• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #573424  autor: kludii
 07 sie 2012, 19:48
czy ktoś z forum miał do czynienia z tym modelem ? mam możliwość mieć go za 1zł , i zastanawiam się nad nim bo robi wrażenie jak się na niego patrzy , a jak użytkowanie ??
Ostatnio zmieniony 07 sie 2012, 23:29 przez kludii, łącznie zmieniany 1 raz.

#573483  autor: orson_dzi
 07 sie 2012, 23:30
Za dużo o nim powiedzieć w sumie nie mogę.
Tyle tylko, że ma fajny ekran z dobrą widocznością w słońcu i działa bardzo sprawnie. Nie wiem jak z jakąś większa wydajnością, bo trochę go skaleczyli słabszym układem graficznym.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#574097  autor: kowcio
 10 sie 2012, 14:37
Po prostu stary procesor w nim wmontowali i zadowoleni, dlatego taki tani. Reszta jest oki, tylko procek dość stary i czasami może nieco zamulić telefon... Eh.
A największa zaleta, poza obudową, to ekran IPS, który robi niezłe wrażenie. No i mi pasuje obsługa interfejsu, taki prosty i szybki, czytelny jest. Za te pieniądze (grosze dosłownie) to warto go kupić, bo nic się nie kupi w tej cenie lepszego..

#574453  autor: Gitarka
 12 sie 2012, 12:26
Ja sie troche nim bawiłam, robi wrażenie, tymbardziej, ze jest tani. Dotyk ładnie chodzi, nie przycina się. Jest prosty w obsłudze, szybki, gierki pięknie chodzą.

#576439  autor: kowcio
 21 sie 2012, 14:35
We wrześniu będę go miał. Sprzedam Neo V, bo jedna osoba w mojej rodzinie się na niego napaliła, bo jest biała neonówka :-) No i głównie dla ekranu i obudowy chcę kupic tego LG, ale obawiam się nieco jakości i głośności rozmów, bo się naczytałem w testach, że jest "średnio"...

Ale do choinki jasnej, żaden z testerów w Polsce, ktory opisywał LG L7 nie potrafi opisać jakości rozmów w telefonie, co jest tragedią. Niektórzy pojęcia o testowaniu nie mają i nie wiem, dlaczego takie osoby piszą recenzje, pomijając tak ważną kwestię. Każdy tylko skupia się na necie i na grach, jakby to było wszystko. Ja telefon kupuję przede wszystkim do SMSów i rozmów, a w dalszej koleności liczy się dla mnie aparat, Internet czy też gierki z których tak naprawdę w ogóle nie korzystam.

Chcę mieć porządny telefon, który będzie fajnie wyglądał i miał wielki ekran (4.3" się zakochałem po ponad 3 tyg z Xperią S), chyba to będzie dobry wybór. Co ja stracę względem neo v? Trochę na aparacie i coś jeszcze? Zyskam lepszą baterię, obudowę (cieńsza i nie palcująca się), większy ekran (chyba ciutkę lepszej jakości) i coś jeszcze?

W większości piszę SMSy (czasami b. duzo), później rozmowy...

#576447  autor: PalonyLolek
 21 sie 2012, 14:57
kowcio, dla mnie jakość dźwięku na słuchawkach przy odtwarzaczu mp3 w Neo V nie była najlepsza, ale już przy L7 była całkowicie sztuczna, jeszcze bardziej odtrącała... Także kwestia tego czy zależy Ci w ogóle na słuchaniu muzyki w nim.

#576483  autor: orson_dzi
 21 sie 2012, 16:43
kowcio pisze:żaden z testerów w Polsce, ktory opisywał LG L7 nie potrafi opisać jakości rozmów w telefonie, co jest tragedią. Niektórzy pojęcia o testowaniu nie mają i nie wiem, dlaczego takie osoby piszą recenzje, pomijając tak ważną kwestię
To tak z grubsza jakieś... 80-90% testujących?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#576851  autor: kowcio
 22 sie 2012, 21:45
orson_dzi pisze: kowcio napisał/a:
żaden z testerów w Polsce, ktory opisywał LG L7 nie potrafi opisać jakości rozmów w telefonie, co jest tragedią. Niektórzy pojęcia o testowaniu nie mają i nie wiem, dlaczego takie osoby piszą recenzje, pomijając tak ważną kwestię

To tak z grubsza jakieś... 80-90% testujących?
No ale zgodzisz się ze mną? Co to za problem napisać dwa zdania: jedno o głośności (jaka ona jest), drugie zaś o jakości dźwięku. Czy jest metaliczny, czy jest naturalny, głęboki, płytki... Chyba, że ci testerzy już nie wiedzą do czego służyć będzie ten telefon i nawet nie sprawdzają tego heh. Dla mnie ta kwestia chyba będzie zawsze priorytetem. To nie muszę mieć neta i fejsbuka w telefonie, jeśli mam się męczyć gadając z kimś :-)
PalonyLolek, z muzyką dam radę. Słucham sporadycznie, albo jak gdzieś jadę, albo w domu wieczorem na db słuchawkach, więc dam radę :-) Ważne, aby rozmowy było słychać w co najmniej dobrym stopniu.

#578731  autor: lukasiu
 30 sie 2012, 13:21
Jeśli chodzi o rozmowy w L7 to pierwszy raz jak rozmawiałem przez ten telefon to myślałem, że na głośniku rozmawiam bo tak dobrze, głośno i wyraźnie słychać.

#581942  autor: kowcio
 13 wrz 2012, 14:35
Dokładnie tak słychać rozmowę. Głośno, wyraźnie i w miarę czysto.. Ja jestem bardzo zadowolony - bo lepiej się rozmawia niż przez moje pozostałe telefony (E1230 i Lumia 610 :/).

Więcej o telefonie można poczytać w moim teście http://www.plusblog.pl/test-telefonu-lg-swift-l7/
Jak dla mnie, to za te pieniądze to rewelacja...

#590874  autor: kowcio
 25 paź 2012, 11:26
Mamy też test na telepolis tego modelu.
Napiszę otwarcie na forum - pierwszy raz widziałem taki test na tym portalu. Test, który niestety ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Świadczy o tym nie tylko moje zdanie, ale też komentarze pod recenzją... U mnie póki co nie szykuję się wymiana tego modelu w najbliższym czasie :-)
Teraz nieco mniej SMSów piszę (ale nadal jest to mój główny telefon) i mam 20% baterii, działa już 3 dni i 15 godzin - tak pokazuje Android. W tym czasie ponad godzinę gadałem, codziennie 30 minut przeglądam Internet jakieś 30 minut i wysyłam dziennie może z 30 sms. Tryb tylko UMTS. Także super - 4 pełne doby :-)

#591294  autor: Wieszunio
 27 paź 2012, 09:50
Jak z jakością muzyki w odtwarzaczu w tym telefonie?

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#591338  autor: piechucki
 27 paź 2012, 13:27
O głośniku zewnętrznym to zapomnij, natomiast na słuchawkach, jak dla mnie, nie jest źle, choć ideał to też nie jest. Z tym, że ja doinstalowałem sobie dodatkowo equalizer, a poza tym kwestia z jakiego programu do odtwarzania będziesz korzystać. Druga sprawa jakiej jakości będą słuchawki. Te na standardowym wyposażeniu z górnej półki raczej nie są ;)
To wszystko zależy też od indywidualnych upodobań i wymagań. Ja jakimś koneserem muzyki nie jestem, ale miałem wcześniej SE Live i tam było dużo lepiej (oczywiście nie na systemowym odtwarzaczu :D )

#591353  autor: Wieszunio
 27 paź 2012, 14:14
piechucki, to nie zmieniam zostanę przy SE LWW jeszcze ;)

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#591358  autor: piechucki
 27 paź 2012, 14:37
Jeśli nie zależy Ci na większym ekranie, a lubisz muzykę z fona, to bezwzględnie. Tak na marginesie, gdyby te dwa telefony połączył w jedna całość (pozytywy) to biorąc pod uwagę ich cenę (relatywnie niską) powstałby zajumiasty sprzęt. Mnie zależało na wielkości ekranu ...

#593265  autor: kowcio
 05 lis 2012, 13:45
Mnie nadal ciekawi ten test na Teleplis. Ktoś, (ale tylko z użytkowników tego telefonu) zgadza się z tym testem? Bo dla mnie o tam prawdą jest z 20%. Może ja na telefonie nie gram, nie hulam, jedynie piszę czasami dużo SMS, trochę pogadam i czasami w Internecie siedzę (Opera Mini). U mnie wszystko działa. A czytając test mam wrażenie, że ten telefon jest kompletnym niewypałem.
Może ja lubię często zmieniać komórki, ale LG mam ponad 2 miesiące i nawet mi na myśl nie przychodzi sprzedaż tego telefonu. Cudów nie oczekiwałem, ale dobrego telefonu owszem - i to dostałem za relatywnie śmieszne pieniądze.

Tak po 2 miesiącach moge powiedzieć, że chciałbym L7,5 ( :-P ) z lepszym aparatem fotograficznym. Tego mi najbardziej brakuje. No i wiadomo, że następca powinien mieć 2x więcej RAM, procek najlepiej dwurdzeniowy oraz Androida w wersji 4.2 minimum (bo nasze L7 to już zostaną na 4.0 zapewne). Póki co to jest najlepszy smartfon, jakiego miałem. Tak pozytywnie wspominam jeszcze HTC Desire i testowanego S2, a reszta telefonów jakoś mi nie przypadła do gustu.