• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 153 z 182
  • 1
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 182

#595326  autor: zygikuleczka
 14 lis 2012, 20:32
WeBeR pisze:da się jeszcze ugrać starszą ofertę GU play on-line bez modemu
To jeszcze zależy jakie starsze masz na myśli. Jeśli te kozackie typu "18 gigów" za niecałe 15 zł to nie. No ale jeśli to naprawdę jakiś staroć co jest w mailu oczywiście "możesz chcieć nową". Powodzenia i więcej samodzielności, bo to
WeBeR pisze: to mogę do Nich zadzwonić i usłyszeć inne propozycje lub ewentualnie przedstawić to co ja chcę dostać
to aż powala.

Tylko, że z tego co jest w poprzednich postach tego wątku wynika, że jednak dostałeś najnowszą/**ujowszą ofertę:)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595330  autor: WeBeR
 14 lis 2012, 20:46
zygikuleczka, chodziło mi stara oferta czyli ta play on-line 99 za 19GB, gdzie ta oferta była przed wprowadzeniem za 59zł 18GB i od tego rabat dawać a nie od starszych. Zadzwonić miałem zadzwonić, ale wolałem pierw upewnić czy mogę zadzwonić już (w sumie umowa mi się kończy za 5 miesięcy)

#595336  autor: zygikuleczka
 14 lis 2012, 21:22
Ja na Twoim miejscu to bym poczekał. Może zmieni się jakoś oferta, chociaż te zmiany to ostatnio na gorsze.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595348  autor: legwan
 14 lis 2012, 22:16
chodziło mi tylko o to czy mam czekać z wypowiedzeniem do 13.02.2013 czy złożyć juz je 12.01.2013 lub wcześniej.

Pozdro respol

#595359  autor: krzychu.pl
 14 lis 2012, 23:12
WeBeR pisze: propozycje, która w sumie mnie zadziwia. Ofertę przedstawili tak jak Pan napisał z tym 49,50zł za 19GB i 4mb/s, ale niby to plan play on-line 99 ?? Stare taryfy prezentują gdzie już parę miesięcy funkcjonuje już nowa oferta?
WeBeR przeczytaj mój post na stronie 198 tego tematu to znajdziesz odpowiedź

#595398  autor: kubsiu
 15 lis 2012, 07:36
respol pisze:śledzę to forum od miesiąca i sam przeczytałem posty od 150 strony a ty legwan od której? weź się ogarnij i poczytaj kilka stron w tył i wsio będziesz wiedział a nie tylko temat spamem zawalasz,
palony lolek też ma swoje życie a nie tylko pisanie co drugi dzień każdemu z osobna to samo!
trochę chęci czasu i sam się dowiesz co można ugrać a co nie
Gratuluję Ci przeczytania ponad 50 stron, mistrzowski wyczyn który zasłużył na pochwalenie się tym na forum ;)
Forum jest chyba od pomocy a nie od tego by jeden z drugim Twojego pokroju spamował w taki sposób. Nie znasz odpowiedzina postawione pytanie to siedź cicho ;)

Mam podobne pytanie, jak to jest z tymi umowami. Niby od 24.10.12 można przedłużać na 2 miesiące przed, przed neta miesiąć wcześniej czyli 2+1 ? Co z umowami które zostały zawarte 2 lata temu i teraz lada moment wygasają?

#595400  autor: Ruben
 15 lis 2012, 08:17
Gratuluję Ci przeczytania ponad 50 stron, mistrzowski wyczyn który zasłużył na pochwalenie się tym na forum ;)
Forum jest chyba od pomocy a nie od tego by jeden z drugim Twojego pokroju spamował w taki sposób. Nie znasz odpowiedzina postawione pytanie to siedź cicho ;)
Jeżeli to miało być śmieszne, to informuję, że nie było.
Kolega respol jak najbardziej ma rację. Jeżeli komuś na czymś zależy, to niech wykaże trochę woli i przeczyta kilka ostatnich stron. Jeżeli 50 stron nie jest wg. Ciebie wyczynem, to tym bardziej powinieneś to zrobić.
Forum owszem jest od pomagania ale nie oczekujcie żeby Palony Lolek każdego wyręczał. Niech każdy też podejmuje inicjatywę, własne działania i potem niech informuje co udało mu się osiągnąć. Zadzwonić i napisać do BOK zawsze można, to też jest forma kontaktu. Odpowiedzieć muszą więc będziemy wzbogaceni o kolejna wiedzę.
Teraz zaczyna to wyglądać tak, że każdy zadaje pytanie nawet jeżeli identyczne było kilka stron wcześniej. Żeby temat był czytelny i żeby można było wyławiać z niego sprawnie ważne informacje, to nie powinien być zaśmiecany.

#595402  autor: kubsiu
 15 lis 2012, 08:47
Przeczytałem trochę wiecej stron niż 50 ;) ale co mi tam.
Drogi kolego jakbyś nie zauważył zmiana weszła w życie 24.10.12 i nic odnośnie jej nie ma tutaj na forum, może to jednak Ty powinnieneś przejrzeć te 50 stron lub więcej wstecz?
Czy ja kierwoałem pytanie do PalonegoLolka ?;)
Pytałem jak i zresztą nie tylko ja jak to jest z tymi umowami teraz, może ktoś ma inne, świeższe i bardziej sprawdzone informacje niż BOK które raczej nie posługuje się duzą wiedzą w tym temacie chyba że to ja trafiłem na takiego konsultanta ;).
Większość zadawanych tutaj pytań odnosi się do oferty internetowej i moim skromnym zdaniem to tego typu działań powinny być oddzielny temat ponieważ osoba która szuka informacji na temat abonamentu, telefonu musi przebić się przez las 100 stron informacji o Play Online a potem są wielkie wywody że ktoś zadana pytanie które może i było ale 150 stron wcześniej i od razu nagonka na tą osobę że nie czyta forum itp, ludzie litości ;)
 #595404  autor: fidel29
 15 lis 2012, 09:12
Panowie,
Może ktoś będzie się orientował w temacie :)
Kończy mi się umowa(abonament w ok.60zł)Oczywiście będę składał wypowiedzenie umowy.
Interesuje mnie oferta z telefonem iphone 4S lub 5 i tak w play dla tzw. osób z "ulicy" w formule Iphone z internetem abo 89zł cena telefonu:
1.4S-699zł
2.5-1099zł
W obu przypadkach są to telefonu 16GB.

Powyższa oferta dotyczy jak pisałem nowych klientów.Czy dla osób którym kończy się umowa i wypowiedziały jest jakieś promo?
Czy jest szansa na niższy abonament przez jakiś czas bądź tańszą słuchawkę?
Dzięki za pomoc:)
Pzdr :D

#595406  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 09:35
fidel29, Iphone'a 5 nie dostaniesz z centrali w ogóle.
4S w cennikach GU jest w o wiele wyższych cenach niż tutaj piszesz, przy 89zł to około ~1500zł.

Dzisiaj podeślę Kaczemu stan magazynowy telefonów.

#595463  autor: Y2J
 15 lis 2012, 14:22
PalonyLolku, mój abonament firmowy (Firma 55) kończy się 07.01.13. Złożyłem wypowiedzenie, ale stwierdziłem, że postaram się (ale jak nie to nie) jednak przedłużyć umowę z Play. Potrzebuję tylko 350 minut i 20 SMS-ów miesięcznie, i rabatu 10%. Poza tym LG Swift 4X HD za max 250 zł. Napisałem do dwóch doradców. Obaj oferują takie same oferty:
Taryfa Biznes 90 zawiera

rabat na abonament 33% na cały okres trwania umowy
dodatkowy rabat 10% na cały okres trwania umowy
abonament 66,75 zł brutto
1100 minut do wszystkich sieci
stan darmowy na zawsze
nielimitowane połączenia na telefony stacjonarne
nielimitowane sms-y do wszystkich sieci przez 3 m-ce później 7 zł z vat tą usługe można dezaktywować
pakiet internet 100 MB

cena tego LG Swift 4X HD w tej taryfie to 429 zł netto
Nie chcą bardziej zejść, utrzymują, że to ABSOLUTNE maksimum, nic więcej nie zrobią, nie będą dokładać z własnej kieszeni. I coś mi się nie chce w to wierzyć. Naprawdę nie ma możliwości otrzymania tego telefonu taniej?

Pozdrawiam

#595471  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 15:05
Y2J pisze:Naprawdę nie ma możliwości otrzymania tego telefonu taniej?
Ty patrz nawet nie kłamali :wink:

To jest tak, że taki konsultant w kwestii ceny telefonu nie może ot tak sobie tej ceny obniżyć dla Ciebie o powiedzmy 300zł czy 400zł. Max z jakim się spotkałem w ofercie GU to było 200zł. Zazwyczaj konsultanci nie kłamią pod względem cen urządzeń.

#595473  autor: Y2J
 15 lis 2012, 15:21
Mi gość obniżył o 240zł. To dużo? Podobno oni moga dołożyć do telefonu z prowizji za podpisanie abonamentu. Warto czekać na ofertę z GU?

#595475  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 15:26
Y2J pisze: Podobno oni moga dołożyć do telefonu z prowizji za podpisanie abonamentu.
Wiesz ile wynosi prowizja za podpisanie umowy utrzymaniowej dla takiego konsultanta? Jeśli to rachunek firmowy i jakaś tam większa kwota powiedzmy ~100zł to w maxie to będzie 18zł dla takiego konsultanta, więc z czego on Ci odejmie?
Y2J pisze:Warto czekać na ofertę z GU?
Jak zawsze zdania są podzielone. Według mnie warto, zawsze to lepsze niż zwykłe przedłużenie.

#595476  autor: Y2J
 15 lis 2012, 15:29
A jeśli nie zależy mi na lepszej ofercie, a tylko i wyłącznie na tańszym telefonie, to GU obniży jego cenę bardziej niż o te proponowane 240zł? Chyba, że proponujesz czekać na tego Swifta 4X w jakiejś świątecznej promocji.

// A macie np. możliwość (lub GU) udzielenia rabatu 45% na Formułę 4.0 S 100zł? Wtedy miałbym Swifta za niecałe 300zł.
Możesz wpisać mój numer na listę GU? Podałem na PW :)

#595480  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 15:51
Y2J pisze:Możesz wpisać mój numer na listę GU?
Jeśli złożyłeś rezygnację to jesteś w bazie klientów do obdzwonienia z GU, wpisując Cię raz jeszcze zrobię tylko burdel na dziale.
Y2J pisze:A macie np. możliwość (lub GU) udzielenia rabatu 45% na Formułę 4.0 S 100zł? Wtedy miałbym Swifta za niecałe 300zł.
Przykro mi, nie da rady.
Y2J pisze:A jeśli nie zależy mi na lepszej ofercie, a tylko i wyłącznie na tańszym telefonie
To wybierz tanią umowę bez telefonu, a urządzenie kup we własnym zakresie, wtedy serio będzie to bardziej korzystne.
Y2J pisze: to GU obniży jego cenę bardziej niż o te proponowane 240zł?
Raczej nie, może zaokrąglą do 300zł? Obniżki o jakieś 500zł się nie spodziewaj.

#595483  autor: cine
 15 lis 2012, 16:11
Widzę, że nasz guru PalonyLolek się pokazał to pozwolę sobie poprosić o pomoc:
30 listopada kończy mi się wypowiedzenie.
Żaden z dzwoniących do mnie konsultantów nie chciał rozmawiać o modyfikowaniu oferty.
Zależy mi na połowie dodatkowych minut ale przez 12 miesięcy a nie przez 6 mc.
Zależy mi na darmowych sms do wszystkich przez całe 12 mc bez dopłat, chętnie za to zrzeknę się darmowych połączeń do PLAY.
Mógłbym również zapłacić abonament za rok z góry gdyby wiązało się to z rabatem.
PalonyLolku da się z kimś o tym pogadać?

#595485  autor: PalonyLolek
 15 lis 2012, 16:24
cine pisze:Mógłbym również zapłacić abonament za rok z góry gdyby wiązało się to z rabatem.
Nie ma takiej opcji.
cine pisze:Zależy mi na darmowych sms do wszystkich przez całe 12 mc bez dopłat, chętnie za to zrzeknę się darmowych połączeń do PLAY.
Tak też się nie da.
cine pisze:Zależy mi na połowie dodatkowych minut ale przez 12 miesięcy a nie przez 6 mc.
Dodatkowe w opcjach bez telefonu są dostępne tylko na 6 msc. na 12 msc. nikt Ci tego nie zaproponuje.
cine pisze:Żaden z dzwoniących do mnie konsultantów nie chciał rozmawiać o modyfikowaniu oferty.
Nie dziwie się bo w systemie nie mają takiej możliwości. Taki konsultant wchodzi na Twoje konto i ma listę powiedzmy 6 ofert, które możesz dostać i tyle. Ewentualnie coś tam może kliknąć, jak chcesz mieć jakieś płatne pakiety, większej mocy nie mają.
cine pisze:PalonyLolku da się z kimś o tym pogadać?
Powiedz jakie warunki Cię interesują chociaż tak ogólnie to z ofert GU, które są na dzień dzisiejszy dostępne postaram się coś wyłowić i Ci tu przedstawić.

#595488  autor: cine
 15 lis 2012, 16:36
Propozycja którą dostałem to SD za 34,50 550 min + 100 przez 6 mc.
Chciałem wytargować to o czym pisałem, ale widzę, że nic z tego. A co można dostać w ofercie bez telefonu przy opłatach 34,50?

#595489  autor: sql
 15 lis 2012, 16:48
Palony Lolku znam procedurę w abonamencie ale nie znam w Mixturze. Śledzę ten wątek regularnie i jestem pewien że nie było w nim takiego pytania.
Bierzemy "na świeżo" Mixturę np. 15 zł * 30 miesięcy. Szybko spłacamy ją (nawet w jeden dzień), wysyłamy wypowiedzenie (nie ma ograniczenia czasowego "odpowiednika" jak w abonamencie 3 faktury ?) i jeśli numer jest zarejestrowany na firmę możemy wziąć np. abonament Firma 25 za 12,30 zł/350 minut/Play stacjonarne gratis/standardowe pakiety na próbę/umowa na 12 miesięcy bez tel. ?
  • Strona 153 z 182
  • 1
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 182
  • 1
  • 151
  • 152
  • 153