• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 350
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 350

#596874  autor: Auks
 23 lis 2012, 08:29
Nie wiem czy dobrze patrze, ale Xperia J zmieniła swoją cene w ofercie multimedialnej, R40 i w umowie na 24 m-ce kosztuje 299 ,- : o

@down
@edit

podrożał :)

Muszę zadzwonić dzisiaj do SUK i zapytać czy wpływa to na ofertę jaka jest dla mnie przygotowana :x

Wysłałem e-mail do konsultanta który przygotował mi ofertę:

45 PLN abo
340 minut do wszystkich
250 mb danych
Xperia J za 99 ,-

Zapytałem czy w związku z nowym cennikiem, który wszedł w życie 23.11.2012 cena aparatu w ofercie która mi przygtował uległa zmianie, czy pozostaje cały czas na tym samym poziomie.

Zobaczymy co odpiszą, ale to powiem wam jak wrócę z miasta ; )
Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 08:55 przez Auks, łącznie zmieniany 2 razy.

#596875  autor: Kermit1
 23 lis 2012, 08:39
Auks pisze:Nie wiem czy dobrze patrze, ale Xperia J zmieniła swoją cene w ofercie multimedialnej, R40 i w umowie na 24 m-ce kosztuje 299 ,- : o
tzn. staniał czy zdrożał bo nie pamiętam ile było wcześniej ??

[ Dodano: 2012-11-23, 09:06 ]
Auks pisze:Nie wiem czy dobrze patrze, ale Xperia J zmieniła swoją cene w ofercie multimedialnej, R40 i w umowie na 24 m-ce kosztuje 299 ,- : o

@down
@edit

podrożał :)

Muszę zadzwonić dzisiaj do SUK i zapytać czy wpływa to na ofertę jaka jest dla mnie przygotowana :x

Wysłałem e-mail do konsultanta który przygotował mi ofertę:

45 PLN abo
340 minut do wszystkich
250 mb danych
Xperia J za 99 ,-

Zapytałem czy w związku z nowym cennikiem, który wszedł w życie 23.11.2012 cena aparatu w ofercie która mi przygtował uległa zmianie, czy pozostaje cały czas na tym samym poziomie.

Zobaczymy co odpiszą, ale to powiem wam jak wrócę z miasta ; )

Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji

Napisz jak ci odpisze SUK

#596888  autor: jeslo70113
 23 lis 2012, 10:30
Jak by to kogoś interesowało z SUK dla telefonu stacjonarnego udało mi się ugrać bez słuchawki: 150 min za 19zł na 12 m-cy. Różnica 6 m-cy od standardowej.

#596899  autor: Auks
 23 lis 2012, 11:08
Nie byłbym sobą gdybym w oczekiwaniu na e-mail sam do nich nie zadzwonił :mrgreen:

Szanowny Pan konsultant poinformował mnie, że cena promocyjna 99,- dla telefonu Xperia J już NIE OBOWIĄZUJE i na chwilę obecną wynosi ona 299,-

Teraz, w tym wariancie abonamentu wciskają Xperie Miro :)

Powiedziałem, że nie chcę Miro i idę się rozglądać do konkurencji w poszukiwaniu lepszej oferty ^^

Więc tak, moi drodzy. Cytując klasyka:

"Chcieliście wydymać Freda, to teraz Fred wydyma was" :D:D

#596913  autor: mateo_b88
 23 lis 2012, 11:45
"Świeża" oferta z przed chwili:
R40: 340 min plus (uwaga!) 750 mb za 0 zł. Poprawilo sie, ale....
Potwierdzam że J-ka za 299:-/ Tam dali to tu zabrali. I nie pomogło biadolenie ze "parę dni temu znajomy dostał za 99". Cóż poczekam jeszcze troche, a nuż...

#596921  autor: colins
 23 lis 2012, 12:16
No to mi się udało. :P Jeśli pamiętacie, to odstąpiłem od przedłużenia aneksu z powodu niesprawnego telefonu Sony Xperia J i odesłałem wszystko do ich magazynu zwrotów. Przedwczoraj załatwiłem nowy aneks, na tych samych warunkach i z tym samym telefonem Xperia J za tę samą cenę 99 zł. Jak widać udało mi się na ostatnią chwilę, bo teraz musiałbym wybulić 299 zł. Czekam na kuriera i mam nadzieję, że teraz telefon dojedzie sprawny, bo widząc po nowych cenach miałbym obecnie problem ze znalezieniem zadowalającej mnie słuchawki w niskiej cenie.

Swoją drogą pewnie w T-Mobile zauważyli, że ta Xperia J schodzi jak ciepłe bułeczki i pewnie z tego powodu podnieśli cenę.

#596933  autor: pacman
 23 lis 2012, 13:27
mateo_b88 pisze:"Świeża" oferta z przed chwili:
Potwierdzam że J-ka za 299:-/ Tam dali to tu zabrali. I nie pomogło biadolenie ze "parę dni temu znajomy dostał za 99". Cóż poczekam jeszcze troche, a nuż...
300zł za model z niższej półki...a teraz kolejny miro...może będą chcieli tyle co na rynku ?! Zresztą gdyby ktoś zapłacił 300zł + abonament x24 to zapłaci więcej niż kosztuje normalnie telefon.
Pytałeś tylko o R40 czy wyższe też, są większe pakiety MB w wyższych abo ?

#596938  autor: szampan
 23 lis 2012, 14:08
Propozycje dostałem takie, R60:

abonament 59,90
600 min
250 mb (po wykorzystaniu 1gb za 10zł)
desire X - 39 zł

lub

abonament 64,90
500 min
500 mb (po wykorzystaniu 2gb za 10zł)
telefon bez zmian

no i telefon wg konsultantki został tylko biały :)

update ciekawostka: jak zadzwoniłem po raz drugi, to konsultant tym razem sprzedał mi czarny telefon bez robienia problemów.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 14:49 przez szampan, łącznie zmieniany 1 raz.

#596941  autor: Zafiel
 23 lis 2012, 14:12
mateo_b88 pisze:"Świeża" oferta z przed chwili:
Jeżeli to prawda to ostro sie wkurze :) Dzisiaj dotarł do mnie telefon z aneksem a sam aneks negocjowałem dwa dni temu więc warunki na jakich został zawarty będą zapewne brane z negocjacji. Wziąłem standardowo R60 - 600 minut i 250 mb. Nie chcialem sie bawić w 500mb za dodatkowe 5zł wiecej i 100minut mniej gdyż wyszedłęm z założenia że po przekroczeniu 250mb i automatycznym rozszerzeniu do 1gb to tylko 5 zł rónicy a zawsze lepiej jest mieć te dodatkowe 100minut. No nic jeżeli informacje sie potwierdza to zawsze zostaje 10 dni na odstapienie od umowy :? .
Przy okazji kilka stron wczesniej ktoś sie interesował tym czy w taryfach bez telefonu jest dostepna paczka smsow do wszystkich (za dodatkowe 5 zł jak stoi jak byk na stronie na dole http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... z_telefonu ). Próbowałem ta informację zweryfikowac podczas rozmowy z konsultantem i musze przyznać że nie było łatwo gdyż informacje zamieszczone na oficjalnej stronie nie pokrywaja sie z informacjami z regulaminu :D . I tak na stronie w abonamencie za 29zł jest niby 200 minut z kolei w regulaminie jest juz tych minut 250. Na stronie mozemy wyczytac "Usługa dodatkowa - Pakiet 1000 SMS/MMS do wszystkich sieci 5 zł miesięcznie" W regulaminie ani słowa o mozliwości aktywowania takiej usługi. Konsultant był bardzo zdziwiony i troche zmieszany acz starał sie być bardzo pomocny. Konsultował sie z przełożonymi, weryfikował informacje i ostatecznie staneło na tym że wg jego przełozonych wiążacy jest regulamin z czego wynika ze na stronie podane sa błedne informacje. Miało to być zgłoszone do poprawki ale jak widze mija juz 2 dni a na stronie ciagle jak byk mozemy wyczytać ze jest możliwośc aktywacji pakietu 1000smsów do wszystkich sieci za 5 zł. Jeżeli to bład to swoja drogą bardzo dziwne i trochę śmieszne, że tak wielka i ogólnokrajowa sieć pozwala sobie na takie rzeczy ;-)

#596964  autor: colins
 23 lis 2012, 15:14
A tak trochę odbiegając od tematu, to ten podstawowy pakiet 250 MB danych na ile czasu jest w stanie wystarczyć zakładając, że używam telefon 1-2 godziny dziennie tylko do przeglądania stron internetowych i sprawdzania poczty? Czy dobrze podejrzewam, że przy takim używaniu i tak nie uda mi się przekroczyć tego limitu? :|

#596970  autor: Auks
 23 lis 2012, 15:30
Nie przekroczysz limitu na pewno :)

Ja mam aktywny pakiet 100 mb, który właczylem sam z musu w zasadzie. I jak przegladam poczte, kilka stron dziennie to wychodzi 70 MB/m-c :)

#596978  autor: colins
 23 lis 2012, 15:53
Dzięki za odpowiedź. W takim razie ja osobiście nie mam co żałować, że ktoś wywalczył pakiet 750 MB danych. Przynajmniej udało mi się wyrwać tego Soniaka Xperię J jeszcze za cenę 99 zł (tak mi się przynajmniej wydaje, bo coś kuriera z nowym aneksem nie widzę :().

#596979  autor: DiAbOlO
 23 lis 2012, 16:06
A wg. mnie kolega nie dostał 750 MB tylko 250. Wiele razy konsultanci mamili pakietem trzy razy większym od standardowego. A wszystko dzięki "kompresji danych" w T-M. Ale oczywiście mogę się mylić...

...:::DiAbOlO:::...

#596987  autor: mateo_b88
 23 lis 2012, 17:00
DiAbOlO pisze:A wg. mnie kolega nie dostał 750 MB tylko 250. Wiele razy konsultanci mamili pakietem trzy razy większym od standardowego. A wszystko dzięki "kompresji danych" w T-M. Ale oczywiście mogę się mylić...
No właśnie się zastanawiam czy czasem tak nie jest jak piszesz. Tylko że jak zdziwiłem się że 750mb a nie 250mb to konsultanka nie zareagowała, a jak jeszcze raz się zapytałem czy rzeczywiście jest 750 mb to powiedziała że tak.
Jeśli jest rzeczywiście ta kompresja to jest to bardzo nie w porządku że nie zaznacza tego w rozmowie (a nic takiego nie usłyszałęm). Przy następnym kontakcie dobitnie się doproszę o rzeczywistą wartośc mb i się przekonamy... Póki co czekam...
pacman pisze:300zł za model z niższej półki...a teraz kolejny miro...może będą chcieli tyle co na rynku ?! Zresztą gdyby ktoś zapłacił 300zł + abonament x24 to zapłaci więcej niż kosztuje normalnie telefon.
Pytałeś tylko o R40 czy wyższe też, są większe pakiety MB w wyższych abo ?
W wyższych niby też mi mówiła, ale jak widać nie ma się co napalać bo czy rzeczywiście jest te 750mb, to trzeba jeszcze drążyć ten temat. A co do tel. co racja to racja, myślałem że mają spoko ceny, ale to zakrawa o kpinę... :?

#596991  autor: Auks
 23 lis 2012, 17:21
Dlatego ja daję sobie spokój :)

Mam czas do 13 stycznia żeby złożyć wniosek o przejście z abonamentu na kartę, i raczej nie będę się już z nimi kontaktował ^^ Play w zasadzie też nie ma nic do zaoferowania. Nie wiem co robic :D, muszę się zastanowić

#596993  autor: Zafiel
 23 lis 2012, 17:23
colins pisze:A tak trochę odbiegając od tematu, to ten podstawowy pakiet 250 MB danych na ile czasu jest w stanie wystarczyć zakładając, że używam telefon 1-2 godziny dziennie tylko do przeglądania stron internetowych i sprawdzania poczty? Czy dobrze podejrzewam, że przy takim używaniu i tak nie uda mi się przekroczyć tego limitu? :|
Tylko do stron i poczty powinien spokojnie wystarczyć. Pod warunkiem że ograniczysz sie tylko do tego i bedziesz sie troszkę pilnował :) Android "żre" megabajty jak smok na każdym kroku, synchronizujac, aktualizując ... itp itd. Cały czas chce coś sprawdzać lub sie z czymś łaczyć. A piszę to jako wieloletni użytkownik symbiana po przesiadce na androida. Ale wystarczy odpowiednio skonfigurowac system i zainstalować jakąś aplikacje liczącą megabajty/ograniczajaca niepotrzebne połaczenia i bedzie ok. Osobiście uważam z kolei, że dla średnio zaawansowanego/zaawansowanego użytkownika lubiącego "bajery" 250mb to zdecydowanie za mało i nazywanie tego pakietem lub taryfa multimedialną zakrawa na śmieszność w dzisiejszych czasach.

Widzę, że faktycznie pozmieniali regulaminy, ale tylko dla nowych aktywacji. W rodzinie 60/80 jest juz możliwość włączenia 2-osobowej sieci rodzinnej za 1,99 (przed 14 listopada była bodajże 3-osobowa ale mimo wszystko to jakaś tam zmiana na plus) Oczywiscie jak zwykle swoich starych abonentów maja w poważaniu i regulaminy wiszą te same (bez opcji sieci rodzinnej). Pozostaje mieć nadzieje że i tutaj wprowadza zmiany.

#596996  autor: mateo_b88
 23 lis 2012, 17:43
Auks pisze:Dlatego ja daję sobie spokój :)

Mam czas do 13 stycznia żeby złożyć wniosek o przejście z abonamentu na kartę, i raczej nie będę się już z nimi kontaktował ^^ Play w zasadzie też nie ma nic do zaoferowania. Nie wiem co robic :D, muszę się zastanowić
Też tak mam, że nie wiem co zrobić :? Ale poczekam, 2 lata temu jak przedłużałem to w grudniu spadły ceny tel i o ile dobrze pamiętam moja X8 spadła o stówę albo i o 150, dokładnie nie pamiętam, ale w obecnej sytuacji czekać nie zaszkodzi:)

#597045  autor: pacman
 23 lis 2012, 23:31
szampan pisze:Propozycje dostałem takie, R60:
abonament 59,90
600 min
250 mb (po wykorzystaniu 1gb za 10zł)
desire X - 39 zł
lub
abonament 64,90
500 min
500 mb (po wykorzystaniu 2gb za 10zł)
Zabierają 100 minut i dają 250MB...ale dlaczego chcą żeby jeszcze dopłacać 5zł..za 250MB ? OK, ale wtedy nie powinni zabierać minut, albo jedno albo drugie, a tak podwójna kara za ten troszkę większy pakiet :smt011
mateo_b88 pisze:a jak jeszcze raz się zapytałem czy rzeczywiście jest 750 mb to powiedziała że tak.
Jeśli jest rzeczywiście ta kompresja to jest to bardzo nie w porządku że nie zaznacza tego w rozmowie (a nic takiego nie usłyszałęm).
Ciekawe czy da się uzyskać te 750MB, może w wyższych coś więcej ?
Auks pisze:Dlatego ja daję sobie spokój :)
mateo_b88 pisze:
pacman pisze:300zł za model z niższej półki...a teraz kolejny miro...może będą chcieli tyle co na rynku ?! Zresztą gdyby ktoś zapłacił 300zł + abonament x24 to zapłaci więcej niż kosztuje normalnie telefon.
A co do tel. co racja to racja, myślałem że mają spoko ceny, ale to zakrawa o kpinę... :?
Pomarańczowi mają MOTOLUXE za 1zł nawet przy abo 40zł w szalonych, a w T-mobile przy 60zł (45zł ze zniżką) jest za 149zł! Xperia J jest w 60zł Halo za 1zł, a nie jak u T-mob za 300zł(lub łaskawie zniżali na 99zł), a za przeniesienie mamy do 6 mies. gratis, więc abo w Orange wychodzi taki sam jak w T, telefon tańszy + 20% więc 600 minut. W Panterze 70zł, ale jak odejmie się bonus za przeniesienie to wychodzi 52,5zł za 600 minut (z bonusem) 1GB. W tym Smart Plan Multi można mieć LG Swift L9 za 1zl więc sorry, ale:

T 60zł vs O 52,50 / 61,25zł ( 6 lub 3 mies za przeniesienie)
minuty 600 min T vs O 600 min = remis
250MB T 0 vs 1 dla Orange 1GB
39zł HTC Desire X vs 1zł LG Swift L9 ~ jak kto woli...
Jeżeli dostaniemy 6 mies. zniżki na abo, to biorąc LG Pomarańczowi wygrali 4:2. Ale to daje obcy op, a tutaj "nasz stary" myśli, że robi łaskę...

No cóż ich polityka ich sprawa, czekamy na mini 2 za 100zł, a potem 500zł za LG L3 :smt005

#597056  autor: woody
 24 lis 2012, 00:09
mateo_b88 pisze:2 lata temu jak przedłużałem to w grudniu spadły ceny tel
Era minęła :P

Iphone 6 Plus 16 GB

#597088  autor: Kermit1
 24 lis 2012, 09:32
Może i w tym roku ceny w grudniu spadną - a wiadomo przecież żeby spadły to najpierw muszą wzrosnąć. Tak naprawdę nie ruszyła jeszcze kampania reklamowa Świąteczna na 100% w TV więc ja myślę (a przynajmniej mam taką nadzieję) że w grudniu po "Mikołajkach" ceny spadną i wtedy będą się chwalić, że np. xperia j z 299zł spadła do 1zł - a tak to w tym momencie tak "super extra promocji" zaproponować nie mogą.

Takie jest moje odczucie, tylko moje zdanie i przeczucia!
  • Strona 10 z 350
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 350
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10