• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 350
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 350

#595291  autor: colins
 14 lis 2012, 18:30
To chyba normalna cena w abonamencie Rodzina 40 (w wyższych Xperia J jest za zeta). Natomiast wraz z wprowadzeniem tej oferty świątecznej zmniejszyli cenę HTC Desire X w abonamencie R60 ze 139 zł do 39 zł.

#595299  autor: rcicho
 14 lis 2012, 18:57
Dzwoniłem do działu utrzymania klientów i dostałem takie warunki Rodzina40 250 minut 45zł. Uznałem to za mało atrakcyjne i numer powędruje do Plusa (275 minut za 39,90zł lub 600minut za 60zł). Co do innych warunków tej oferty nie miałem żadnych zastrzeżeń bo telefon był odpowiedni dla mojej żony Samsung S5610), internet nie bedzie używany a smsów wysyła kilka rocznie. Na szczescie jest trochę konkurencji na rynku i nie trzeba siedzieć z numerem w jednej sieci.

#595305  autor: szpenton
 14 lis 2012, 19:31
Bez paniki, za tydzień, może 2, jak liczba przedłużeń się zmniejszy, nie będzie ruchu w interesiem, to zaczną dokładać..
Teraz jest taka oferta, bo wyniki finansowe za 3kwartał jak i liczba aktywnych simów są najlepsze na rynku, więc nie mają się co starać - normalne.

Kolejne oferty są w pewnych aspektach lepsze, w innych gorsze.. ja już od czerwca jestem na czas nieokreślony i cały czas czekam i obserwuje co się dzieje, gdyby nie ten myk z internetem teraz to może bym się skusił, a tak mam dalej swoje 120min, i pakiety 500sms/mms, 3os.w rodzinie za 10 zika, i fakturę papierową i całość za 45 zł.
Też myślałem nad przejściem do plusa, bo tylko ta sieć może konkurować (nie tylko ceny są ważne, ale również jakość usług i zasięg) ale ze względu na sieć rodzinną pozostanę obserwatorem w t-mobile. :)

#595317  autor: rcicho
 14 lis 2012, 20:19
st.konsultant pisze:
krzyszsz pisze: Tanie usługi dodatkowe- 2 PLN za nielimitowane rozmowy w sieci to bardzo dobra oferta/ podobnie z sms/mms. Szkoda tylko, że nie w każdym abonamencie.

Nielimitowane do TM w cenie 1,99 zł masz w taryfach R20, R40, R60 i R80. W wyższych usługa nie ma sensu ponieważ nielimitowane masz na komórki do wszystkich.
Z tego co pisze w dzisiaj opublikowanych regulaminach to Nielimitowane do TM są dopiero od R60. W niższych czyli R20 i R40 nie ma tego pakietu ani innego nawet 200-minutowego. Sam się zresztą o tym dziś przekonałem rozmawiajac z SUK.

#595320  autor: st.konsultant
 14 lis 2012, 20:23
Moja pomyłka :oops: Coś mi się z smsami pomieszało :-D
Ostatnio zmieniony 17 lis 2012, 01:21 przez st.konsultant, łącznie zmieniany 1 raz.

#595325  autor: pacman
 14 lis 2012, 20:31
krzyszsz pisze: opłata 5 PLN za Fakturę papierową (to jest moim zdaniem porażka i bezczelność ze strony T-Mobile- ta sama cena abonamentu jak wcześniej z tym, że automatycznie włączona opcja elektronicznej faktury; za papierową miesięczna opłata rośnie o 5 PLN; gdzie ta oszczędność dla klienta? Bo, że dla T-Mobile to widzę).
W Orange nie jest 2 czy 3 zł ?
krzyszsz pisze:
Na plus większa liczba minut- ale też bez przesady, nie są to jakieś duże różnice
Ale powiedz na co komu tyle tych minut ? Przecież te 250MB to jakiś żart niech sobie tą ofertę wsadzą :roll: Pewnie sobie wyliczyli, że jakiś procent klientów będzie przekraczał na 100% bo do tej pory wykorzystywali i tak więcej czy po prostu przewidują wzrost wykorzystania MB z (tylko przykład) średnia 120 na 250MB, ale np. już 10, 20, 50% osób przekroczy magiczny próg i zapłaci dodatkowe 10zł. 10zł * 100 000, a może 250 000 co miesiąc *12 = 30 000 000 zł :D Nie ma to jak wpychać minuty u progu 2013 roku, a nie internet...

#595339  autor: mpajak
 14 lis 2012, 21:40
@rcicho@czyli w R40 nie mozna wziąść juz paczki sms-ów do wszystkich i nielimitowanych połączeń do t-mobile?Z postow powyżej wynika że chyba nie ale chciałem sie upewnić.Pzdr.

#595341  autor: rcicho
 14 lis 2012, 21:47
Z regulaminu wynika że nie można. Można wziać paczkę sms/mms tylko do t-mobile.

#595343  autor: mpajak
 14 lis 2012, 22:00
Czyli w R40 tak naprawde zostaja gole minuty i do tego paczka 250 MB?A jak jest z tymi minutami?ktos wczesniej pisal że dostal wiecej,chyba było to 350 minut.Chodzi o średnią z ostatnich faktur?pzdr

#595344  autor: rcicho
 14 lis 2012, 22:02
Oprócz gołych minut jest jeszcze Strefa Rodzinna 2-osobowa no i ten pakiet sms do t-mobile.
Tu szczegóły: http://www.telix.pl/images/promocje/T-M ... efonem.pdf

#595349  autor: mlody88
 14 lis 2012, 22:26
Jest również pakiet 1 GB za 10 zł. Nielimitowane rozmowy również są dostępne, Pakiet sms-ów do wszystkich od taryfy rodzina 60 też jest dostępny za 1.99 zł.

#595350  autor: mpajak
 14 lis 2012, 22:31
A R40 bez telefonu na 18 msc poprzez SUK jest za 25zł?I pozostale pakiety (mozliwośc dodania) takie same jak z telefonem?.pzdr

#595352  autor: mlody88
 14 lis 2012, 22:36
25 zł jest 250 min.

#595383  autor: trzeszcz
 15 lis 2012, 00:27
w jednym z regulaminó (wymiana telefonu na raty) Jest pakiet bezpiecznego internetu 500MB--->2GB za 10 zł.

Myślicie, że dałoby się wynegocjować taki internet w innych ofertach niż wymiana telefonu na raty?

#595386  autor: krzyszsz
 15 lis 2012, 01:10
pacman pisze:
krzyszsz pisze: opłata 5 PLN za Fakturę papierową (to jest moim zdaniem porażka i bezczelność ze strony T-Mobile- ta sama cena abonamentu jak wcześniej z tym, że automatycznie włączona opcja elektronicznej faktury; za papierową miesięczna opłata rośnie o 5 PLN; gdzie ta oszczędność dla klienta? Bo, że dla T-Mobile to widzę).
W Orange nie jest 2 czy 3 zł ?

Nie orientuję się jak to wygląda w Orange. Generalnie chodziło mi o to, że T-Mobile szumnie ogłasza rabat 5 zł za włączenie elektronicznej faktury i jednocześnie podnosi kwotę miesięcznego zobowiązania. Faktyczny koszt abonamentu to teraz: 44,9 PLN, 64,9 PLN, 84,0 PLN, 104,9 PLN itd. Dopiero po włączeniu f@ktury kwota zobowiązania wynosi tyle ile przed wprowadzeniem świątecznej promocji czyli 39,9 PLN, 59,9 PLN, itd. Czyli płacimy tyle samo i nie mamy papierowej faktury (oszczędność dla operatora, dla nas już nieszczególnie).
krzyszsz pisze:
Na plus większa liczba minut- ale też bez przesady, nie są to jakieś duże różnice
Ale powiedz na co komu tyle tych minut ? Przecież te 250MB to jakiś żart niech sobie tą ofertę wsadzą :roll: Pewnie sobie wyliczyli, że jakiś procent klientów będzie przekraczał na 100% bo do tej pory wykorzystywali i tak więcej czy po prostu przewidują wzrost wykorzystania MB z (tylko przykład) średnia 120 na 250MB, ale np. już 10, 20, 50% osób przekroczy magiczny próg i zapłaci dodatkowe 10zł. 10zł * 100 000, a może 250 000 co miesiąc *12 = 30 000 000 zł :D Nie ma to jak wpychać minuty u progu 2013 roku, a nie internet...
Nie orientuję się jak to wygląda w Orange. Generalnie chodziło mi o to, że T-Mobile szumnie ogłasza rabat 5 zł za włączenie elektronicznej faktury i jednocześnie podnosi kwotę miesięcznego zobowiązania. Faktyczny koszt abonamentu to teraz: 44,9 PLN, 64,9 PLN, 84,0 PLN, 104,9 PLN itd. Dopiero po włączeniu f@ktury kwota zobowiązania wynosi tyle ile przed wprowadzeniem świątecznej promocji czyli 39,9 PLN, 59,9 PLN, itd. Czyli płacimy tyle samo i nie mamy papierowej faktury (oszczędność dla operatora, dla nas już nieszczególnie).

Wiesz, starałem się znaleźć jakieś plusy tej oferty. Jak wspomniałem, w dwóch najniższych abonamentach T-Mobile zwiększyło ilość minut o 5 i 10 min odpowiednio dla Rodziny 20 i Rodziny 40, co jest moim zdaniem śmieszne. Dopiero od Rodziny 60 widać poprawę (+100 minut). Zawsze to jednak coś, dodatkowo biorąc pod uwagę, że SUK daje w Rodzinie 60 dodatkowe 100 minut czyli w sumie jest ich już 600.

Jeżeli chodzi o pakiet danych... Poza dziwnym mechanizmem "chroniącym" nas przed zbyt wysokimi kosztami internetu (i zapewniającym operatorowi odpowiednio wysokie przychody z tytułu tej usługi) czyli niemożliwym do wyłączenia pakietem 1GB, dla mnie WIELKIM nieporozumieniem jest nazywanie tych taryf multimedialnymi, w sytuacji, w której nie mają one nic wspólnego z tym słowem. Multimedialne taryfy ma owszem, ale Orange, gdzie w najniższym abo jest 0,5 GB danych (a później 1; 1,5; 2 GB). A później jest zaskoczenie, że ludzie kupują smartphony i nie korzystają z Internetu. Jak mają korzystać, skoro wcześniej, po 250 MB nie dało się korzystać z lejka (przykro mi, ale 16kb to nie jest internet w dzisiejszych czasach), a teraz po przekroczeniu limitu rachunek automatycznie skacze w górę o 10 PLN. Ludzie chcą korzystać ale najpierw muszą mieć z czego. O tym władze T-Mobile zdają się zapominać.

Jeszcze raz przeglądałem usługi w ramach świątecznej oferty. W niektórych abonamentach to fajna opcja (tania- 1,99 za no limit w sieci- super). Jednak rezygnacja z sieci rodzinnej, albo inaczej, rezygnacja z sieci rodzinnej w cenie 5 PLN, to kolejna porażka tej oferty. Cieszę się, że przedłużyłem rodzicom umowy na starych zasadach. Ponieważ nie były złe zostaną z T-Mobile jeszcze 2 lata. Ja mam jeszcze rok. Jeżeli taki trend (czytaj: pogarszanie warunków) się utrzyma to zapoczątkuję stopniowe przechodzenie rodziny i bliskich do innych sieci. Na szczęście jest duży wybór.

[ Dodano: 2012-11-15, 01:29 ]
trzeszcz pisze:w jednym z regulaminó (wymiana telefonu na raty) Jest pakiet bezpiecznego internetu 500MB--->2GB za 10 zł.

Myślicie, że dałoby się wynegocjować taki internet w innych ofertach niż wymiana telefonu na raty?
Z tego co wszyscy piszą można negocjować tylko ofertę multimedialną. Ktoś wcześniej podał co zaproponował mu SUK i nic ponadto nie można wynegocjować. Tak było również przed ofertami świątecznymi.

#595399  autor: wojluk
 15 lis 2012, 07:48
Witam,
właśnie przedłużyłem umowę z TM i z racji że sporo osób dopytuje się o taryfy biznesowe postanowiłem podzielić się doświadczeniami.
Oczywiście oferta SUK.

Pakiet dla Biznesu 45:
abonament obniżony do 31,50 zł, pakiet wartościowy powiększony do 67 zł, do tego 10 numerów do TM i stacjonarne za 1 gr, plus do tego paczka 300MB za 9 zł.

Pakiet dla Biznesu 20:
abonament obniżony do 14 zł, pakiet wartościowy powiększony do 30 zł, do tego 10 numerów do TM i stacjonarne za 1 gr, plus do tego paczka 300MB za 9 zł.

Są to oferty bez telefonu. Umowa na 12 miesięcy. Wszystkie ceny netto.

#595405  autor: colins
 15 lis 2012, 09:15
mpajak pisze:Czyli w R40 tak naprawde zostaja gole minuty i do tego paczka 250 MB?A jak jest z tymi minutami?ktos wczesniej pisal że dostal wiecej,chyba było to 350 minut.Chodzi o średnią z ostatnich faktur?pzdr
Ludzie czytajcie uważnie. To ja pisałem, że świeżo przedłużyłem 2 umowy na nowych warunkach. Jeszcze raz napiszę, że w abonamencie R40 negocjowanym przez SUK dostaje się nie 240, a 340 minut do wszystkich sieci + pakiet danych 250 MB. Jednak po przekroczeniu tego limitu pakiet danych automatycznie powiększa się do 1 GB i w takim wypadku naliczana jest dodatkowa opłata do abonamentu w wys.10 zł. W rezultacie zapłacę maksymalnie 55 zł za wszystko i po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że nie jest to zła oferta, bo jak wspomniałem za maksymalnie 55 zł mam 340 minut+pakiet danych 1 GB (którego pewnie i tak nie wykorzystam więc zapłacę ledwo 45 zł).

Drugi abonament wziąłem dla żony, bo chciała więcej minut i jest to Rodzina 60 i tu mamy 600 minut na rozmowy + standardowo 250 MB pakietu danych, który tak jak wyżej powiększany jest automatycznie do 1 GB za dopłatą 10 zł. Ten abonament jest w cenie 59 zł (+ewentualnie 10 zł za przekroczenie pakietu 250 MB) i porównując do oferty wcześniejszej, gdzie SUK oferowała w tej cenie 400 minut+500 MB wydaje się gorszy. No chyba, że ktoś dużo gada, a mało korzysta z netu (jak moja żona), to wtedy nie jest taki zły, bo jednak dodatkowe 200 minut w takiej samej cenie 59 zł jest.

Wygląda też na to, że o stówkę obniżone zostały ceny niektórych telefonów, bo do abonamentu R40 wziąłem telefon Sony Xperia J w cenie 99 zł (a wcześniej kosztował 199 zł), a do abonamentu R60 HTC Desire X za 39 zł (a wcześniej kosztował 139 zł).

Na dzień dzisiejszy ciężko ugrać coś więcej. Gadałem z panią z SUK chyba z godzinę i była naprawdę pomocna, ale powiedziała, że nie jest już możliwe otrzymanie do wymienionych abonamentów pakietów 500 MB i pozostaje jedynie 250 MB z tym automatycznym powiększeniem po przekroczeniu do 1 GB za dodatkowe 10 zł.

Podsumowując - o ile abonament R60 stał się dla mnie mało atrakcyjny, to Rodzina 40 wydaje się dobrym rozwiązaniem. Za cenę sporo niższą, bo 45 zł mamy prawie tyle samo minut co wcześniej w R60 (bo jest ich 340), a do tego ewentualnie za dodatkową dyszkę będziemy mieli 1 GB danych czyli zapłacimy maks.55 zł za sporo większy pakiecik danych.

Aha - w negocjacjach nie przeszkadzało mi to, że średnia kwota z moich ostatnich faktur była niska i praktycznie nigdy nie przekraczałem limitów (a miałem ledwo jakieś marne 200 minut). Wydaje się więc, że każdy, kto zadzwoni do SUK jest w stanie wynegocjować podobne do moich warunki przedłużenia.
Pozdrawiam

#595411  autor: Sasquatch
 15 lis 2012, 10:08
colins pisze:Wygląda też na to, że o stówkę obniżone zostały ceny niektórych telefonów, bo do abonamentu R40 wziąłem telefon Sony Xperia J w cenie 99 zł (a wcześniej kosztował 199 zł), a do abonamentu R60 HTC Desire X za 39 zł (a wcześniej kosztował 139 zł).
Na jaki okres umowa? Bo przy 30. miesiącach to normalne ceny telefonów.

#595412  autor: proxx
 15 lis 2012, 10:08
Jesteś absolutnie pewien, że umowa przyjdzie na 24 mce ?

#595415  autor: Maly745
 15 lis 2012, 10:14
W świątecznej promocji w Pakiet dla Biznesu będzie 10% zniżki na abonament przez 24 miesiące reszta tak jak teraz, ale bez 10 numerów po 1grosz reszta bez zmian.
  • Strona 4 z 350
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 350
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4