rcicho pisze:colins pisze:
W iBOA na razie nie widzę żadnych zmian poza informacją, że przygotowywana jest wysyłka dla mnie. Zaczynam jednak podejrzewać, że pani z SUK naciągnęła mnie cichaczem na 30-miesięczną umowę i stąd te ceny wybranych przeze mnie telefonów.
Mozliwe że dostałeś też więcej minut 340 w R40 i 600 w R60 za to że zdecydowałeś się na dłuższą umowę?
Mnie by coś takiego bardzo pasowało bo 250 minut a 340 to spora różnica.
Jak przyjedzie kurier to sprawdz na jak długo jest ta umowa i napisz tu na forum.
Witam ponownie i już odpowiadam, bo sam zacząłem mieć wątpliwości czy przypadkiem pani z SUK nie naciągnęła mnie na umowę 30-miesięczną. Okazało się, że jednak NIE i mam
przedłużenie na 24 miesiące (widoczne już po zalogowaniu na moje konto w IBOA).
Tak jak wspomniałem utargowałem tyle, że przez najbliższe 2 lata będę miał 2 abonamenty (bo drugi przedłużałem żonie) na następujących warunkach:
1.
Rodzina 40, a w tym pakiet 340 minut + pakiet danych 250 MB, który po przekroczeniu automatycznie powiększa się do 1 GB za równie automatyczną, a dodatkową opłatą 10 zł. Za ten abonament zapłacę 45 zł miesięcznie (plus ewentualnie wspomniane 10 zł czyli maks.55 zł).
2.
Rodzina 60, a w tym pakiet 600 minut + 250 MB danych automatycznie powiększany na zasadzie jak wyżej. I za ten abonament zapłacę 59 zł.
Do R40 wynegocjowałem telefon
Sony Xperia J za 99 zł, natomiast do R60
HTC Desire X za 39 zł. Normalnie te telefony w wymienionych abonamentach i umowie 24-miesięcznej są za kwoty odpowiednio 199 zł za Xperię i 139 zł za HTC. Jak widać mnie udało się utargować na każdym jeszcze po 100 zł czyli w chwili obecnej istnieje jednak możliwość takiej drobnej negocjacji cen słuchawek. Moderator forum mógłby więc dokonać poprawek na pierwszej stronie, bo widziałem, że widnieje tam wpis, że nie ma możliwości negocjacji cen aparatów telefonicznych, a jak widać na moim przykładzie, jednak można.
No cóż - jestem zadowolony i uważam, że udało mi się ugrać całkiem sensowne warunki przedłużenia. Tą drogą chciałbym podziękować wszystkim tym, którzy piszą w tym temacie, bo dzięki Waszym wpisom zostałem zainspirowany i wywalczyłem takie warunki, o których pewnie nie wiedziałbym, gdyby nie to forum. Dzięki.
W zamian chciałbym jako wskazówkę napisać to, że zanim zaczniemy rozmowy telefoniczne z SUK, to warto wcześniej napisać do nich maila ze swojego konta w IBOA, w którym wprost zaznaczymy, że mój znajomy/kolega/ktoś z rodziny (pozostawiam to inwencji twórczej piszącego

) dostał przy przedłużeniu takie, a takie warunki i my w związku z tym oczekujemy podobnej propozycji. Takie konkretne postawienie sprawy jaki widać mi pomogło, a potem było już tylko z góry i pani z SUK o seksownym głosie

załatwiła resztę do końca.