• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#592342  autor: nowy57
 31 paź 2012, 21:59
bez zastanowania bierz playa

Play = 650 min. + 1 GB za 42.44 zł na 12 miesięcy.

nie znajdziejsz lepszej oferty
ponad rok temu mialem taki sam dylemat (slaba jakosc play, przerywanie rozmow, slaby net )

NIC Z TYCH RZECZY NIE BYLO PRAWDA !

POLECAM w 101%

PS. niebawem bedzie mozna korzystac z zasiegu tmobile ....

#592531  autor: ciekawy
 02 lis 2012, 00:28
arayas

jak taki masz wybór to ja bym brał Play bez komplikacji z Avocado z którego Plus może się zawsze wycofać, Play jest bez kombinacji i z tego co napisałeś to to przeważyłoby w mojej decyzji wyboru sieci, nie jestem zwolennikiem jakichś tzw "transakcji wiązanych" typu coś tam jak założysz konto w tym banku, jak wpłynie tyle kasy, jak wydasz tyle, ja bym w to nie wchodził i dlatego wybrałbym ofertę niezależną, jak chcę telefon to idę do sieci komórkowej, jak konto bankowe go idę do banku albo wypełniam zgłoszenie na stronie netowej i czekam na kuriera z umową, z tego powodu, że sieć komórkowa ma taką ofertę, którą może zmienić albo się wycofać to odrzuciłbym tą ofertę.

#592910  autor: arayas
 03 lis 2012, 20:57
nowy57 i ciekawy, caly czas sie zastanawiam...mam jeszcze troche czasu.

Kilka dni temu Plus wprowadzil ciekawa oferte dla przenoszacych numer bez telefonu np. 46.90 zl w tym 550 min. do wszystkich (wymienne na smsy) + 200 MB. Jedyny minus to umowa na 18 miesiecy. Oferta calkiem ok i bez kombinacji z Avocado.

Zapewne inni operatorzy tez beda wprowadzac nowe/swiateczne ofery w listopadzie. Moze wreszcie TM zaproponuje cos ciekawego, ale bez telefonu. Poczekamy, zobaczymy...

#592965  autor: surykatka
 04 lis 2012, 01:39
Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się gdzie będziesz używał telefonu. Później wziął tam osobę z abo w PLAY i przetestował jaki jest zasięg. Osobiście jakiś rok temu wybrałem PLAYA - dobrze wiedziałem, że u mnie w domu pod lasem nie bardzo będzie działał, ale stwierdziłem, że to służbowy więc potrzebny w biurze mieszczącym się na mieście.

Było wszystko ok, dopóki nie zmieniliśmy biura! Zmiana lokalizacji o jakieś 700 m, w linki prostej prawie w centrum miasta - i co? Ano żeby się dodzwonić muszę wychodzić na zewnątrz. Niestety jestem nałogowcem i każde wyjście to dymek. Jako, że często ktoś dzwoni palę prawie 2 razy więcej niż poprzednio :(

Co do ofert możesz zobaczyć tutaj

Porównywarka GSM - surykatka.pl - wyglądamy najlepszych ofert!

#593123  autor: arayas
 04 lis 2012, 20:50
Tylko to mnie powstrzymuje przed przejsciem do Playa, bo oferte maja najlepsza. Niestety ja nie moge sobie pozwolic na wychodzenie z domu, zeby zlapac zasieg i porozmawiac.

Dlatego, na chwile obecna chyba jednak obstawiam Plusa. Ich ostatnia oferta bez telefonu jest ok i niewiele juz ustepuje Play AIM tylko sim.

PS. W porownywarce zauwazylem, ze nie macie nowych taryf Plusa dla przenoszacych numer. Warto to zmienic.

#593218  autor: surykatka
 05 lis 2012, 10:31
Witam,

poki co jeszcze przez 2-3 dni skupimy sie na poprawkach (wdrazamy opinie uzytkownikow), a pozniej dociagniemy oferty bo te moga sie jeszcze zmienic.

Dodatkowo powiem, ze wprowadzone sa oferty tylko i wylacznie dla umow na 24 miesiace. Byc moze stad wynika roznica.

Jak wspomnialem, zmiany wkrótce.
Dzieki i pozdrawiam

[ Dodano: 2012-11-05, 11:20 ]
arayas pisze:nowy57 i ciekawy, caly czas sie zastanawiam...mam jeszcze troche czasu.

Kilka dni temu Plus wprowadzil ciekawa oferte dla przenoszacych numer bez telefonu np. 46.90 zl w tym 550 min. do wszystkich (wymienne na smsy) + 200 MB. Jedyny minus to umowa na 18 miesiecy. Oferta calkiem ok i bez kombinacji z Avocado.
A czy to nie jest ta oferta?
http://www.plus.pl/indywidualna/Przejdz ... ent/Karta/
Pozdrawiam

Porównywarka GSM - surykatka.pl - wyglądamy najlepszych ofert!

#593376  autor: mi80
 05 lis 2012, 21:39
arayas pisze:niewiele juz ustepuje Play AIM tylko sim
Bagatela 800 MB, dla mnie to nie niewiele.

#593548  autor: arayas
 06 lis 2012, 17:13
mi80 pisze:Bagatela 800 MB, dla mnie to nie niewiele.
A dla mnie niewiele. Nie potrzebuję w telefonie 1 GB, ponieważ teraz mam 2 GB i wykorzystuję tylko 10-15 %. W domu i pracy mam wifi, "a poza" do poczty itp. 200 MB mi wystarczy.

Można by jeszcze telefon wykorzystać jako modem, ale nie w przypadku Playa. Transfer 1 Mb/s (a to jest max) do płynnej pracy na kompie nie wystarczy.

Dlatego nie chcę już płacić abonamentów powyżej 100 zł z nielimitowanymi rozmowami i netem 2 GB lub więcej, bo i tak tego nie wykorzystam.

#593570  autor: ciekawy
 06 lis 2012, 18:41
arayas pisze:Tylko to mnie powstrzymuje przed przejsciem do Playa, bo oferte maja najlepsza. Niestety ja nie moge sobie pozwolic na wychodzenie z domu, zeby zlapac zasieg i porozmawiac.

Dlatego, na chwile obecna chyba jednak obstawiam Plusa. Ich ostatnia oferta bez telefonu jest ok i niewiele juz ustepuje Play AIM tylko sim.

PS. W porownywarce zauwazylem, ze nie macie nowych taryf Plusa dla przenoszacych numer. Warto to zmienic.
sprawdzałeś jak działa w twojej lokalizacji zasięg Play przez normalne używanie np. telefonu na kartę w Play ?

bo co do wychodzenia na zewnątrz to z tym bywa różnie,znam punkt były jeszcze Ery gdzie konsultant żeby porozmawiać przez komorkę musiał sobie spacerować albo stać przed budynkiem,takie sceny widziałem nie raz,więc ja bym sprawdził jak tam u ciebie działa Play, w Warszawie to raczej bez problemu działa każda sieć.

#593582  autor: KA
 06 lis 2012, 20:18
@arayas Upewnij się, że w Plusie na pewno są minuty wymienne na smsy, bo z tego, co widzę, to każdy sms płatny jest DODATKOWO (poza abo) 20gr.
http://telepolis.pl/news.php?id=26797

#593592  autor: arayas
 06 lis 2012, 21:27
ciekawy, tak sprawdzalem i w domu jest ok (nawet lepiej niz TM), ale w okolicy roznie. U kumpla 700 metrow dalej jest dziura i trzeba wyjsc na zewnatrz zeby porozmawiac.

KA, smsy sa wymienne, ale tylko w przypadku pierwszych 100 minut. Reszta, czyli 450 juz nie. Nie jest to jednak dla mnie problem, poniewaz smsy wysylam sporadycznie tj. do 10 miesiecznie.

Wiem, ze Play jest najtanszy i oferte nie do pobicia, ale chyba sie jednak nie zdecyduje. Roznica w abo juz nie jest duza, a tym przypadu to tylko 10%. I choc Play daje wiecej min. i MB, to nowa oferta Plusa w zupelnosci mi wystarczy. Jedyny naprawde minus w przypadku Plusa, to umowa na 18 miesiecy. Gdyby byla na 12 to nie zastanawialbym sie, tylko bral :D

TM podobnie, na umowy bez telefonu wprowadzaja 18 miesieczne kontrakty (chyba do negocjacji z SUK na 15).

Ciekaw jestem jak bedzie w 2013. Mysle, ze oferty W3 beda powoli doganiac Playa. Coz pozyjemy, zobaczymy...

#594121  autor: ciekawy
 09 lis 2012, 02:44
arayas

odniosę się do tego, że musisz wyjść,żeby porozmawiać - Play korzysta z zasięgu Plusa, automat powinien przełączyć na zasięg Plusa jeśli zasięgu Play gdzieś nie ma, trochę dziwne, że musisz wychodzić, połączenie powinno iść przez Plus w takiej sytuacji.

#594287  autor: arayas
 09 lis 2012, 22:43
ciekawy, pewnie mialem pecha :D

#594300  autor: ciekawy
 10 lis 2012, 00:27
arayas

nie, nie miałem pecha, na szczęście z zasięgiem Play nie mam problemów też z zasięgiem Plus-a w Play poza niektórymi miastami.