• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 152 z 182
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 182

#594908  autor: kamcok
 12 lis 2012, 19:38
Przed chwilą rozmawiałem z konsultantem i przedłużyłem umowę AIM65 w cenie 45 złotych z nowym telefonem. Powiedział, że skoro złożyłem rezygnację to mi przysługuje oferta z wyższego abonamentu w tańszym (tak w uproszczeniu).
Rezygnację złożyłem w piątek, dzisiaj dostałem smsa, że na play24 jest informacja (w zgłoszeniach) na temat "rozwiązania sprawy" oraz, że dostanę to listem. Próbują tam przekonać do pozostania w sieci podając przykładową ofertę GU z telefonem i bez. Jeżeli ktoś się zdecyduje to "Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia."
Zatem do osób "w gorącej wodzie kąpanych": po złożeniu rezygnacji odczekajcie te parę dni (dajcie odetchnąć PalonemuLolkowi), z GU powinni napisać wiadomość albo zadzwonić.
matefusz, proponuję wybrać *500, jeżeli oni do Ciebie dzwonili to powinni mieć dla Ciebie już zaklepaną ofertę GU. Może sprawdź na play24 jak wygląda sytuacja w zakładce "zgłoszenia". Oczywiście podziękowania dla PalonegoLolka oraz innych osób, które tutaj pomagają.

#594942  autor: matefusz
 12 lis 2012, 22:18
kamcok pisze: matefusz, proponuję wybrać *500, jeżeli oni do Ciebie dzwonili to powinni mieć dla Ciebie już zaklepaną ofertę GU. Może sprawdź na play24 jak wygląda sytuacja w zakładce "zgłoszenia". Oczywiście podziękowania dla PalonegoLolka oraz innych osób, które tutaj pomagają.
kamcok jutro zadzwonię do nich. Odnośnie zgłoszeń - sprawa już rozwiązana i pismo dostarczone. Tak jak napisałeś, jest tam przykładowa oferta GU.

Pozdrawiam.

#594960  autor: bardak
 12 lis 2012, 23:44
W końcu pojawiły się dla mnie oferty przedłużenia umowy. Oczywiście postanowiłem złożyć wypowiedzenie coby dostać oferty od GU. Celem tego napisałem wypowiedzenie i zaniosłem do punktu. Babka zdziwiona czemu je składam, no to mówię, ze w ten sposób mogę dostać lepszą ofertę niż obecnie widnieje w systemie. Ona pyta, że niby jaka ma być, no to mówię AIM65 w cenie 45 i ACE 2 za 239PLN. A ona od kogo, na to ja że od GU. Ona, że coś takiego nie istnieje, takiej oferty nie ma i kto mi takich głupot naopowiadał. W końcu się skończyło, że wyszedłem nic nie załatwiwszy.
Pytanie, czy mogę wypowiedzenie mailem złożyć?? Np. wysłać skan podpisanego wypowiedzenia??

#594961  autor: pudlox
 12 lis 2012, 23:50
bardak, możesz wysłać SKAN (nie zdjęcie jak już ktoś się tutaj pytał) na [email protected] z własnoręcznym podpisem i datą. Nie jest wymagany podpis sprzedawcy czy pieczątka. W mailu dopisz imię i nazwisko oraz hasło abonenckie (bo proszą dla szybszego dotarcia do konta) i tyle. Po 3 dniach dostałem sms, że na moim koncie Play24 jest informacja o ofercie GU ;)

Edit: Dokładnie tą samą ofertę wyrwałem w sobotę. Cofnij się kilka stron wstecz (1-2) i tam napisałem co nieco na ten temat ;)

#594963  autor: bardak
 12 lis 2012, 23:53
I tera sobie przypomnij człowieku jakie hasło dałeś :) dzięki za pomoc.

#594966  autor: pudlox
 12 lis 2012, 23:55
bardak, zadzwoń pod *500 zamiast hasła podasz inne dane, a oni Ci przypomną stare hasło. Ew. i tak musisz umowę znaleźć, a tam masz wszystko napisane.

#594968  autor: bardak
 12 lis 2012, 23:59
Spoko, umowa jest w szafce tylko teraz z głowy sobie usiłowałem przypomnieć jakie hasło dałem :D

#594971  autor: pudlox
 13 lis 2012, 00:02
bardak, tak więc powodzenia ;) ... Teraz tak powiem, że szkoda że w Play nie ma SE Xperia Ars S lub HTC Desire S. No cóż czekamy na możliwość OC Galaxy Ace 2 :D

#594987  autor: ciekawy
 13 lis 2012, 01:23
bardak pisze:W końcu pojawiły się dla mnie oferty przedłużenia umowy. Oczywiście postanowiłem złożyć wypowiedzenie coby dostać oferty od GU. Celem tego napisałem wypowiedzenie i zaniosłem do punktu. Babka zdziwiona czemu je składam, no to mówię, ze w ten sposób mogę dostać lepszą ofertę niż obecnie widnieje w systemie. Ona pyta, że niby jaka ma być, no to mówię AIM65 w cenie 45 i ACE 2 za 239PLN. A ona od kogo, na to ja że od GU. Ona, że coś takiego nie istnieje, takiej oferty nie ma i kto mi takich głupot naopowiadał. W końcu się skończyło, że wyszedłem nic nie załatwiwszy.
Pytanie, czy mogę wypowiedzenie mailem złożyć?? Np. wysłać skan podpisanego wypowiedzenia??
jak tak mówiła to niepotrzebnie jej tłumaczyłeś co po co robisz,trzeba było tylko powiedzieć,że rezygnujesz i,że chesz,żeby przyjęła wypowiedzenie i tyle, czasem mam wrażenie,że konsultanci płci obojga są szkoleni na automaty i potem działają jak automaty na infoliniach i w salonie, sprawiają wrażenie,że wiedzą tylko jak sprzedawać oferty,promocje,a jak klienci są bardziej inteligentni i umieją odpowiedźeć to te osoby wyszkolone na automaty zaczynają się gubić i jest podobnie albo nawet tak jak piszesz,że jak nie są zaprogramowani jaką mają dać odpowiedź to potem nie dziwne,że ktoś może powiedzieć,że GU nie istnieje i,że wszystko co mówisz zmyslileś, normalka kiedy masowo szkoli się pracowników na roboty, tak bywa w każdej sieci jak góra idzie na skróty bo trzeba sprzedać jak najwięcej,reszta mało ważna.

[ Dodano: 2012-11-13, 01:24 ]
piokuk pisze:Podobno nie może - tak mi dzisiaj powiedziano. Tylko nowe opcje - podziękowałem i nie skorzystałem.
złożyleś wypowiedzenie ?

jaką opcje proponowli ?

#595015  autor: piokuk
 13 lis 2012, 08:54
Tak.
Zgodnie z informacją PalonegoLolka.

#595021  autor: overbeyond
 13 lis 2012, 09:53
A ja idąc za waszą radą, wywalczyłem parter back office za 79zł biorąc abonament z 99zł. Na dwa lata. Łączny upust 2000zł ponad w skali 2 lat umowy.

I wiecie co? Dzisiaj na fakturę dostałem +16zł za pakiet internetowy. Bo podobno dostałem na 3 miesiące zniżkę na abonament. A teraz mam płacić 95zł. Co się w ogóle nie zgadza z umową która podpisałem... Czy zdarzyło się komuś tak? Twierdzą, że mam longplay 79zł... złożyłem reklamację dopiero.

#595089  autor: ciekawy
 13 lis 2012, 18:45
a co masz napisane w aneksie,że jaką masz taryfę ?

#595099  autor: magda_lodz
 13 lis 2012, 19:56
Mam pytanie, czy Xperia J jest dostępna tylko w salonach czy przez telefoniczne biuro obsługi klienta też jest szansa na ten telefon?

#595105  autor: pudlox
 13 lis 2012, 20:18
UWAGA! Uważajcie na kurierów DPD przez których Play wysyła przesyłki, umowy i telefony. Po prostu banda oszustów. Sprawa wygląda tak, że wczoraj paczka została wysłana, na stronie dpd.com.pl dzisiaj pojawiła się informacja, że kurier z magazynu w Szczecinie (czyli już w moim mieście) wyjechał z moją paczką. Cały dzień cisza, o 19.30 dzwonią do BOK DPD i pytam się do której godziny mogą kursować kurierzy play, konsultant odpowiedział mi że nawet do 21. O godzinie 20 wchodzę na strone DPD i lokalizuję paczkę, wyskoczyła mi informacja że o godzinie 19:11 przybył kurier i nikogo w domu nie zastał, a o 19:44 paczka wróciła do centrali. Wszystko dobrze dobrze, ale od 18 jestem w domu i na pewno nikt nie przyjechał. Niestety też dużo złego naczytałem w internecie o tej firmie. Jutro o 8 (czyli od godziny od której zaczyna pracować BOK) mam zamiar porozmawiać sobie na ten temat z nimi, napiszę potem wam co ew robić gdyby wam także coś takiego pojawiło się z paczkami od PLAY :( .. Mam nadzieje, że was to nie spotka.

#595106  autor: rabauken
 13 lis 2012, 20:26
W wielu firmach kurierskich tak się zdarza, nie tylko DPD. Widocznie kurier miał nawalone przesyłek że się nie wyrobił, albo.. mu sie nie chciało. Ja miałem podobny przypadek z firmą Opek (choć nie z przesyłką z Playa). Cały dzień byłem w domu a kurier podał ze nikogo nie było. Następnego dnia sam się do nich pofatygowałem po przesyłkę.

#595119  autor: pudlox
 13 lis 2012, 20:46
rabauken, tylko tutaj jak poczytał trochę w internecie to nie jestem jeden, a wręcz to problem na całą Polskę. A centrala jest na jakimś odludziu i nawet nie wiadomo jak tam dojechać.

#595122  autor: zygikuleczka
 13 lis 2012, 20:58
pudlox, to jest możliwe w przypadku każdej firmy. Wiadomo, że wkurzające ale nie czuj się szczególnie tym dotknięty. "Normalna rzecz".

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595148  autor: legwan
 13 lis 2012, 22:50
PalonyLolek

Witam !
Jestem abonentem Play już prawie 2 lat i podczas podpisywania umowy byłem informowany o możliwości przedłużenia umowy na trzy miesiące przed jej zakończeniem ( umowa kończy mi się 13.03.2013). Pod koniec października dowiedziałem się ze jest to możliwe 2 miesiące przed końcem (zmiany w play) i tu moje pytanie:
Czy da się coś z tym zrobić? (chce wysłać wypowiedzenie)
Chciałbym coś ugrać bo chce zmienić taryfę z All inc 69 na All inc max 95(najlepiej z ta zniżką) i interesuje mnie bardzo xperia s za którą mogę dać do 400zł.

Z góry dziękuje za pomoc.

[ Dodano: 2012-11-14, 15:25 ]
Jest tu ktoś ,kto może sie wypowiedzieć w tej sprawie??

#595296  autor: respol
 14 lis 2012, 18:52
śledzę to forum od miesiąca i sam przeczytałem posty od 150 strony a ty legwan od której? weź się ogarnij i poczytaj kilka stron w tył i wsio będziesz wiedział a nie tylko temat spamem zawalasz,
palony lolek też ma swoje życie a nie tylko pisanie co drugi dzień każdemu z osobna to samo!
trochę chęci czasu i sam się dowiesz co można ugrać a co nie

#595322  autor: WeBeR
 14 lis 2012, 20:25
PalonyLolek, dziś dostałem e-mailem (tak jak ja e-mailem wypowiedzenie złożyłem) propozycje, która w sumie mnie zadziwia. Ofertę przedstawili tak jak Pan napisał z tym 49,50zł za 19GB i 4mb/s, ale niby to plan play on-line 99 ?? Stare taryfy prezentują gdzie już parę miesięcy funkcjonuje już nowa oferta? Jak dostałem taki e-mail to mogę do Nich zadzwonić i usłyszeć inne propozycje lub ewentualnie przedstawić to co ja chcę dostać (da się jeszcze ugrać starszą ofertę GU play on-line bez modemu?)
  • Strona 152 z 182
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 182
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152