• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #594417  autor: trzystatrzy
 10 lis 2012, 16:32
witam
ostatnio spodobała mi sie Nokia 6303i mojego ojca. urzekła mnie przede wszystkim ze względu na prostotę i to, jak ona się zgrywa z moimi AKG K420. można by rzecz - ideał. no jednak nie
brak AF bardzo boli, bo robię czasem zdjęcia tekstu. przydatna rzecz, szczególnie dla studenta. dlatego zainteresowałem się wersją classic, lecz zastanawiają mnie 2 rzeczy, a mianowicie:
- czy wersja classic gra tak samo, jak wersja 'i' ?
- teoretycznie wg producenta wersja 'c' obsługuje maksymalnie 4gb karty pamięci, z kolei ktoś w komentarzach na stronie telepolis wpisał, że działała mu karta 8gb. jak to jest?

w sumie tel ma mi slużyć do rozmów, smsów, muzyki i zdjęc tekstu. inne telefony nie są brane pod uwagę

bardzo prosze o pomoc :)

pozdrawiam, Michał
Ostatnio zmieniony 11 lis 2012, 12:29 przez trzystatrzy, łącznie zmieniany 1 raz.

#594420  autor: Magnetovid
 10 lis 2012, 16:55
W wersji z ''i'' z tego, co się orientuję dłużej wytrzymuje bateria.

Często jest tak, że producent trochę ''zaniża'' jeśli chodzi o kartę pamięci. Np.jak podają, że karta max 1gb całkiem prawdopodobne, że z 2gb też będzie działał poprawnie. Nie jest to jednak zasadą. Może mulić itp.

Jeśli chodzi o aparat to niestety raczej nie jest zbyt dobry. Miałem 6303 i zdjęcia wychodziły gorsze niż w 6300. Czasem tak jest, że rozdzielczość matrycy nie ma wpływu na jakość zdjęć(chyba, że ten z którym miałem do czynienia był jakiś trefny).

#594799  autor: trzystatrzy
 12 lis 2012, 10:42
no ok. to jeszcze kwestia grania muzyki. porównywał ktoś oba modele bezpośrednio? wiadomo, czy one grają identycznie? bo nie chcę brać wersji 'c' jeśli się okaże, że gra inaczej, niż wersja 'i'

pzdr

#595232  autor: trzystatrzy
 14 lis 2012, 13:18
no dzięki, to mi sporo wyjaśniło :) ale wciąż brak info o dźwięku, a to kluczowa sprawa dla mnie

#595244  autor: dario321
 14 lis 2012, 14:44
jesli nic nikt nie pisal o jakosci dzwieku to zakladam,ze w obudwu tych modelach jest on taki sam (beznadziejny w porownaniu z moim obecnym fonem :lol: )

#595434  autor: trzystatrzy
 15 lis 2012, 12:10
ja słuchałem trochę sprzętu muzycznego i taki ipod 4g touch wraz z K420 nie zrobił na mnie większego wrażenia ;) kwestia doboru słuchawek
chyba jednak wezmę wersję 'c'. AF to jednak przydatna rzecz

dzięki za pomoc. pzdr