• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 149 z 182
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 182

#593985  autor: krzychu.pl
 08 lis 2012, 16:46
Witam,
w końcu postanowiłem po przeglądaniu forum Telepolis by jednak się zarejestrować a nie tylko czytać i czytać :wink:

ale do rzeczy: oferta na Nowy Replay Online Ekstra GU przedstawiona przez PalonyLolek, była za dobra dlatego Play zdecydował się ją zamknąć, mi na szczęście udało się skorzystać z tej oferty w wersji 12 GB za 9,95 zł.

Jak się jednak okazało (co mnie bardzo zaskoczyło, ale upewniłem się o tym zarówno w Play24, jak i regulaminie a ostatecznie po pierwszej fakturze) oferta była jeszcze lepsza niż przedstawił to PalonyLolek. Zasadniczo opierając się na konstrukcji nowej oferty tj. Nowy Play Online 4GB, 10 GB, 15 GB, 20 GB oprócz tego, że udzielono bardzo dużych rabatów na abonament, oprócz tego, że dodawali dodatkowe gigabajty (od 1 do 4) to jeszcze w każdej z wymienionych przeze mnie taryf Nocny Transfer był za 0 zł. (a nie tylko w tych 2 najwyższych)

Tak więc w ofercie już za 4,95 zł otrzymywało się 5GB danych i do tego nielimitowany transfer w nocy w tej cenie...
Sam korzystając z oferty za 9,95 zł - cena GB wynosi ~0,83 zł brutto a do tego NT (choć spodziewałem się, że go nie dostane mając informację z tego forum ale niespodzianka fajna :D )

Play uznał, że przedobrzył i za bardzo taka oferta wpłynęłaby na jego przychody więc bardzo szybko się z niej wycofał...

Co do obecnej oferty GU to bardzo przypomina mi ona tą sprzed roku czyli:
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... -09-11.pdf

Z tego co pisze PalonyLolek wynika, że ją pogorszono bo tutaj trzeba dodatkowo dopłacać za papierową fakturę, a nawet minimalnie wzrosła cena jednego z abonamentów. Widać też takie same transfery danych co sprzed roku co tylko może potwierdzać że ta nowa GU opiera się na "starym szkielecie"
Ciekawe jest to, że prawdopodobnie(?) opierając się na konstrukcji starej oferty w obecnej ofercie GU nie będzie można chyba skorzystać ze Wspólnego Internetu czyli stali klienci mogą mieć gorzej niż nowi...

de facto pogorszono więc ofertę nie tylko z tym co było jeszcze kilkanaście dni temu ale w ogóle względem starych taryf Play Online 15 - 149

http://podtelefonem.blogspot.com/

#593988  autor: dzesi
 08 lis 2012, 16:54
arx dzieki za odpowiedz ale z tego co zauważyłem to chyba nie da się nic ugrać bo to i ta jest chyba dobra oferta a ty co o tym sadzisz ?, jeśli dam wypowiedzenie to na pewno dadzą mi lepszą ofertę bo nie chciałbym stracić numeru który mam już ponad 10 lat Najbardziej martwi mnie to ze nie ma rabatu na internet bo przewaznie go nie wykorzystuje ale czasami sie przydaje a i tak większość czasu lezy bo mam inny jumer

#594015  autor: szyman12
 08 lis 2012, 18:38
PalonyLolek pisze:Trzeba czekać na coś ciekawego jeśli chodzi o ofertę VOICE bo w kwestii Play Online, na razie nic nie powinno się zmieniać
PalonyLolekwłaśnie, jeśli chodzi o VOICE tą są przymiarki do zmiany oferty /szczególnie na coś lepszego :-)/ czy też są to narazie są to jedynie marzenia?.[/quote]

#594020  autor: pudlox
 08 lis 2012, 19:03
PalonyLolek, wysłałem PW. Jak możesz to zadziałaj ;)

#594026  autor: rtx
 08 lis 2012, 19:42
dzesi jeśli wyślesz wypowiedzenie to na pewno zyskasz. Co do numeru, to jeśli zaznaczysz przy wypowiedzeniu, że chcesz przenieść numer na ofertę na kartę to na pewno ci nie przepadnie. Rozumiem, że interesuje cię oferta bez telefonu i z jakimś niewielkim pakietem danych. Nie wiem ile minut potrzebujesz, ale jeśli chcesz płacić 20-30zł to któraś z tych propozycji powinna ci wystarczyć:
14,5zł na 12 miesięcy - 180 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy (plus ewentualnie 7zł/mc za 200mb)
24,5zł na 12 miesięcy - 340 minut + stan darmowy na 6 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy (plus ewentualnie 7zł/mc za 200mb)

W umowach na czas nieokreślony:
19zł - 120 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy (plus ewentualnie 7zł/mc za 200mb)
29zł - 240 minut + stan darmowy na 6 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy (plus ewentualnie 7zł/mc za 200mb)
29zł - 150 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy + 1gb neta

Możesz jeszcze wziąć ofertę z telefonem SD 49 za 29zł na 24 miesiące.

#594043  autor: Losioo
 08 lis 2012, 21:03
PalonyLolek wysłałem PW, czekam na odpowiedź.

#594048  autor: PalonyLolek
 08 lis 2012, 21:16
Uwaga! Jeśli ktokolwiek w ostatnich dniach wysyłał mi swój numer na PW w sprawie przerzucenia tego na dział GU, powinni dzwonić do niego najpóźniej jutro, chyba że byli już wcześniej w bazie klientów na GU, wtedy żeby nie wykonywać "dubla" i nie robić w syfu w bazie będą do niego dzwonić już w nowym tygodniu.
PalonyLolekwłaśnie, jeśli chodzi o VOICE tą są przymiarki do zmiany oferty /szczególnie na coś lepszego / czy też są to narazie są to jedynie marzenia?.
[/quote]

Jeśli chodzi o jakieś diametralne zmiany oferty, to pewnie standardowo na wiosnę, ale ciężko mi powiedzieć co może wtedy być. GU natomiast mogą zmieniać co chwilę, to nieco prostsze niż zmiany w zwykłym przedłużeniu.

#594052  autor: pudlox
 08 lis 2012, 21:26
PalonyLolek, masz może jakieś informacje na temat dostępności telefonów?
PalonyLolek pisze:Uwaga! Jeśli ktokolwiek w ostatnich dniach wysyłał mi swój numer na PW w sprawie przerzucenia tego na dział GU, powinni dzwonić do niego najpóźniej jutro
Czy liczy sie także numer wysłany dzisiaj wieczór?

#594054  autor: PalonyLolek
 08 lis 2012, 21:28
pudlox pisze:Czy liczy sie także numer wysłany dzisiaj wieczór?
Tak, ponieważ jutro rano i tak muszę przypilnować tego co się będzie działo na GU, więc całkowicie możesz być o to spokojny.
pudlox pisze:PalonyLolek, masz może jakieś informacje na temat dostępności telefonów?
Mam. Dzisiaj wyślę listę do Kaczego. Jest ona w tym tygodniu spóźniona z uwagi na mój długi weekend, a ja podczas urlopu nie mam dostępu do stanu magazynowego w Play.

#594056  autor: pudlox
 08 lis 2012, 21:34
PalonyLolek, jeszcze jedno. Możesz także dorzucić jakąś adnotacje, żeby kontaktowali się późnym wieczorem, ponieważ późno wracam do domu i w ciągu dnia będzie ciężko skupić się na rozmowie? Lub mam oddzwonić gdybym nie mógł odebrać?

#594064  autor: PalonyLolek
 08 lis 2012, 22:03
pudlox pisze:Lub mam oddzwonić gdybym nie mógł odebrać?
Nie dodzwonisz się do nas. Jak dzwoni do Ciebie GU to na ekranie telefonu wyświetla się zwykle "Obsługa Klienta".
pudlox pisze:Możesz także dorzucić jakąś adnotacje, żeby kontaktowali się późnym wieczorem, ponieważ późno wracam do domu i w ciągu dnia będzie ciężko skupić się na rozmowie?
Jeśli nie ma Cię już w bazie to postaram się tego dopilnować, ale jeśli jesteś to po prostu będą dzwonić do skutku o różnych porach, maksymalnie 5 razy.

#594069  autor: pudlox
 08 lis 2012, 22:24
PalonyLolek, dzięki wielkie ;) .. tak więc czekamy tylko na dostepnosć telefonów :)

#594071  autor: Kaczy
 08 lis 2012, 22:38
Lista telefonów uaktualniona. Dzięki PalonyLolek.

...::: Made for loneliness :::...

#594120  autor: ciekawy
 09 lis 2012, 02:08
PalonyLolek pisze:
ciekawy pisze:są już nowe oferty na net przez GU na przedłużenie umowy ?
Wyrwałem dzisiaj je w końcu, tak więc wrzucam...

Replay Online Ekstra GU (12msc.) bez modemu:

19,50zł - 4Gb - 1Mb/s + ewentualny transfer nocny (+10zł)

25,50zł - 8Gb - 2Mb/s + ewentualny transfer nocny (+10zł)

34,50zł - 14Gb - 2Mb/s + transfer nocny gratis

49,50zł - 19Gb - 4Mb/s + transfer nocny gratis

Wszystkie ceny podaję z aktywną e-fakturą, jeśli takiej nie masz dodaj do ceny abonamentu 10zł. Wszystkie oferty zawierają także bezpłatny Pakiet Społecznościowy. Pominąłem tylko najtańszą ofertę, ale jest na tyle żenująca (500mb), że szkoda na to mojego i Waszego czasu.
PalonyLolek

tylko tyle ?

nie ma lepszych ofert bez modemu, np. więcej GB albo niższy abonament ? stare oferty były lepsze.

a z dłuższą umową niż na 12 miesięcy ceny abonamentów i limity są takie same jak w tych taryfach które zacytowałem w tym poście czy lepsze czy gorsze ?

z ciekawości - ta najtańsza oferta 500 MB to za ile zł ?

#594125  autor: haze
 09 lis 2012, 07:41
Lolek boja już zgłupiałem :( pisze do CIebie i pisze pW i zadnej reakcji i sie zastanawiam czy te wiadomosci dochodza :/

#594136  autor: PalonyLolek
 09 lis 2012, 09:09
haze pisze:pisze do CIebie i pisze pW i zadnej reakcji i sie zastanawiam czy te wiadomosci dochodza :/
Wiem, odebrałem wiadomości, ale nie daję rady odpisać na wszystkie PW, w ostatnim czasie dostaję ich na prawdę sporo od Was, dlatego napisałem od razu tutaj w temacie, że numery przerzuciłem te o które prosiliście, Twój też. Przepraszam, ale od początku listopada mam sporo tego od Was :wink:
ciekawy pisze:nie ma lepszych ofert bez modemu, np. więcej GB albo niższy abonament ? stare oferty były lepsze.
Sam przecież pisałem, że stare były lepsze. Nie ma lepszych ofert bez modemu, jaki miałbym cel w ukrywaniu przed Wami jakichś ciekawszych propozycji? Ja nie mam profitów z tego, że Wy podpiszecie lub nie nową umowę, wrzucam tu informacje tylko dlatego żeby Wam było łatwiej.

#594154  autor: Marens
 09 lis 2012, 11:11
PalonyLolek pisze:34,50zł - 350 min. + 100 min. przez 6 msc. + Stan Darmowy na stałe gratis
PalonyLolek pisze:49,50zł - 550 min. + 100 min. przez 6 msc. + Stan Darmowy na stałe gratis
PalonyLolek pisze:Teraz takie są standardowe propozycje GU.
Wycofali ofertę 550min za 34,50zł?

#594159  autor: PalonyLolek
 09 lis 2012, 11:47
Marens pisze:Wycofali ofertę 550min za 34,50zł?
Widnieje jeszcze w liście ofert możliwych do zaproponowania, pytanie tylko czy konsultant nie będzie miał problemów z aktywacją tego dla Ciebie. W systemie to jest, ale nie wiem, czy przełożeni osób dzwoniących nie puścili informacji, że starszych taryf już nie aktywujemy, nie mam co do tego informacji.

#594164  autor: tomulus
 09 lis 2012, 13:02
W takim razie była wcześniej oferta na 24,50zł - 350min ?

#594168  autor: kubadow
 09 lis 2012, 13:25
PalonyLolek pisze:
Marens pisze:Wycofali ofertę 550min za 34,50zł?
Widnieje jeszcze w liście ofert możliwych do zaproponowania, pytanie tylko czy konsultant nie będzie miał problemów z aktywacją tego dla Ciebie. W systemie to jest, ale nie wiem, czy przełożeni osób dzwoniących nie puścili informacji, że starszych taryf już nie aktywujemy, nie mam co do tego informacji.
Złe pakiety minutowe podałeś. W ofercie GU za 14,50 masz 180 minut za 24,50 masz 340 minut za 34,50 masz 550 minut i za 49,50 masz 750 minut.
  • Strona 149 z 182
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 182
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149