• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #595482  autor: chacuno
 15 lis 2012, 16:10
Cześć, mam problem z moją xperią u. Kupiłem ją nową około 2 miesiące temu, dwa razy wystąpił u mnie ten problem po włączeniu gry pobranej ze Sklep Play, gra zaczyna się pauzować, jakbym naciskał przycisk pauza i gaśnie na jakieś pół sekundy a za następne 2 sekundy znowu gaśnie(mniej więcej), po wyłączeniu tej gry i wejściu do menu ekran właśnie tak przygasa, po włączeniu każdej innej gry, przygaśnie kilka razy i wyzuci do pulpitu. Wyłączenie i włączenie telefonu pomaga, co się dzieje dlaczego tak jest ? jak to naprawić ?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2012, 17:06 przez chacuno, łącznie zmieniany 1 raz.

#595487  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 16:27
chacuno, nie wiem czy do końca zrozumiałem. Ściągnąłeś grę i teraz nawet jak w nią nie grasz to ekran co jakiś czas systematycznie Ci przygasa, zgadza się?

Przede wszystkim sprawdź czy jakoś w tle nie masz uruchomionych żadnej dodatkowej aplikacji, która te przyagaszenia, może powodować. Usuń grę. Jeśli dalej to nic nie zmienia to pozostaje hard reset.

#595490  autor: chacuno
 15 lis 2012, 16:51
ekran nie gaśnie regularnie tylko w odstępach od około pół sekundy do 2 sekund, gaśnie nawet po wyłączeniu tej gry i wyłączeniu wszystkich uruchomionych aplikacji. Kiedy już tak zacznie przygasać to przygasa nawet pulpit i menu, pomaga wyłączenie i włączenie.

#595494  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 16:59
chacuno, a może to nie jest wcale kwestia gry? Poinstruowałbym Cię jak ten hard reset wykonać na Xperii U, ale póki nie będę w domu to nie pamiętam. Wujek Google powinien w tej kwestii pomóc. Jeśli problem nawet po resecie będzie się powtarzał, oddaj telefon na gwarancję, to wcale nie musi być wina gry, tylko przypadkowo zbiegło się to w czasie.

#595498  autor: orson_dzi
 15 lis 2012, 17:07
Może całkiem od razu niech jakiś inny ROM wgra?
Nie lepiej zacząć o usunięcia tej aplikacji i sprawdzenia jak będzie działać?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#595503  autor: chacuno
 15 lis 2012, 17:13
być może, ale kiedy stało się to pierwszy raz to również było podczas gry tyle że innej. Nie będę wgrywał innego roma bo tej jest świetny i telefon ma zostać na gwarancji. Jak zrobić ten hard reset, i co on ma za zadanie ? co usunie ?

#595505  autor: Xy
 15 lis 2012, 17:23
chacuno pisze:Jak zrobić ten hard reset, i co on ma za zadanie ? co usunie ?
Hard reset: https://www.google.pl/#hl=pl&output=sea ... 33&bih=630

Usunie wszystko, przywróci ustawienia fabryczne.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#595512  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 17:43
orson_dzi pisze:Nie lepiej zacząć o usunięcia tej aplikacji i sprawdzenia jak będzie działać?
To też zaproponowałem za moją pierwszą "radą" :wink:
chacuno pisze: i telefon ma zostać na gwarancji.
Zostanie na gwarancji.

#595668  autor: chacuno
 16 lis 2012, 15:07
Przywróciłem ustawienia fabryczne, czyli hard reset, muszę na nowo wgrać aplikacje zobaczymy czy zadziała. Napiszę w tym poście jeśli nic t nie da. Mam pytanie do innych właścicieli xperii U, jakie u was występują błędy, wady ? czy ma ktoś cos takiego jak ja ?

#595684  autor: orson_dzi
 16 lis 2012, 16:22
chacuno pisze:muszę na nowo wgrać aplikacje
Tak dla pewności, bo nie wiem czy wiesz, listę aplikacji, które pobierałeś znajdziesz w Google Play.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#595694  autor: chacuno
 16 lis 2012, 17:33
nie martwię się o aplikacje ale najważniejsze jest żeby nie mrugał ekran, podaczas takiego mrugnięcia wszystko się zacina.

[ Dodano: 2012-11-21, 15:32 ]
odświeżam, problem pojawił się ponownie po około tygodniu. Wczoraj wieczorem naładowałem telefon do 100 %(w xperia u pisze w procentach) do tej dokładnie pory byłem w szkole i używałem go intensywnie dużo muzyki, dużo gier, bluetooth, i batera spadła do 40% telefon zaczął znowu mrugać :( . Mimo wcześniejszego hard resetu, ponownie się to dzieje, zacinają i pauzują się gry, normalnie grając sama klika się pauza nie dotykając nawet ekranu, dalej gaśnie i mruga ekran, nawet w menu sms i przy pisaniu sms mruga. co się dzieje z moim fonem ?? pomóżcie :(

Pomoże ktoś ???

Może dodać filmik przedstawiający mój problem ???