• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #568868  autor: Wolf
 19 lip 2012, 18:49
Do założenia tego tematu skłoniła mnie próba doładowania jednego z MVNO poprzez stronę mojego banku (BZ WBK).

Otóż, po wejściu w odpowiednią zakładkę, pojawia się okienko do wpisania numeru i lista do wyboru operatora (jeśli system sam nie wykryje jaki to operator.
Na liście są operatorzy: Cyfrowy Polsat, Dialog, Gadu Air(!), Heyah, Orange, Play, Plus, Sami Swoi, T-Mobile - zaś brak np. mBank mobile czy LycaMobile. W bankomacie jest podobnie, pojawiają się wyłącznie wyżej wymienieni operatorzy.

Jak sprawa wygląda w innych bankach? :)

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#595513  autor: whacky
 15 lis 2012, 17:48
Jeśli chodzi o AliorSync to mam do wyboru: Diallo, Heyah,Orange, Play,Plus, Polsat,T-mobile i Tak-tak jak jedno, Wirgin mobile.

AllinOne Business System ujawnia, jak budować mini 3 niezależne źródła dochodu
i zarabiać kilka średnich krajowych w zaciszu własnego domu! Poznaj szczegóły...

#595515  autor: Espi
 15 lis 2012, 18:13
Sądze, że zasilenie numeru mbank mobile byłoby możliwe przy wyborze operatora Plus z racji tego iż korzystają z tego samego systemu bilingowego.
 #595603  autor: Precelos
 16 lis 2012, 10:33
Wolf pisze: Jak sprawa wygląda w innych bankach? :)
w mabku jest dodatkow jest ich wlasna telefonia :)
i mily dodatek czyli doladowanie smsem konta prepaid(kasa sciagana automatycznie z konta bankowego)
w aliorsync jak juz wspomnial kolega wyzej
do eBGZ nie pamietam hasla wiec nie sprawdze
Espi pisze:Sądze, że zasilenie numeru mbank mobile byłoby możliwe przy wyborze operatora Plus z racji tego iż korzystają z tego samego systemu bilingowego.
tu bym nie byl taki pewny, nie sprawdzalem ale moglbybyc raczej klopot

Obrazek

#595790  autor: Abcn
 17 lis 2012, 08:35
w DB easyNET skromnie : CyfrowyPolsat , Diallo , wRodzinie .

pozdrawiam
A