• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #593468  autor: spameiro
 06 lis 2012, 12:18
Witam

Czy istnieje możliwość dzwonienia na numery premium (o podwyższonej opłacie) będąc w roamingu?
Jeżeli tak to w jakich sieciach?
Czy ewentualna możliwość zależy czy jest to abonament/mix/karta?

Pozdrawiam

#593474  autor: KC-KARLOS
 06 lis 2012, 12:28
spameiro, działanie usług premium za granicą jest uzależnione od operatora macierzystego oraz roamingowego. Jeśli będzie taka możliwość, usługi będą działać.
Niezależnie od typu oferty, zapłacisz cenę SMSa Premium + koszt standardowej wiadomości w roamingu m/n,
np. koszt SMS Premium to 1,23 zł + 0,42 zł (koszt SMSa w krajach UE) = 1,66 zł.
Ceny zależą od cenników roamingowych. O szczegóły odsyłam do stron internetowych operatorów komórkowych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#593478  autor: spameiro
 06 lis 2012, 12:34
Karlos20 dziękuję za odpowiedź.
Może nie napisałem dokładnie, ale nie interesują mnie sms'y ani mms'y premium, tylko możliwość dzwonienia pod numery o podwyższonej opłacie.
Nie interesuje mnie również dokładna cena za połączenia, tylko czy w ogóle jest taka możliwość.

#593479  autor: KC-KARLOS
 06 lis 2012, 12:40
spameiro, podejrzewam, że takie numery w roamingu m/n, mogą, ale nie muszą być zablokowane.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟