• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#592982  autor: xsysiu
 04 lis 2012, 09:00
Mi brakuje tu tylko jeszcze możliwości przeglądania ofert wybranych operatorów, było by miodzio.

#592997  autor: surykatka
 04 lis 2012, 10:58
xsysiu pisze:Mi brakuje tu tylko jeszcze możliwości przeglądania ofert wybranych operatorów, było by miodzio.
Również zauważyłem to wczoraj ;) Na 100% się pojawi już jutro.

Wiele osób zarzuca nam wygląd jako "dziecinny". Czy waszym zdaniem trzeba zmieniać szatę graficzna?
Dziękuje raz jeszcze za wszystkie uwagi.

Porównywarka GSM - surykatka.pl - wyglądamy najlepszych ofert!

#593011  autor: macc
 04 lis 2012, 12:04
Szata graficzna powinna mieć bardziej tematykę telekomunikacyjną by od razu po wejściu na stronę było wiadomo co to jest i po co.

#593053  autor: DanielR
 04 lis 2012, 15:45
surykatka pisze:Jeśli ktoś miałby uwagi lub sugestie, śmiało można o tym pisać.
Może to bardziej kwestia "kosmetyczna", ja zmieniłbym jeszcze Plus GSM (od dawna nie ma już takiego tworu), po prostu na Plus i popraw T-mobile na T-Mobile. :wink:

#593113  autor: xsysiu
 04 lis 2012, 20:14
Faktycznie, infantylny wygląd nie za bardzo pasuje. Jak będzie z aktualizacją serwisu? Będzie automatyczna? Wiadomo cenniki ofert zmieniają się bardzo często. Zakładka "telefony" mogła by działać na podobnej zasadzie jak przeglądanie ofert w play, czyli z rozwijanego menu wybieramy "budowa telefonu", "system operacyjny", wielkość wyświetlacza" oraz marka. Szybciej będzie można dotrzeć do poszukiwanego aparatu. W sumie czasem nawet nie wiemy czego szukamy. Co do kosmetyki, do jednego wora wrzuciłeś sony i sonyericssony.
"Ostatnio przeglądane" zajmuje zbyt dużo miejsca, mogło by być z prawej strony bądź też dynamicznie rozwijane.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2012, 20:23 przez xsysiu, łącznie zmieniany 1 raz.

#593115  autor: surykatka
 04 lis 2012, 20:17
Najczęściej jest tak, że właśnie z tymi kosmetycznymi sprawami człowiek ma największy dylemat ;]

dostałem nawet parę priv. - jutro z rana siadamy do wdrażania poprawek :)
Dziękuję za wszystkie sugestie!

[ Dodano: 2012-11-04, 20:27 ]
xsysiu pisze:Faktycznie, infantylny wygląd nie za bardzo pasuje. Jak będzie z aktualizacją serwisu? Będzie automatyczna? Wiadomo cenniki ofert zmieniają się bardzo często. Zakładka "telefony" mogła by działać na podobnej zasadzie jak przeglądanie ofert w play, czyli z rozwijanego menu wybieramy "budowa telefonu", "system operacyjny", wielkość wyświetlacza" oraz marka. Szybciej będzie można dotrzeć do poszukiwanego aparatu. W sumie czasem nawet nie wiemy czego szukamy. Co do kosmetyki, do jednego wora wrzuciłeś sony i sonyericssony.
Wiele osób mnie utwierdziło, że wygląd trzeba zmianić - trudno... mam nadzieje, że grafik ma jeszcz ejakiś pomysły :)

Niestety na ten moment nie mamy możliwości automatycznej aktualizacji. Rozmawiamy z 2-ma sieciami i być może się uda. Pozostają nadal dwie, które olewają własciwie większość tematów.

Przy stronie pracować będą 2 osoby na stałe. Wprowadzenie wszystkich cenników od "zera" to 1 dzień pracy przy obecnych systemach, które zastosowaliśmy. Z naszych obserwacji wynika, iż takie sytuacje się właściwie nie zdarzają.

Jeśli zmianom ulegają pojedyncze cenniki, aktualizacja potrwa nie dłużej niż kilkanaście minut. Jeśli aktualizacja bazy będzie miała potrwać dłużej niż 1-2 h będziemy o tym informować stosowną informacją na stronie głównej.
Ostatecznie by były automatyczne, musimy się postarać i przekonać do tego operatorów dostarczając im spory ruch - inaczej nie da rady :)

Co do telefonów masz rację. Można to jeszcze podzielić. Wyszukiwarką też się zajmiemy.

#593119  autor: Sig
 04 lis 2012, 20:35
Pierwszy "babol" z brzegu, na liście rozwijanej jest przeniesienie numeru. Samo. Powino być rozróżnienie - przeniesienie z abonamnetu i przeniesienie z karty, bo są oferty o lepszych parametrach w sytuacji abonament->abonament, niż karta->abonament.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#593226  autor: surykatka
 05 lis 2012, 11:10
Zgadzam się i mamy tu problem bo nie bardzo wiemy w jaki sposob to zrobic. Tych ofert jest tak mało, że oddzielne pozycje przy wyszukiwaniu właściwie nie pokarzą wielu wyników. Dodatkowo nie chcemy by rozwijalna lista nie zrobiła się zbyt długa bo z kolei chcielibyśmy utrzymac jak największą prostotę w porównywaniu -> wiele osób z takimi narzedziami ma problemy. Czym wiecej pól do zaznaczania, wybierania, tym użytkownicy szybciej się zniechęcają.

Z tego co kojarzę rozroznienie abo -> abo i karta -> abo ma chyba tylko T-Mobile i Play. Nie znam cennikow na pamiec - tych jestem pewien.

Poki co stosowalismy taki podzial, ale w uwagach jak tu:
http://surykatka.pl/abonament/273 - > Uwagi: oferta dla osób przenoszących numer będący w ofercie na kartę

i tu:
http://surykatka.pl/abonament/270 -> Uwagi: oferta dla osób przenoszących numer z abonamentu

Właśnie liczymy ile jest takich ofert. Jesli liczba bedzie zbyt mała, prawdopodobnie rozroznienia nie bedziemy wprowadzać, ale jeszcze sie zobaczy.

Dzieki za inf.

#593233  autor: Sig
 05 lis 2012, 11:52
Wystarczyłby chcekbox pod listą z domyślnie zaznaczonym "przechodze z abonamentu", a obok opcja "z prepaid/karty", ale zgodze się, że nie musi tak być. Wiadomo, ma być prosto. Dobrze, że coś takiego powstało, choć nie przyjrzałem sie jeszcze dokładnie. Na pewno pomysł znacznie lepszy niż wyśmiewany jakiś czas temu bluepill czy jak im tam było. Znaczy pewnie nadal działaja, ale wpuszczać kogos na konto abonenckie... Nie.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#593252  autor: Edmund
 05 lis 2012, 12:42
Ja bym poprawił takie rzeczy w liście z wynikami wyszukiwania:
1. "Darmowe minuty" na "Minuty w abonamencie"
2. "Cena za minutę" na "Cena za minutę poza abonamentem".
3. W wynikach dodałbym jeszcze kolumnę "czas trwania umowy".

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#593406  autor: xsysiu
 06 lis 2012, 00:33
surykatka pisze:Zgadzam się i mamy tu problem bo nie bardzo wiemy w jaki sposob to zrobic. Tych ofert jest tak mało, że oddzielne pozycje przy wyszukiwaniu właściwie nie pokarzą wielu wyników. Dodatkowo nie chcemy by rozwijalna lista nie zrobiła się zbyt długa bo z kolei chcielibyśmy utrzymac jak największą prostotę w porównywaniu -> wiele osób z takimi narzedziami ma problemy. Czym wiecej pól do zaznaczania, wybierania, tym użytkownicy szybciej się zniechęcają.
Nie jestem pewien czy to było do mnie w sprawie wyszukiwarki telefonów, proponuję rozdzielenie na: zwykłe telefony i smartphony, smartphony na iphone, system android, system bada, system windows. Wydaje mi się że później już każdy znajdzie to co go interesuje.