :) zobaczymy co odpiszą :)

#597283  autor: colins
 25 lis 2012, 13:03
jowita pisze:@Zygikuleczka, dzięki, tak czy inaczej poczekam. Tylko żeby nie było tak jak kiedyś, że w miarę upływu czasu ceny słuchawek systematycznie wzrastały... Jestem beznadziejnie wybrednym użytkownikiem z beznadziejnie cienkim portfelem, w tym problem...
Trudno powiedzieć co oni tam wymyślą. Moja przygoda z przedłużaniem umowy trwa ledwo półtora tygodnia, a w tym czasie oferty z SUK uległy paru zmianom i to na gorsze. Tym sposobem w międzyczasie zmniejszyli pakiet danych z oferowanych 500 MB do 250 MB. Potem w abonamencie Rodzina 40 najpierw obniżyli cenę telefonu Sony Xperia J ze 199 zł do 99 zł, by teraz wywindować ją do 299 zł. :shock: Przy takich zagrywkach można więc nie doczekać się na lepszą ofertę (czego oczywiście Ci nie życzę).

#597284  autor: thonka
 25 lis 2012, 13:04
trzeszcz, a co maja odpisac?

toz jest tu napisane, ze staz nie ma najmniejszego znaczenia, a jakie warunki mozna max. dostac tez masz tutaj wylozone.

nic wiecej nie dostaniesz, a takimi zagrywkami robisz tylko sobie pod gorke, bo po drugiej stronie tez jest czlowiek, ktory moze stwierdzic, ze nie warto Tobie prezentowac lepszej oferty...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#597285  autor: Capeok
 25 lis 2012, 13:07
No właśnie, czy rzeczywiście im bliżej końca umowy, tym lepszą ofertę można załapać? Zostało mi 5 miechów do końca umowy, ale przyznam szczerze, że chciałbym sprawę załatwić przed świętami- wtedy telefon otrzymałbym w ramach prezentu pod choinkę :-).

#597286  autor: thonka
 25 lis 2012, 13:11
Capeok, nie ma na to recepty.
jako-takie ogolne warunki przedluzen znasz. jedyne co moze sie zmienic to ceny sluchawek, a nie od dzisiaj jest tak, ze na swieta promuje sie kilka modeli, a inne robi drozsze.

ja np. do dzisiaj pamietam jakie wielkie oczy zrobilem jak w zeszlym roku SGS+ byl na swieta w R60 cos kolo 400zl, pozniej w lutym za 60zl, a potem jakos za 260zl...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#597287  autor: trzeszcz
 25 lis 2012, 13:11
thonka pisze:trzeszcz, a co maja odpisac?

toz jest tu napisane, ze staz nie ma najmniejszego znaczenia, a jakie warunki mozna max. dostac tez masz tutaj wylozone.

nic wiecej nie dostaniesz, a takimi zagrywkami robisz tylko sobie pod gorke, bo po drugiej stronie tez jest czlowiek, ktory moze stwierdzic, ze nie warto Tobie prezentowac lepszej oferty...
Napisałem jeszcze, że jestem gotowy przyjąć ofertę inną niż tą przedstawiona w iboa. Mam nadzieję, że nie zrobiłem sobie pod górkę. Zobaczymy czy zaproponują to co innym czy może coś innego :)
Liczę na te warunki które są tutaj wyłożone, ale jestem ciekawy czy pół roku przed końcem też da się takie warunki uzyskać.
Pozdrawiam!

#597290  autor: colins
 25 lis 2012, 13:19
Moje zdanie jest takie, że trzeba z nimi jak w czasie kontroli drogowej czyli grzecznie i zwykły, mały, kulturalny mail :-D jest w stanie załatwić więcej niż takie strzelanie focha, że do konkurencji odejdziemy.

#597291  autor: bartek.wasilews
 25 lis 2012, 13:20
"Mam nadzieję, że nie zrobiłem sobie pod górkę."
jaka gorke ?przy tak zapchanym konkurencja rynku tak łatwo Ci nie odpuszczą :)
zadzown do biura obsługi i powiedz zeby Cie przełaczyli do suk..
powiedz im co bys chiał, co Cie satysfakcjonuje i maja tak zorbic.. jako klient po 10 latach masz prawo wymagać i negocjować. tak mi nawet powiedzial Pan z SUK :]

nie wiem jak oni to zrobili ale mi sie udało :)

#597292  autor: Capeok
 25 lis 2012, 13:23
Dzięki wielkie :-). Jutro zadzwonię i jestem bardzo ciekaw co mi fajnego zaproponują. Dam oczywiście znać- i dzięki wielkie za wszystkie rady tutaj udzielone- świetny temat :-).

#597293  autor: bartek.wasilews
 25 lis 2012, 13:24
Moje zdanie jest takie, że trzeba z nimi jak w czasie kontroli drogowej czyli grzecznie i zwykły, mały, kulturalny mail jest w stanie załatwić więcej niż takie strzelanie focha, że do konkurencji odejdziemy.
w biznesie trzeba byc twardym a przeciez chodzi o nasze pieniadze , prawda ?
tacy grzeczni ludzie ida do salonu i daja sie nabijac w butelke ... tyle Ci powiem :)

#597298  autor: colins
 25 lis 2012, 13:50
To ja Ci powiem, że grzecznym podejściem załatwiłem, to o czym pisałem wyżej (łącznie z wymianą telefonu na nowy), a i od niejednego mandatu się wywinąłem.
Dla takiego konsultanta z SUK, nie ma co się oszukiwać, jesteśmy zwykłymi leszczami. Co innego, gdyby umowę chciał zerwać klient biznesowy likwidując nagle ze 100 telefonów. Wtedy pewnie na głowie by stanęli, by mu dogodzić. A tak, nie oszukujmy się, nie mamy wielkich możliwości negocjacji. Po co więc jeszcze sobie je psuć niegrzecznym zachowaniem. Jak ktoś napisał wcześniej - po drugiej stronie też siedzi zwykły człowiek, który tak jak każdy, chciałby usłyszeć czasem coś miłego. Czyż nie?
Dość napisać, że gdy pani z SUK powiedziałem, że ma seksowny głos, to nie dość, że mnie przeprosiła :mrgreen:, to jeszcze zrobiła co chciałem :-D (no może nie wszystko, bo sądząc po głosie chciałbym pewnie więcej :P).
  • Strona 12 z 350
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 350
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12