• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #595037  autor: fernando.te
 13 lis 2012, 12:15
Witam.

Dosłownie przed kilkoma dniami wziąłem abonament w Play, w ofercie Stan Darmowy Tylko Sim. Za 29 zł miesięcznie mam 240 minut/386 SMS, stan darmowy do Play przez 6 miesięcy oraz dodatkowe 50 minut do wszystkich sieci także przez 6 miesięcy. Umowa na czas nieokreślony.

Teraz sprawa jest taka, że dosyć nieoczekiwanie mogę wymienić swój dosyć podstarzały telefon na nowszego smartfona, stąd zainteresowałem się ofertą All Inclusive MAX, gdyż przydałby się do tego internet.

I tu moje pytanie, czy mogę zmienić mój abonament a AIM za tą samą cenę (29zł)? Na jakich warunkach by się to ewentualnie odbyło? Czy taka zmiana byłaby darmowa? Jeżeli ktoś mógłby mi to ogólnie objaśnić byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 20:25 przez fernando.te, łącznie zmieniany 1 raz.

#595053  autor: zygikuleczka
 13 lis 2012, 13:15
fernando.te pisze: Umowa na czas nieokreślony.
No to możesz ale z telefonem będzie na dwa lata najpewniej. Zgłoś się do nich i podpytaj. Tak na teraz to będzie obowiązywać oferta ze strony.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
 #595123  autor: ciekawy
 13 lis 2012, 20:59
fernando.te pisze:Witam.

Dosłownie przed kilkoma dniami wziąłem abonament w Play, w ofercie Stan Darmowy Tylko Sim. Za 29 zł miesięcznie mam 240 minut/386 SMS, stan darmowy do Play przez 6 miesięcy oraz dodatkowe 50 minut do wszystkich sieci także przez 6 miesięcy. Umowa na czas nieokreślony.

Teraz sprawa jest taka, że dosyć nieoczekiwanie mogę wymienić swój dosyć podstarzały telefon na nowszego smartfona, stąd zainteresowałem się ofertą All Inclusive MAX, gdyż przydałby się do tego internet.

I tu moje pytanie, czy mogę zmienić mój abonament a AIM za tą samą cenę (29zł)? Na jakich warunkach by się to ewentualnie odbyło? Czy taka zmiana byłaby darmowa? Jeżeli ktoś mógłby mi to ogólnie objaśnić byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam.
ogólnie możesz zmienić taryfę na wyższą, na taką samą kwotę abonamentu nie,a skoro masz umowę na czas nieokrślony to po 3 opłaconych fakturach możesz próbować wziąć ofertę w tej taryfie AIM o takim samym abonamencie na przedłużenie umowy z telefonem na dwa lata.

#595124  autor: zygikuleczka
 13 lis 2012, 21:08
ciekawy pisze:ogólnie możesz zmienić taryfę na wyższą
W tym przypadku to niższego pakietu nie ma ale w razie umowy na czas nieokreślony można zmienić na niższy.
3 faktury obowiązują przy ofertach utrzymaniowych, wątpię żeby standardowych to dotyczyło.
Ps. Nie razi Cię, że cytowany post zawiera więcej treści niż Twoja odpowiedź?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595328  autor: marcinek243
 14 lis 2012, 20:39
nie lepiej wziąść jakiś tel. na raty? Opcja z telefonem skutkuje podwyższeniem o 10 zł abonamentu i z conajmniej 24mies. zobowiązaniem 240zł przez 2 lata to nokia 100 najwyżej bedzie za zeta chyba że chcesz spooro dopłacać.

#595461  autor: darewski
 15 lis 2012, 14:16
Trzeba by dzwonić do playa ale niekoniecznie zmiana będzie dla Ciebie korzystna. Ja miałem taką sytuację że 8 miesięcy temu kupiłem play online.(7GB za 39 zł- 10 zł taniej niż normalnie bo mam telefon w play). Po około 2 miesiącach stwierdziłem , że to za mało więc chciałem dokupić wyższy pakiet (12GB). (Przed podpisaniem umowy proponowali mi 7GB za 39 zł lub 12 GB za 49zł), Kiedy w trakcie umowy chciałem podwyższyć abonament to już niestety nie było mowy o stawce promocyjnej 49 zł ale 64 zł. Więc zapewne zmienić możesz ale czy nie na gorszych warunkach?

Jurij

#595462  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 14:20
darewski pisze:Więc zapewne zmienić możesz ale czy nie na gorszych warunkach?
Skoro umowa jest na czas nieokreślony to najlepiej będzie po 3 msc. wysłać wypowiedzenie i wybrać sobie propozycję z działu GU. Jeśli zmieniałbyś natomiast samą taryfę, bez wymiany telefonu, możesz dokonywać w trakcie trwania umowy tego właściwie co miesiąc. Z niższego abo przejść na wyższy, a potem nawet wrócić na ten podstawowy, warunki zazwyczaj są nieco mniej korzystne niż w ofercie przedłużeniowej.