• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 34 z 104
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 104

#592322  autor: SomalijskiWluczega
 31 paź 2012, 20:10
o nowej ofercie Lycamobile.pl można się dowiedzieć już jutro *(1.11.2012r.) - dzwoniąc telefonicznie pod nr 322 (nowe pakiety w lycamobile.pl) a strona ma być odświeżona kilka dni później.

Pozdrawiam

#592323  autor: Sig
 31 paź 2012, 20:14
Eh, rodzina się mi skarży, że im Lycamobile rozłącza połączenie po ok. 9 minutach jak dzownią do Niemiec, na niemiecką Lycę z polskiej. Z tego co widzę już ktoś o tym pisał tutaj w sierpniu. Będe ich namawiał do kontaktu z BOK, w końcu jest darmowy, ale spytam tak orientacyjnie - spotkał się ktoś z tym? Ponoć połączenie nie jest zrywane, tylko nagle w słuchawce robi się cicho, a na telefonie pokazuje, że połączenie trwa.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#592325  autor: mirek85
 31 paź 2012, 20:54
@ Sig

ja dzwonie ale z niemiec do poslki z lyca na lycaa i problemow jak na razie brak.

@Lycamobile

przedłużli proomocje (z tym ze oprocz portugalii dodali jeszcze irlandie) , do konca listopada za darmo dzwonie do dziewczyny na polską lyce,spoko :)

#592343  autor: awerrrrr
 31 paź 2012, 22:00
SomalijskiWluczega pisze:o nowej ofercie Lycamobile.pl można się dowiedzieć już jutro *(1.11.2012r.) - dzwoniąc telefonicznie pod nr 322 (nowe pakiety w lycamobile.pl) a strona ma być odświeżona kilka dni później.
Pozdrawiam
Kilka dni im zajmie zmiana info na stronie? Nieźle :shock: Na Niemieckiej, Holenderskiej i pewnie jeszcze kilku innych oferty na listopad już są na stronach...

#592387  autor: SomalijskiWluczega
 01 lis 2012, 09:14
już jest aktualizacja na stronie lycamobile.pl - otóż tak nowością są pakiety głosowe do wszystkich polskich sieci za 15zł ma się 150min na 30 dni (doczytałem - z wyłączeniem rozmów do sieci play.. - a więc lipa trochę:(() i 1000smsów do wszystkich polskich sieci za 15zł na 30 dni...
Nielimitowanych rozmów i smsów do wszystkich polskich sieci niestety nie ma :(

Pozdrawiam

#592391  autor: Sig
 01 lis 2012, 09:34
SomalijskiWluczega pisze:już jest aktualizacja na stronie lycamobile.pl - otóż tak nowością są pakiety głosowe do wszystkich polskich sieci za 15zł ma się 150min na 30 dni (doczytałem - z wyłączeniem rozmów do sieci play.. - a więc lipa trochę:(() i 1000smsów do wszystkich polskich sieci za 15zł na 30 dni...
Nielimitowanych rozmów i smsów do wszystkich polskich sieci niestety nie ma :(

Pozdrawiam
I bardzo dobrze, że nie ma. Nie chodzi tylko o nieuniknioną walkę z nadużyciami przy no limit, ale i prostym fakcie, że (tak jak pisałeś wyżej) znacznie mniej osób wyda 40 zł na "niepotrzebne" kilka dni no limit niż 15 zł(bardzo niski próg) na rozsądne 150 minut. Weź pod uwagę statystyki długości rozmów w prepaid. To przemyślane.
Nieprzemyślane jest natomiast wyłączenie Play z tego pakietu. MTR już nie jest znacząco inny, do tego mogli dać (może dali, nie czytałem) zastrzeżenie, że w danym miesiącu można np. kupić tylko taki jeden pakiet i "nabijacze minut" nie korzystaliby z tego.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#592405  autor: DanielR
 01 lis 2012, 11:25
Ważność pakietu 150 minutowego oraz jego cena całkiem rozsądne. Zgadzam się jednak, że nieporozumieniem jest brak sieci Play (?), za dwa miechy mamy przecie 2013, a więc dalsze obniżki MTR-ów!

I ponawiam pytanie, przytaczając wątpliwości Sig'a
Sig pisze:do tego mogli dać (może dali, nie czytałem) zastrzeżenie, że w danym miesiącu można np. kupić tylko taki jeden pakiet
Lycamobile, jak rozumiem, skoro każdy z pakietów jest odnawiany automatycznie, można aktywować tylko jeden pakiet tego samego rodzaju (wielkości), np. minutowy w miesiącu?

#592491  autor: SomalijskiWluczega
 01 lis 2012, 19:13
DanielR pisze:Ważność pakietu 150 minutowego oraz jego cena całkiem rozsądne. Zgadzam się jednak, że nieporozumieniem jest brak sieci Play (?), za dwa miechy mamy przecie 2013, a więc dalsze obniżki MTR-ów!

I ponawiam pytanie, przytaczając wątpliwości Sig'a
Sig pisze:do tego mogli dać (może dali, nie czytałem) zastrzeżenie, że w danym miesiącu można np. kupić tylko taki jeden pakiet
Lycamobile, jak rozumiem, skoro każdy z pakietów jest odnawiany automatycznie, można aktywować tylko jeden pakiet tego samego rodzaju (wielkości), np. minutowy w miesiącu?
Tak, też uważam że wyłączenie z tego pakietu numerów play jest nieporozumieniem.
Co do pakietu 15zł 150minut do dużych polskich sieci trzeba zwrócić uwagę że do tego pakietu dołączają też pakiet nielimitowanych rozmów wewnątrz sieci lycamobile.pl na 30 dni także... - szkoda że nie dodają nielimitowanych smsów także do sieci lycamobile.pl bo gdyby tak zrobili to przeniósłbym główny nr (play) do lycamobile.pl - a tak beż smsów darmowych nielimitowanych do lycamobile.pl nadal zostanę w play.
Kolejna sprawa co z MVNO?? też są wyłączone z pakietu...??
(To ostatnie pytanie - licze na odpowiedź Lycamobile)
No i jakie jest naliczanie w tym pakiecie?? sekundowe (tak moim zdaniem powinno być) czy minutowe?? (tak nie powinno być!!)

Pozdrawiam
I czekam na odpowiedź głównie od lycamobile.

#592514  autor: DanielR
 01 lis 2012, 22:22
SomalijskiWluczega pisze:No i jakie jest naliczanie w tym pakiecie??
Mądre pytanie. :wink: Mnie nawet nie przyszło one do głowy, wydaje mi się, że 2012 roku odpowiedź jest oczywista. Jednak jak to mawiają "dyjabeł tkwi w szczegółach". :-D

#592594  autor: Spioszek
 02 lis 2012, 12:13
Lycamobile wkońcu zaproponowała pakiety minut i SMSów do wszystkich sieci.

Minuty:
• 30 minut za 5 zł na 7 dni - kod 139*9001#,
• 80 minut za 10 zł na 14 dni - kod 139*9002#,
• 150 minut za 15 zł na 30 dni - kod 139*9003#.

SMSy do wszystkich sieci w Polsce.:
• 100 SMS-ów za 5 zł na 7 dni - kod 139*5001#,
• 300 SMS-ów za 10 zł na 14 dni - kod 139*5002#,
• 1000 SMS-ów za 15 zł na 30 dni - kod 139*5003#.

#592616  autor: KC-KARLOS
 02 lis 2012, 13:12
Szkoda, że minuty nie dotyczą Play, ale lepiej poczekać na potwierdzenie tego faktu.
Na "otarcie łez" wszystkie wiodące promocje zostały przedłużone do 30-11-2012. Szczególnie te darmowe 300 MB transmisji danych.
A właśnie: wiecie czasem, czemu mi net nie chce zadziałać w Lyca, w ramach tego pakietu?
Mam aktualnie 5,43 zł na koncie. Konfiguracja neta jest prawidłowa
(APN "data.lycamobile.pl", NAZWA: lmpl, HASŁO: plus),
a połączenia netowego nie da rady nawiązać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#592628  autor: Edmund
 02 lis 2012, 14:08
Karlos20, a doładowywałeś się w tym miesiącu? Ja tę promocję rozumiem tak, że po doładowaniu jest włączany pakiet 300MB (o ile jeszcze w tym miesiącu nie włączyli takowego).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#592671  autor: KC-KARLOS
 02 lis 2012, 16:04
Edmund, doładowanie wykonałem w zeszłą niedzielę i po zasileniu za 5 zł, zadzwoniłem do BOK i konsultantka odpaliła mi pakiet 300 MB oraz podała mi dane konfiguracyjne do korzystania z neta w LM. Niestety, net nie działa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#592673  autor: Wulo
 02 lis 2012, 16:09
Szkoda, że minuty nie obejmują sieci Play, gdzie cała moja rodzina jak właśnie w tej sieci. No nic, więc lycamobile zostaje cały czas jako numer dodatkowy.

#592679  autor: SomalijskiWluczega
 02 lis 2012, 16:35
miało być tak dobrze a jest źle....
Otóż dopiero teraz napisali o zmianach (w języku angielskim!!)
Otóż tak po pierwsze ceny pakietów NIE ZAWIERAJĄ VAT(!!)
Po drugie są z wyłączeniem sieci PLAY
PO trzecie - naliczanie jest minutowe.
Dziękuje - postoje

Teraz tylko trzeba czekać czy i z czym ewentualnie oraz kiedy wystartuje Vectonemobile.pl
Ale coś mi się zdaje, że skoro pogorszyli swoją ofertę to może oznaczać że albo Vectonemobile.pl wogóle nie wystartuje albo będą mieli tak kiepską ofertę że lycamobile.pl nie musi się starać... :(( ??

#592687  autor: DanielR
 02 lis 2012, 17:20
SomalijskiWluczega pisze:PO trzecie - naliczanie jest minutowe.
A w którym miejscu jest napisane o naliczaniu, bo jakoś nie zauważyłem? Mógłbyś przytoczyć stosowny fragment? :)

PS Po czwarte, istnieje możliwość zakupu jednorazowo tylko jednego pakietu tego samego rodzaju, raz na 30 dni.

#592692  autor: SomalijskiWluczega
 02 lis 2012, 17:49
zadzwoniłem właśnie do Lycamobile.pl
Pani powiedziała mi że jest błąd na stronie.
Oferta jest Z VATem.
Oferta wyklucza TYLKO PLAYa.
Rozmowy z Virgin Mobile i Redbull mobile są w ramach pakietu minut.

Pozdrawiam

#592693  autor: kubik
 02 lis 2012, 17:57
wyklucza Play, ale VM/RB jest w ramach, śmiechu warte ;)

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#592696  autor: DanielR
 02 lis 2012, 18:14
SomalijskiWluczega pisze:zadzwoniłem właśnie do Lycamobile.pl
Pani powiedziała mi że jest błąd na stronie.
kubik pisze:wyklucza Play, ale VM/RB jest w ramach, śmiechu warte ;)
Oni są naprawdę niepoważni. Sami nie wiedzą co maja we własnej ofercie. :smt104 A opisy pakietów na polskiej stronie w obcym języku (!), nie wspominając już nawet o braku jakiegokolwiek regulaminu wołają o pomstę do nieba. :smt011
Ostatnio zmieniony 02 lis 2012, 18:37 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

#592700  autor: KC-KARLOS
 02 lis 2012, 18:24
DanielR pisze:Oni są naprawdę niepoważni. Sami niewiedzą co maja we własnej ofercie.
Zgadzam się. Skoro zasiliłem konto i otrzymałem 300 MB, czemu ich nie mogę zużyć?? Żadna konfiguracja nie działczy..

• Strona 34 z 104
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 104
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34