• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #596223  autor: tolekbanan
 19 lis 2012, 16:45
Witam , wypowiedziałem umowę na czas określony zgodnie z warunkami , tj 30 dni przed.
Potem jak to w takich sytuacjach bywa zadzwoniła konsultantka z lepszą propozycją i telefonicznie odwołałem to wypowiedzenie. Kurierem miałem dostać nową umowę na rok na nowych warunkach. Jednak tej umowy nie odebrałem i nie podpisałem , a w ich systemie istnieje nowa umowa.
Pisemna reklamacja została rozpatrzona na moja nie korzyść .

Co z tym zrobić.
Jak to korzystnie rozwiązać?

#596946  autor: Maruda
 23 lis 2012, 14:29
To jakieś nieporozumienie i prawdopodobnie błąd wewnętrzny.
Dostałeś już decyzje w sprawie reklamacji? wyślij ją jeszcze raz z salonu Plusa gdzie podpisywałeś starą umowę lub rozwiązywałeś - Za darmo powinni Ci udzielić pomocy, przefaksować reklamacje itp.
Jeśli telefonicznie zamówiłeś nową umowę i zanim doszła,zdarzyłeś się rozmyślić, niczego nie podpisując,teoretycznie nie masz z nimi żadnej umowy i niestety musisz uzbroić się w cierpliwość, aż sami do tego dojdą.
Warto byłoby również podzwonić trochę do działu reklamacji lub do konsultantki z którą przeprowadzałeś rozmowę o przedłużenie umowy i wyjaśnić tę sprawę, bo wina leży też trochę po twojej stronie.Jak się rozmyśliłeś trzeba było ich o tym poinformować, a nie przechodzić obojętnie,niczego nie podpisując i po sprawie :)

Według ich polityki wysyłając Ci umowę, oraz cały asortyment z telefonem czy modemem teoretycznie, przedłużenie umowy nastąpiło w momencie kiedy, podawałeś swoje dane, a podpis na umowie z twjej strony to już tylko potwierdzenie odbioru i dla nich to tylko formalność.Dzwoń i się nie daj Życzę Ci powodzenia :)

#598306  autor: tolekbanan
 30 lis 2012, 16:31
Jest pewien postęp w tej sprawie . Myślę ,że niebawem napiszę więcej.
Maruda dzięki