Mnie po ostatnich problemach już z automatu łączą z Działem Utrzymania Klienta. Ba, ostatnio to nawet sami dzwonią z tego działu.
Tak przy okazji chcieliście żebym napisał jak potoczą się losy reklamacji telefonu Sony Xperia J, który przyjechał do mnie niesprawny wraz z przedłużoną umową R40 (kto śledził moje wątki, będzie wiedział o czym piszę

) więc proszę bardzo.
Na razie, o dziwo, wszystko jest na dobrej drodze. Za poradą pani z BOA skorzystałem z 10-dniowego okresu na odstąpienie od umowy i w dniu wczorajszym odesłałem wszystko kurierem UPS do działu zwrotów T-Mobile. Jednocześnie wysłałem do nich maila z konta IBOA, w którym napisałem, że odstępuję od umowy zaznaczając jednocześnie, że jestem zainteresowany przedłużeniem na takich samych warunkach, ale "dajcie mi kurna sprawny telefon".
Dziś już z rana zadzwoniła do mnie pani z SUK z informacją, że jej przykro, że tak się stało i że postąpiłem prawidłowo odstępując od aneksu i oczywiście nie będzie problemu z podpisaniem nowego na wcześniej wynegocjowanych warunkach.

Już zarezerwowała dla mnie nowy egzemplarz telefonu Sony Xperia J w kolorze białym i gdy tylko dostaną informację z magazynu zwrotów o rozliczeniu przesyłki, to wyślą kuriera z nowym telefonem i nowym aneksem.
Normalnie jak na razie jestem w szoku z jakości obsługi i jeśli tylko ten Dział Zwrotów nie zrobi jakiegoś świństwa, to nie dam złego słowa powiedzieć na T-Mobile.