Te oferty już obowiązują czy jest jeszcze szansa na dostanie starej oferty? Chcę przedłużyć z Play umowę na net ale ta nowa oferta jest skandaliczna. Jedyna szansa dla mnie że stara nadal aktywna. Od kiedy w chodzą w życie ten nowe ceny?akcyza-zone pisze:PalonyLolek pisze:Wyrwałem dzisiaj je w końcu, tak więc wrzucam...ciekawy pisze:są już nowe oferty na net przez GU na przedłużenie umowy ?
Replay Online Ekstra GU (12msc.) bez modemu:
19,50zł - 4Gb - 1Mb/s + ewentualny transfer nocny (+10zł)
25,50zł - 8Gb - 2Mb/s + ewentualny transfer nocny (+10zł)
34,50zł - 14Gb - 2Mb/s + transfer nocny gratis
49,50zł - 19Gb - 4Mb/s + transfer nocny gratis
Wszystkie ceny podaję z aktywną e-fakturą, jeśli takiej nie masz dodaj do ceny abonamentu 10zł. Wszystkie oferty zawierają także bezpłatny Pakiet Społecznościowy. Pominąłem tylko najtańszą ofertę, ale jest na tyle żenująca (500mb), że szkoda na to mojego i Waszego czasu.
W porównaniu do tego co było dotychczas, czyli
4,95zł - 5Gb - 2mbit/s
9,95zł - 12Gb - 2mbit/s
14,95zł - 18Gb - 4mbit/s + transfer nocny
24,95zł - 24Gb - 6mbit/s + transfer nocny
to porażka :/
dobrze że jakieś 3 tygodnie temu mi się udało za 14,95 zł uzyskać 18GBteraz o 35 zł drożej
szok !
Palony Lolku dlaczego aż tak wielka zmiana ?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
już obowiązują te nowe oferty GU z tego co udało mi się dowiedzieć - chciałem jeszcze jeden numer dać do GU :/
Witam was,
wczoraj przedłużyłem umowę o dwa lata, do końca starej miałem jeszcze dwa miesiące. Kolega mi powiedział, że trochę dałem się naciągnąć, mianowicie w abonamencie 59zł dostałem 550 min. nielimitowane rozmowy w play, i przez jakiś czas nielimitowane smsy do wszystkich. Do tego telefon Xperia J za 130zł i żadnego pakietu internetowego.
moje pytanie jest takie - czy mogłem dostać coś lepszego i jeśli tak, to czy możliwe jest, abym dziś tam poszedł i zrezygnował z tego aneksu do umowy?
Ps. czytałem kilka wątków w tym topicu, ale nie dowiedziałem się, co określa skrót GU - proszę mnie oświecić:)
Bardzo proszę o odpowiedź.
wczoraj przedłużyłem umowę o dwa lata, do końca starej miałem jeszcze dwa miesiące. Kolega mi powiedział, że trochę dałem się naciągnąć, mianowicie w abonamencie 59zł dostałem 550 min. nielimitowane rozmowy w play, i przez jakiś czas nielimitowane smsy do wszystkich. Do tego telefon Xperia J za 130zł i żadnego pakietu internetowego.
moje pytanie jest takie - czy mogłem dostać coś lepszego i jeśli tak, to czy możliwe jest, abym dziś tam poszedł i zrezygnował z tego aneksu do umowy?
Ps. czytałem kilka wątków w tym topicu, ale nie dowiedziałem się, co określa skrót GU - proszę mnie oświecić:)
Bardzo proszę o odpowiedź.
Jest taka możliwość, jeśli zawarłeś umowę na odległość masz 10 dni na zrezygnowanie z takiej opcji bez ponoszenia kosztów i konsekwencji. Czy mogłeś dostać coś lepiej? Tak. Twój abonamenty SD59 za 49zł na stałe, 600 min. do wszystkich, stan darmowy, 3 msc. nielimitowanych smsów do wszystkich i Twój telefon w cenie 119zł. Kwestia tego, że musiałbyś złożyć rezygnację...abik pisze:moje pytanie jest takie - czy mogłem dostać coś lepszego i jeśli tak, to czy możliwe jest, abym dziś tam poszedł i zrezygnował z tego aneksu do umowy?
Dziękuję, to bardzo wartościowa informacja, jednakże rezygnacji nie mogę już złożyć, gdyż umowę podpisałem w salonie. Przed chwilą stamtąd wróciłem i powiedzieli mi, że prostego sposobu na rezygnację z wczoraj podpisanej umowy nie ma. Gdyby to była umowa zawarta na odległość, to owszem, jednak w moim przypadku nie była.
Niemniej dziękuję za odpowiedź, z pewnością przyda się innym.
Niemniej dziękuję za odpowiedź, z pewnością przyda się innym.
Dostaniesz tyle co na ulotce, ta oferta nie ma swojego odpowiednika w GU.respol pisze:Byłem w salonie i dostałem ulotkę z ofertami i wygląda całkiem dobrze, ale ciekawe jakie maksymalnie dobre warunki możemy wynegocjować z GU po złożeniu wypowiedzenia?
PalonyLolku, pisałem do Ciebie w sprawie AllInc MAX 65 -> 45 i HTC Desire C. Dostałeś wiadomośćPalonyLolek pisze:Jest taka możliwość, jeśli zawarłeś umowę na odległość masz 10 dni na zrezygnowanie z takiej opcji bez ponoszenia kosztów i konsekwencji. Czy mogłeś dostać coś lepiej? Tak. Twój abonamenty SD59 za 49zł na stałe, 600 min. do wszystkich, stan darmowy, 3 msc. nielimitowanych smsów do wszystkich i Twój telefon w cenie 119zł. Kwestia tego, że musiałbyś złożyć rezygnację...abik pisze:moje pytanie jest takie - czy mogłem dostać coś lepszego i jeśli tak, to czy możliwe jest, abym dziś tam poszedł i zrezygnował z tego aneksu do umowy?

Wystarczy wysłanie skanu drogą mailową.kamcok pisze:Czy oprócz wysłania skanu na maila, muszę wysłać też wniosek o rozwiązanie umowy pocztą albo złożyć w salonie?
Nie. Skan to skan.kamcok pisze:Zamiast skanu może być zdjęcie?
Korzystasz z jakiegoś wzoru? Jeśli nie jesteś pewien jak uzupełnić wypowiedzenie, zgłoś się po prostu do punktu sprzedaży, powiedz co chcesz zrobić, a pani podyktuje Ci słowo w słowo co tam napisać. W rezygnacji piszemy, że rozwiązujemy z dniem wygaśnięcia umowy, warto też dodać, że po tym okresie chcemy przejść na opcję prepaid, w razie jakichś trudności żebyś nie stracił numeru po prostu. Z tego co pamiętam zamiesczałem na forum już jakiś wzór czy fikcyjne wypowiedzenie.kamcok pisze:No i gdzie na tym wniosku jest napisane, że rozwiązuje z dniem końca umowy, a nie z dniem w którym wysyłam?
Dzięki za szybką odpowiedź. Mam ten wzór co jest na stronie rzecznika i ktoś tu go wyslal parę stron wstecz. Nie dam go teraz bo z komórki pisze. prawdopodobnie pójdę do salonu.Co do prepaida to jeżeli napisze bez tego o przejściu to w razie czego nie będę mógł zrezygnować z wypowiedzenia a przedłużyć na warunkach zwykłych?
matefusz, dzisiaj przekazuję numery na dział, więc powinni dzwonić.
Będziesz mógł przedłużyć na zwykłych warunkach, ale jak ktoś przekroczy termin jeśli chdzi o aktywację a Twoją datę wygaśnięcia umowy to numer przepadnie i tragedia gotowa. Twój numer już nieaktywny, Ty masz zablokowane połączenia, a tak w najgorszym wypadku przejdziesz na kartę.kamcok pisze:Co do prepaida to jeżeli napisze bez tego o przejściu to w razie czego nie będę mógł zrezygnować z wypowiedzenia a przedłużyć na warunkach zwykłych?
Palony Lolku , czym jest spowodowana tak duża podwyżka GU PLAY ONLINE EKSTRA ? Chyba ktoś poprzednio się po prostu walnął z tymi cenami bo były wyjątkowo niskie.
akcyza-zone, prawdę powiedziawszy nie wiem. Nie zajmuje się robieniem nowych ofert, czy czymś takim. Jak już była zapowiadana zmiana w GU Play Online to było z góry wiadomo, że to będzie gorsza propozycja, ale nie podawano długo szczegółów. Dla osób czekających na nową ofertę to niezbyt zachęcające, ale coraz więcej klientów jest świadomych, że jest coś takiego jak dział GU i później zwykłe utrzymanie ma związane ręce, dlatego przy każdej kolejnej propozycji ta różnica powoli się zaciera. Trzeba czekać na coś ciekawego jeśli chodzi o ofertę VOICE bo w kwestii Play Online, na razie nic nie powinno się zmieniać.
Cześć 14 grudnia kończy mi się umowa w play mam teraz all inc za 39 zl chce teraz mniejszy abo dzis zadzwoniła do mnie pani i zaproponowała mi 180 minut 3 mce do play oraz 200 mb za 7zł co mca i rabat na 3 mce 50% czy da rade na dołożenie minut lub rabat na internet ? , prosze o odpowiedz ludzi którzy pracują w play może wy macie lepsza ofertę Dodam ze interesuje mnie abo 20-30zl.
dzesi przeczytaj moje zestawienie na 127 stronie, powinieneś coś z tego dla siebie wybrać (oczywiście wszystkie oferty możliwe są tylko po wysłaniu wypowiedzenia; tu wzór: http://www.blogplay.eu/wp-content/uploa ... yjnych.pdf ). W taryfach bez internetu, jeśli potrzebujesz pakietu, musisz doliczyć co najmniej 7zł/mc (za pakiet 200mb).