• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #59245  autor: turek
 07 mar 2006, 20:56
Witam,
Zamierzam założyć neostradę (brak innej możliwości) i zastanawiam się także za wynajęciem urządzenia livebox. Czy ktoś z Was miał z tym kontakt? Jak to działa?
Z góry dzięki za opinie :)
Pozdrawiam

www.smspower.pl www.bramkasms.com.pl
podróże wyprawy relacje

re

#59249  autor: Paola
 07 mar 2006, 21:05
spotkałem sie z tym modemem
-modem mozna wykorzystac jako Ruter
- jeden port mozesz wykorzystac jako tor bezprzewodowy ,niemniej bardzo wrażliwy na strukturę budynku -łaczność pomiedzy np laptopem a stacją-niestety tylko i wylacznie będzie pracował z swoim wyposażeniem inne WIFI niestety nie podlaczysz do tego jesli chodzi ci o wykorzystanie innego tz PENA..

-2 porty ethernet
- mozesz podlaczyc telefon VOIP
 #59272  autor: turek
 07 mar 2006, 22:02
Paola pisze: -łaczność pomiedzy np laptopem a stacją-niestety tylko i wylacznie będzie pracował z swoim wyposażeniem inne WIFI niestety nie podlaczysz do tego jesli chodzi ci o wykorzystanie innego tz PENA..
Nie bardzo rozumiem o co chodzi... Można podłączyć laptopa przez wifi? Rozumiem, że tylko jedno urządzenie bezprzewodowo na raz, tak?

Coś mi się kojarzy, że ma jeszcze punkt dostępu bluetooth... Mogą być na raz 2 urządzenia, przez wifi i bt?

Dzięki

www.smspower.pl www.bramkasms.com.pl
podróże wyprawy relacje

re

#59277  autor: Paola
 07 mar 2006, 22:18
zle napisałam.

tz mozesz podlaczyc tylko 1 komp bezprzewodowo oraz 2 komputery po Ethernet.
Jesli chodzi o wyposażenie tylko mozesz korzystać z modemu usb który jest na wyposażeniu-inny nie bedzie działał-bezprzewodowo

re

#59489  autor: Paola
 08 mar 2006, 22:26
Obrazek

#61805  autor: EuGene
 18 mar 2006, 23:03
Witam
Mam liveboxa od kilkunastu godzin i z całą stanowczością stwierdzam, że MOŻNA podłączyć więcej niż jedno urządzenie WiFi.
"dongle" dawany przez tp nie ma w sobie nic nadzwyczajnego i nie różni się niczym od innych urządzeń WiFi pracujących w standardzie IEE 802.11.
No może jakością się różni, bo nie jest to nic nadzwyczajnego - chyba Sagemowi się nie sprzedawał, dlatego jest gratis.
Podłączyłem notebooka Acer z kartą WiFi i działa bezproblemowo.
Z tego co wyczytałem w necie można podłączyć do 8 urządzeń WiFi, dwa przez porty ethernet (ale trzeba trochę pogrzebać - drugi port jest fabrycznie skonfigurowany do telewizji cyfrowej) i jeszcze jedno przez USB (nie polecam, same problemy - chyba że się lubi "konfigurować" PC).
Pozdrawiam.
 #62017  autor: amadeo
 19 mar 2006, 18:18
mozesz podać z jakimi modemami wifi livebox ci zadziałał??

Obrazek
 #62265  autor: EuGene
 20 mar 2006, 21:27
amadeo pisze:mozesz podać z jakimi modemami wifi livebox ci zadziałał??
- Zadziałał z wbudowaną kartą w notebooku Acer kumpla (nie wiem jaki model - to była chwilowa wizyta w celu sprawdzenia zasięgu liveboxa - nie starczyło mieszkania, na ulicę nie wychodziliśmy).
- Zadziałał z "donglem" dostarczonym przez tp (o dziwo :P )
w tej chwili działa z kartą WiFi Dlink DWL-650+ (taki zabytek PCMCIA).
Więcej urządzeń WiFi na razie nie mam...
Zadziałał również z komórką mojej żony :) (ma bluetootha - SE K700i). Ale z komórką to było tak, że urządzenia się tylko znalazły i połączyły. Nie udało mi się przesłać żadnych plików.