• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 8 z 350
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 350

#596509  autor: kokos-
 21 lis 2012, 00:11
To zależy czy dużo dzwonisz/sms/net. Też kończy mi sie umowa tyle że w lutym , ale już teraz mogę wymienić telefon myślałem nad S Advance ale stwierdziłem że ma za mało ramu wg mnie 1 GB powinno być przynajmniej, co do oferty to wydaje mi sie że jest ok, na upartego można by sie pokusić w niższym abonamencie. Dla mnie dobra by była Xperia S cena 299 zł to jest max jaki moge dać za tel i abo. najchetniej max 99 zł,W plau Xperia S jest za 159 zł w abonament 99 zł. Dlatego rozważam przejście do Play aczkolwiek wolałbym zostać w T-mobile. Ewentualnie rozważam jeszcze smartphonową okazje. Niestety 3 lata tak średnio mi pasuje.

A tak przy okazji w ofercie: Smartfonowej okazja można też cos negocjować?
Ktoś wie? :roll:

#596521  autor: ciekawy
 21 lis 2012, 03:15
jest opcja blokady aktywacji pakietu 1GB za 10 złotych po tym jak się wykorzysta pakiet 250 MB ?

co się dzieje kiedy wykorzysta się pakiet 250 MB + pakiet 1GB, włącza się jakiś kolejny płatny pakiet ?

#596525  autor: Seneszal
 21 lis 2012, 07:14
Zrozumiałem, że nie ma opcji rezygnacji z pakietu 1 GB.

Po wykozystaniu 1 GB spada szybkość. Kolejne pakiety nie są już włączane automatycznie.

#596540  autor: Horacy
 21 lis 2012, 09:45
Z tego co wiem pakiet po wykorzystaniu się nie przedłuża, tylko czeka do końca okresu rozliczeniowego (30 dni od aktywacji) i wtedy sam, wcześniej to trzeba manualnie włączyć.

#596561  autor: trzeszcz
 21 lis 2012, 12:52
To ja przypomnę jeszcze pytanie z poprzedniej strony. Ile przed końcem umowy można już uderzać do SUK?

#596570  autor: Seneszal
 21 lis 2012, 13:10
Przy rozmowie z SUK dowiedziałem się, że pakiet 1 GB włącza się sam po przekroczeniu 250 MB i wyłącza automatycznie z końcem okresu rozliczeniowego. W następnym jest od nowa 250 MB z pakietu w taryfie.

Z SUK połączyli mnie bez problemu. Trzeba w rozmowie z Biurem Obsługi, na wstępie, poprosić o połączenie z Sekcją Utrzymania Klienta. Wcześniej ze 2 razy do mnie dzwonili, proponując przedłużenie na zwykłych (kiepskich) warunkach. Zaczęli dzwonić już pół roku przed końcem umowy. Także uderzać możesz chyba od razu.

Ważne, żeby w rozmowie wiedzieć czego się konkretnie chce, to zwykle proponują maksimum tego co mogą dać.

Pozdrawiam

#596586  autor: Auks
 21 lis 2012, 14:42
U mnie bylo podobnie, z tym że podczas pierwszej rozmowy z SUK dali mi abonament 59,90 i 250 minut. Powiedziałem wtedy, że do 13 stycznia mam czas aby przedłożyć w salonie wniosek o nie przedłużaniu umowy, po czym się rozłączyłem. Dwa dni później zadzwonił konsultant z SUK i przedstawił ofertę na chwilę obecną najatrakcyjniejszą, tj:

340 minut do wszystkich za 45 PLN
pakiet 250 MB
Sony Xperia J za 99,-

Poprosiłem go o ceny innych telefonów i kształtują się one tak (może ktoś będzie zainteresowany):

- HTC Desire X za 339 zł,
- LG Swift L9 za 469 zł,
- Nokia Lumia 800 za 449 zł,
- Samsung Galaxy Ace 2 za 399 zł.

#596591  autor: Dzej
 21 lis 2012, 15:02
czy jest jeszcze jakis inny telefon w ofercie suk za 45zł, ktory jest przecieniony jak np. xperia j o sto złotych w porównaniu do standardowego cennika rodziny 60? i jak wyglada zamawianie telefonu o ograniczonej dostepnosci? xperia u by mnie interesowała.

#596602  autor: zaspany
 21 lis 2012, 15:47
trzeszcz mi umowa kończy się 31-03-2013- przedłużyłem wczoraj, a ofertę miałem już 2 miesiące temu.

Tylko abo miałem 40 zł a ostatnia średnia z 6 miesiecy 80zł(doładowania tak-tak też sie wliczają).

Tylko uwaga: umowę z upustami podpisuje się na 24 miesiące ale lojalka liczy sie od końca obecnej umowy a upusty od momentu podpisania także w pewnym momencie możemy płacić normalnie R40 -59zł

[ Dodano: 2012-11-21, 15:49 ]
A czemu właśnie jest taki upust na xperia j a na inne telefony nie ma.

#596605  autor: 9tak
 21 lis 2012, 15:53
trzeszcz pisze:To ja przypomnę jeszcze pytanie z poprzedniej strony. Ile przed końcem umowy można już uderzać do SUK?
4 miesiące - właśnie to przetrenowałem.
Umowa kończy mi się 18 marca 2013, a dzisiaj przedłużyłem umowę na następujących warunkach:
Rodzina 60 za 59 zł, 600 min do wszystkich, 250MB, HTC Desire X za 39 zł

Jako ciekawostkę podam, że tym razem nie musiałem stosować dziwnych wybiegów żeby połączyć się z SUK (typu 'chciałbym rozwiązać umowę, przenieść numer itp).
Po zadzwonieniu do BOA połączyło mnie z konsultantem - powiedziałem, że mam pytanie dot. podpisania aneksu. Od razu przełączył mnie do innego konsultanta, który w zasadzie od razu zaproponował zrabatowane abonamenty.
Być może mają w systemie informacje, że kilkanaście razy przedłużałem już umowę przez SUK (mam łącznie 5 kontraktów) i nie ma sensu proponować mi standardowej oferty :)

#596636  autor: colins
 21 lis 2012, 19:15
Mnie po ostatnich problemach już z automatu łączą z Działem Utrzymania Klienta. Ba, ostatnio to nawet sami dzwonią z tego działu. :-D

Tak przy okazji chcieliście żebym napisał jak potoczą się losy reklamacji telefonu Sony Xperia J, który przyjechał do mnie niesprawny wraz z przedłużoną umową R40 (kto śledził moje wątki, będzie wiedział o czym piszę :mrgreen:) więc proszę bardzo.

Na razie, o dziwo, wszystko jest na dobrej drodze. Za poradą pani z BOA skorzystałem z 10-dniowego okresu na odstąpienie od umowy i w dniu wczorajszym odesłałem wszystko kurierem UPS do działu zwrotów T-Mobile. Jednocześnie wysłałem do nich maila z konta IBOA, w którym napisałem, że odstępuję od umowy zaznaczając jednocześnie, że jestem zainteresowany przedłużeniem na takich samych warunkach, ale "dajcie mi kurna sprawny telefon". :mrgreen:
Dziś już z rana zadzwoniła do mnie pani z SUK z informacją, że jej przykro, że tak się stało i że postąpiłem prawidłowo odstępując od aneksu i oczywiście nie będzie problemu z podpisaniem nowego na wcześniej wynegocjowanych warunkach. :shock: Już zarezerwowała dla mnie nowy egzemplarz telefonu Sony Xperia J w kolorze białym i gdy tylko dostaną informację z magazynu zwrotów o rozliczeniu przesyłki, to wyślą kuriera z nowym telefonem i nowym aneksem. :shock:
Normalnie jak na razie jestem w szoku z jakości obsługi i jeśli tylko ten Dział Zwrotów nie zrobi jakiegoś świństwa, to nie dam złego słowa powiedzieć na T-Mobile.

#596664  autor: ViNYL
 21 lis 2012, 21:36
A ja taki trochę offtop może zrobię. Czy da radę coś ponegocjować przy podpisywaniu nowej umowy/kolejnej na koncie? W play na przykład jak przeniosłem numer do nich, to kolejne nowe aktywacje mogę na swoje konto podpisywać na tych samych warunkach co tą pierwszą przenoszoną z innej sieci (superpromocja to chyba zwą). Mam w T-Mobile jedną aktywację na firmę i zastanawiam się nad blueconnect z laptopem, ale mogliby dać dodatkowo np. nocny transfer za free. Miał ktoś może podobną sytuację i może się podzielić doświadczeniem?

#596665  autor: RobertH
 21 lis 2012, 21:38
Witam,
przeglądając ten temat nie znalazłem odpowiedzi na kwestię która mnie nurtuje (przejrzałem z 60 stron, dalej nie dałem rady:) ), mianowicie czy przy kontakcie telefonicznym z SUK, rozmowę musi prowadzić osoba która jest właścicielem numeru i na którą zawarta jest umowa czy możliwa jest jakaś forma słownego pełnomicnictwa? Chcę pomóc wynegocjować coś mojej matce przy przedłużeniu umowy, która w sumie obecnie ma na siebie dwa abonamenty (za 150 i 60 zł, negocjowany tylko ten pierwszy), ale nie za bardzo się orientuje w tych sprawach i dlatego chciałem rozpocząć i podjąć negocjacje w jej imieniu.

Dzięki jeśli ktoś odpowie, pozdrawiam

#596666  autor: ViNYL
 21 lis 2012, 21:40
Negocjować może ten kto wie kto jest właścicielem telefonu i zna hasło abonenckie. Ja całej rodzinie przez SUK załatwiam aneksy.

#596668  autor: colins
 21 lis 2012, 22:03
Ja również ze swojego numeru załatwiałem nową umowę żonie. Nie znałem hasła abonenckiego, ale konsultantka przeegzaminowała mnie z paru ważnych dat z życia mojej małżonki :-D i nie było problemów.

#596669  autor: Auks
 21 lis 2012, 22:08
ViNYL pisze:Negocjować może ten kto wie kto jest właścicielem telefonu i zna hasło abonenckie. Ja całej rodzinie przez SUK załatwiam aneksy.
Dokładnie, chociaz ja nie znam hasła i korzystam z numeru, który podpisywała moja rodzicielka (przy pierwszym zawarciu umowy bylem niepełnoletni :D )

Zastanawiałem się nad cesją, ale później już stwierdziłem, ze to nie ma sensu. Dzwonia/dzwonie do BOA podaję imię i nazwisko osoby na którą jest zarejestrowany numer, pesel/date urodzenia/adres zameldowania i to wystarcza.

Poza tym, cesja w T-Mobile jest płatna bodajże 61,50 brutto, co w Playu na przykład jest bezpłatne i teoretycznie lepiej przenieść numer do P4, zrobić cesję i wrócić do TM :D:D

#596670  autor: SACZI
 21 lis 2012, 22:27
VINYL, nowa umowa = standardowe warunki.
Kilka razy chciałem coś podpisać, ale nic nie udało się wydrzeć ponad standard.

#596700  autor: musiek
 22 lis 2012, 09:32
Czy wiecie co teraz SUK daje w najniższej taryfie R20 z telefonem?

Są jakieś przecenione słuchawki jak w R40 SE xperia J ?? ewentualnie jakie i w jakich cenach?

Czy jest jeszcze ten pakiet 1000SMSów za 5zł do wszystkich.

Bo chyba zaczynam żałować iż nie przedłużyłem siostrze umowy na warunkach:

R20 - 120min + 250mb za 25zł +5zł za 1000SMS do wszystkich na 24m i ASHA 302 za 1zł

#596706  autor: Auks
 22 lis 2012, 10:46
Może po prostu zadzwoń do SUK i zapytaj co mogą Ci zaproponować na chwilę obecną. Wtedy będziesz miał informacje z najpewniejszego źródła :)

#596711  autor: DiAbOlO
 22 lis 2012, 11:12
Auks pisze:Może po prostu zadzwoń do SUK i zapytaj co mogą Ci zaproponować na chwilę obecną. Wtedy będziesz miał informacje z najpewniejszego źródła :)
Ale to kosztuje zyla lub półtora (w zależności od taryfy)... 8)
A jak ktoś żałuje takiej kasy, to zawsze może wysłać maila z iBOA. Ja wolę szybko załatwiać sprawy, więc wolę kontakt telefoniczny.

...:::DiAbOlO:::...
  • Strona 8 z 350
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 350
  • 1
  • 6
  • 7