• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#593005  autor: mariusz9a
 04 lis 2012, 11:43
Ja bym wziął taryfę no limit w Plusie a telefon bym sobie kupił na allegro ;-)

#593017  autor: macc
 04 lis 2012, 12:22
A ja zainwestowałbym w playa albo w virgin mobile a telefon zakupił na allegro.

#593057  autor: darewski
 04 lis 2012, 16:09
Zależy o co CI chodzi o telefon czy o samą ofertę. Moim zdaniem Plus ma słabą ofertę abonamentową. Są lepsze. Chyba że są inne uwarunkowania o których nie piszesz.

Jurij

#593068  autor: Ruben
 04 lis 2012, 16:38
Sądzę, że te oferty Only SIM są niemal identyczne pod względem ilości minut co Play.
Różnica jest chyba taka, że w Plusie nie wszystkie minuty są wymienne na SMSy. Zaletą jest natomiast to, że dotyczą one chyba także przenoszących numer z prepaid.
Dobrze, że w Plusie zaczęli trochę inaczej myśleć, bo z tego co zauważyłem, to na przedłużenie też proponują lepsze warunki niż jeszcze 4m-ce temu.

#593078  autor: darewski
 04 lis 2012, 17:36
Ciekawe są w plusie oferty dla przenoszących numer ale to bez telefonu. Ciekawi mnie jednak jak potraktują klienta po upływie umowy. Ciekawa jest jeszcze jedna rzecz. Zauważyłem że niektórzy operatorzy przy przedłużeniu umowy wydłużyli czas w umowie bez telefonu z 12 do 18 miesięcy.

Jurij

#593110  autor: solidburn
 04 lis 2012, 20:06
darewski pisze:Ciekawe są w plusie oferty dla przenoszących numer ale to bez telefonu. Ciekawi mnie jednak jak potraktują klienta po upływie umowy. Ciekawa jest jeszcze jedna rzecz. Zauważyłem że niektórzy operatorzy przy przedłużeniu umowy wydłużyli czas w umowie bez telefonu z 12 do 18 miesięcy.
No właśnie z jakiej racji umowa okresowa i jeszcze przedłużana jak nie ma tel ?
raty są ale towaru brak ;) wole podejście play w takich abonamentach
oferta jak dobra obroni się sama bez wiązania pętli

#593235  autor: Reyes
 05 lis 2012, 11:53
solidburn pisze:
darewski pisze:Zauważyłem że niektórzy operatorzy przy przedłużeniu umowy wydłużyli czas w umowie bez telefonu z 12 do 18 miesięcy.
Jeżeli na kilka miesięcy przed końcem kontraktu jest już nowa oferta dla danego numeru, to do kolejnej umowy dolicza się miesiące "oderwane" z poprzedniej. Tak to przynajmniej działa w Plusie.

Minds are like parachutes, they only function when they're open.

#593335  autor: SACZI
 05 lis 2012, 18:52
Reyes pisze:
solidburn pisze:
darewski pisze:Zauważyłem że niektórzy operatorzy przy przedłużeniu umowy wydłużyli czas w umowie bez telefonu z 12 do 18 miesięcy.
Jeżeli na kilka miesięcy przed końcem kontraktu jest już nowa oferta dla danego numeru, to do kolejnej umowy dolicza się miesiące "oderwane" z poprzedniej. Tak to przynajmniej działa w Plusie.
W każdej innej sieci działa tak samo ...

#593363  autor: KA
 05 lis 2012, 20:34
Według mnie umowa tylkoSIM na 18m to skandal. Jeśli działa u ciebie Play (przetestuj, choćby na darmowej karcie testowej), możesz przenieść nr nawet z karty na umowę bezterminową (30 dni wypowiedzenia), do tego z lepszą ofertą. Wydaje mi się, że teraz abonamenty najlepsze po Play ma Orange (po niedawnych zmianach). Jeśli karta, to teraz bezkonkurencyjne jest Virgin, z tym, że po 1 stycznia raczej przestaną dawać darmowy pakiet netu.