Witam zakupiłem nowy starter uruchomiłem na koncie było 5zl nic nie doładowywałem zadzwoniłem sobie na inny swój numer dla testu i nic wiecej tel sobie lezal
i za parę dni dostaje sms ze przez 7 kolejnych dni otrzymasz za darmo sms w promocji serwisu angielski flirt rezygnacja pod bezpłatnym smsm numer 8717 itp
po 7 dniach kolejny smsm kończy sie promocja będzie naliczanie 10gr za sms
ogólnie olałem ten cały spam i sobie zaczęli pobierać po 10gr

za sms
Czy takie coś jest legalne DOMNIEMANA ZGODA ? na niezamawiane pytanie/usługę ?
czyli
"Jeżeli nie zrezygnujesz z usługi X masz na to 7 dni po tym czasie zabierzemy ci dom"
znalazłem regulamin tego czegoś
2.11. W chwili wykonania pierwszego połączenia przy użyciu karty SIM T-Mobile na kartę będącej przedmiotem niniejszej oferty, Użytkownikowi zostaje automatycznie aktywowana zgoda na otrzymywanie Elektronicznej Informacji Handlowej od Operatora i Partnerów. Niniejsza zgoda może zostać wycofana przez Użytkownika w każdym czasie poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a o treści NIE pod numer 80888.
3.1. Każdemu Użytkownikowi Startera T-Mobile na kartę będącego przedmiotem niniejszej oferty, który doładuje konto kwotą minimum 5 zł z VAT, w ciągu 30 dni aktywowany zostanie Serwis "Granie na Czekanie" (dalej "Serwis") oraz pakiet „Prenumerata”.
3.7.1. Prenumerata SMS „Angielski flirt” - 0,10 zł z VAT za jeden otrzymany SMS. Wiadomość wysyłana raz dziennie od poniedziałku do piątku.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... _karte.pdf
Wykonałem tylko połączenie wiec maja prawo wysłać mi informacje handlowa ale nie doładowałem konta za 5zl wiec dlaczego aktywowali pakiet prenumerata? a następnie zaczęli sobie liczyć za to
Ogólnie czy takie praktyki sa legalne z tym domniemaniem zgody ? na wszystko co mi wyślą