• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 206 z 208
  • 1
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208

#591738  autor: zdzislaw140
 28 paź 2012, 21:34
A mnie zaraz trafi, kodzik dostałem od jednego z kolegów z forum za co stokrotne dzięki, w czasie dokonywania zakupów oczywiście strona orange.pl we współudziale IE dokonała unicestwienia podarowanego kodu bez zamówienia.....

:twisted: :twisted: :twisted:

Ze strony orange żadnego odzewu na sygnalizowany problem.

Jak jutro wpadnę do salonu Orange to kamień na kamieniu nie zostanie.

Tak że uważajcie przy zakupach bo po przejściu dalej jak za drugi krok zamawiania kod trafia szlag a orange potrafi nie puścić do potwierdzenia. :cry:

#591743  autor: Vieslav
 28 paź 2012, 21:53
Koleżanka prosiła o pomoc w przedłużeniu (oferta na kartę jest gorzej niż żenująca więc zostaje abo). Będzie to pierwsze przedłużenie (wcześniej prepaid), w tej chwili Delfin II za 79,90zł notorycznie przekraczany, rachunki w przedziale 200-400zł miesięcznie. Dużo połączeń do Orange i dużo smsów. Mamy konkretne oczekiwania: Smart Plan Multi z telefonem na 24 miesiące za 69,90zł z 30% zniżką na całą umowę, nielimitowane rozmowy do Orange gratis na całą umowę, przydałby się jakiś pakiet smsów (połączeń poza sieć nie ma wiele, wszystko idzie na smsy i stąd takie rachunki), ale jak wpadną "ustawowe" extra minuty za przedłużenie to i tak przeżyjemy. Co do telefonu jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale najprawdopodobniej będzie to Motorola MOTOLUXE, jest standardowo w cenniku za 3zł więc zniżka niepotrzebna. Czy ktoś ułoży coś takiego albo podobnego?

#591755  autor: bo8ek
 28 paź 2012, 22:45
cook1e pisze:bo8ek cierpliwości... może jutro się do Ciebie szczęście uśmiechnie :)
Mam nadzieję, że nie próbował Ci odsprzedać kodu ktoś kto go dostał za darmo np. ode mnie... to byłby szczyt bezczelności.
Właśnie tak - była to osoba, która prosiła o kod w założonym przez Ciebie temacie... Mogę napisać na priv kto taki, bo nie chcę publicznego piętnowania - choć może i by się przydało :roll:

Właśnie najgorsze jest to, że ktoś przez własną chciwość i chęć zarobienia kilku groszy pozbawia kogoś szansy na całkiem sporą oszczędność w ciągu trwania całej umowy.

Pomijam już kwestie moralne, czyli dostałem za darmo, ale sam chcę zarobić :?

#591761  autor: OrangeDlaFirm
 28 paź 2012, 23:00
bo8ek pisze:Jak widzę, występują też próby zarobienia na tych kuponach.
Daj proszę nick / screen z wiadomością od osoby która próbowała się dorobić - przekażę dalej. Poszedł dla Ciebie kodzik ode mnie na priv za wzorową postawę :-)
zdzislaw140 pisze:A mnie zaraz trafi, kodzik dostałem od jednego z kolegów z forum za co stokrotne dzięki, w czasie dokonywania zakupów oczywiście strona orange.pl we współudziale IE dokonała unicestwienia podarowanego kodu bez zamówienia.....
IE fatalnie współpracuje z orange.pl, warto zmienic na cos innego
Vieslav pisze: Mamy konkretne oczekiwania: Smart Plan Multi z telefonem na 24 miesiące za 69,90zł z 30% zniżką na całą umowę...
wysłałem kod, mam nadzieję że przedłużycie :wink:

malsssh na Ciebie również czeka nowa prywatna wiadomość :)

P.S. więcej kodów nie posiadam, nie odpisuję w tym zakresie na priv

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#591762  autor: malsssh
 28 paź 2012, 23:01
bo8ek, ja dostałem propozycję na pw na 100zł, zastanawiałem się chwilkę, bo w 3 msc to się zwróci, ale nie dam satysfakcji takiej osobie.

OrangeDlaFirm, dziękuję bardzo ;)

#591770  autor: piokuk
 28 paź 2012, 23:24
Ja również chciałem w tym miejscu podziękować Orange dla firm oraz cook1e za kody. Z jednego niestety nie mogę jeszcze skorzystać (czterdziestodniowa karencja po poprzedniej umowie zawartej na orange.pl) DAŁEM go zatem koledze, z drugiego skorzystam po 5 listopada. Jeszcze raz obu Panom dziękuję.

#591772  autor: zdzislaw140
 28 paź 2012, 23:40
Powiedzcie mi jeszcze jak to jest, kończą się rabaty na telefony 31.10 a później wchodzą nowe telefony czy to na dwoje babka wróżyła. Ogólnie to jest ciągła zmiana czy raz na jakiś czas coś rzucą?

Nie monitorowałem tego na bieżąco i stąd moje pytanie.

#591774  autor: bo8ek
 28 paź 2012, 23:48
OrangeDlaFirm, jeszcze raz dzięki za kod - jutro składam zamówienie na HTC One S! :mrgreen:

malsssh, widać cena dostosowana do użytkownika :wink: Moja "oferta" zwróciłaby się już po miesiącu i przeszło mi przez myśl, czy jednak nie skorzystać, ale nie - w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze :wink:

#591783  autor: andrew_77
 29 paź 2012, 00:53
OrangeDlaFirm pisze:Vieslav napisał/a:
Mamy konkretne oczekiwania: Smart Plan Multi z telefonem na 24 miesiące za 69,90zł z 30% zniżką na całą umowę...

wysłałem kod, mam nadzieję że przedłużycie
Widze ze wystarczy w odpowiednim momencie wcisnąć się w wątek :) a abonament przed zniżką niższy niż moj; oczywiscie nie mam pretensji tylko zauważam fakt;
Nie przedłużyłem oferty w salonie ze zniżką 30% i internetem na siłe - rzeczywistej zniżki miałbym ~13,5% po spieniężeniu modemu (co sugerował sprzedawca) ~18% Przeliczam tak bo mi to i tak niepotrzebne!
A skoro przy niższym abo i niższym stazu mozna miec 30% bez kombinacji...
Gość nie chce odpuścić oferty łączonej nawet jeśli zrezygnuje ze zniżki na telefon. Cóż poczekam - może jakiś konsultant zadzwoni jeszcze przed świętami - a jak nie - żegnaj orange... (i nie jest to straszenie :) )

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to.

#591789  autor: malsssh
 29 paź 2012, 01:58
bo8ek, przy Smart Plan Multi 159,90 na 36 mscy to jest ~1700zł oszczędności :)

#591798  autor: dreadnought1
 29 paź 2012, 08:34
malsssh pisze:bo8ek, przy Smart Plan Multi 159,90 na 36 mscy to jest ~1700zł oszczędności :)
Dla mnie było by to 1200 oszczędności przy założeniu 159*24miesiące ale niestety nie załapałem się na kod do tej pory.

Smutne jest to że klienci którzy są z siecią po paręnaście lat z najwyższymi kwotami zobowiązań korzystający z usług premium i płacący za nie terminowo rachunki są traktowani tak samo jak ktoś kto przychodzi z ulicy. Widać cywilizacja nie dotarła jeszcze do polski bo w porównaniu ze stroną GB Orange to nas ostro koszą na kasę.

#591810  autor: etylinek
 29 paź 2012, 10:44
Vieslav pisze:Mamy konkretne oczekiwania: Smart Plan Multi z telefonem na 24 miesiące za 69,90zł z 30% zniżką na całą umowę, nielimitowane rozmowy do Orange gratis na całą umowę, przydałby się jakiś pakiet smsów (połączeń poza sieć nie ma wiele, wszystko idzie na smsy i stąd takie rachunki), ale jak wpadną "ustawowe" extra minuty za przedłużenie to i tak przeżyjemy
Albo zniżka, albo SMSy, albo nielimitowane w Orange.

Trzeba się zdecydować.
Ja ostatnio wymodziłem u konsultanta z SaveDesk, abo Multi 69,90 z 100% rabatem na smsy do wszystkich sieci na 24msc. (wart 40zł/msc) i nic więcej do tego nie mogli mi dać. Oczywiście jeszcze dodatkowe minuty za przedłużenie umowy.
Dav1987 pisze:Chcę przedłużyć umowę w orange dla firm
Kod nie działa na biznesówkę..
dreadnought1 pisze:Smutne jest to że klienci którzy są z siecią po paręnaście lat z najwyższymi kwotami zobowiązań korzystający z usług premium i płacący za nie terminowo rachunki są traktowani tak samo jak ktoś kto przychodzi z ulicy. Widać cywilizacja nie dotarła jeszcze do polski bo w porównaniu ze stroną GB Orange to nas ostro koszą na kasę.
Nie do końca są, jak dobrze powalczysz możesz dostać naprawdę ciekawą ofertę od Orange. Jak w każdej sieci nie dostaniesz miliona minut za pół darmo, tylko za staż.

Proponuję zastanowić się co kto chce otrzymać, później zadzwonić na infolinię i ponegocjować, jeśli konsultant nie da wam tego co sobie założyliście to poproście go, aby skontaktował was z innym konsultantem który może zaoferować coś więcej. Z doświadczenia działa. Ważne żeby mieć realne oczekiwania. Ja dostałem dobrą ofertę.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 10:51 przez etylinek, łącznie zmieniany 1 raz.

#591845  autor: andrew_77
 29 paź 2012, 12:49
Faktycznie tylko o kodach.
A ja nadal czekam na odpowiedz na swoje zapytanie - wątek o kodach pociągnąłem bo mi np rozwiązałby sprawę pakietów sms - przy przedluzaniu przez neta takiej opcji nie ma, w salonie owszem jest ale ze znizką 75% (a ktoś tu pisał ze dostał całkiem darmo) i namawiają na orange open, zachwalają liveboxa i oddalamy się od planu taryfowego; W drugim salonie natomiast chcieli dac znizkę 30% ale przy dodatkowym necie (pisałem).
Czekam na wypowiedz kogoś kto mi np napisze ze przy abo MULTI 49,90 spokojnie dostane sms'y gratis i jakies dodatkowe minuty do Orange albo przy 89,99 moge liczyc na -30% bez ofert wiazanych (i sms'y niepotrzebne).
Oczywiscie kod i przedluzenie przez neta za 89,90-30% tez rozwiazuje sprawe ale przyszedłem tu głównie po porade.
Dla znających możliwości orange dodam że mogę wziążć nawet 24mc bez tel byle zniżka była duza a tel spełniający moje wymaganie moge sobie niedrogo sam kupić - moze jest taka opcja ?

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to.

#591849  autor: etylinek
 29 paź 2012, 13:05
andrew_77 w salonie mogą dać 75% zniżki na smsy do wszystkich, poprzez dział zajmujący się przedłużeniami dostaniesz 100% na 24msc. przy umowie z tel. I to jest na 100%, wiem z doświadczenia.

Z tego co kojarzę mogą też dać rabat na abo w wysokości 25-30% na 24msc. BEZ OFERT ŁĄCZONYCH. Jednak tu nie mam 100% pewności ile dają tej zniżki. Znajomi przedłużali i coś tam dostali

W salonie z zasady za dużo nie ugrasz.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 19:34 przez etylinek, łącznie zmieniany 3 razy.

#591853  autor: bocian123
 29 paź 2012, 13:06
Kod zadziałał od użytkownika cook1e. Umowa przedłużona abonament 89.90 zł po rabacie 62 zł przez 24 m-ce i do tego telefon HTC One S za 99 zł. Wielkie podziękowania dla cook1e. Czatujcie na kody bo się naprawdę opłaca.

#591874  autor: kurczak80
 29 paź 2012, 15:45
Miałeś od razu napisane że rabat 30% po zamówieniu? Bo ja nie miałem i chyba kod nie zadziałał.
Aha jak zamówienie nie przejdzie albo będzie nieodebrane to później trzeba czekać 40 dni żeby zamawiać na orange.pl?

#591881  autor: etylinek
 29 paź 2012, 15:57
kurczak80 pisze:iałeś od razu napisane że rabat 30% po zamówieni
Przy podsumowaniu zamówienia (po prawej stronie) powinna widnieć informacja, abonament przez pierwsze 24msc i kwota po rabacie, poniżej abo po 24 msc. kwota właściwego abo. Jeśli nie ma to nie przeszło.

#591915  autor: Vieslav
 29 paź 2012, 17:58
etylinek pisze: Albo zniżka, albo SMSy, albo nielimitowane w Orange.

Trzeba się zdecydować.
Ja ostatnio wymodziłem u konsultanta z SaveDesk, abo Multi 69,90 z 100% rabatem na smsy do wszystkich sieci na 24msc. (wart 40zł/msc) i nic więcej do tego nie mogli mi dać. Oczywiście jeszcze dodatkowe minuty za przedłużenie umowy.
To ja nie wiem jakim cudem inna koleżanka dostała 30% zniżki przez 20 albo 18 miesięcy (umowa na 24 mies) na smart plan halo za 69zł, htc desire c za 7 groszy i nielimitowane smsy do wszystkich sieci na całą umowę.

#591918  autor: kurczak80
 29 paź 2012, 18:04
Niestety coś mam uwalone w chromie bo nawet nie ma okienka do wpisania numeru zamówienia a w firefoxie jest.

#591927  autor: Senninho
 29 paź 2012, 18:53
Ja w sierpniu negocjowałem umowę dla siostry. Z racji tego, że kiedyś pracowałem w handlu poprosiła mnie o to. Poszedłem do Orange, miała mixa coś koło 50 zł. Chcieliśmy przejść na wyższy plan 89,90 z jakimś dobrym telefonem za 1 zł. Oferta jaką przedstawiła nam Pani w salonie była nie do przyjęcia więc po dłuższej miłej rozmowie i upieraniu się przeze mnie, że przechodzimy do innej sieci, a zastanawialiśmy się nad zakupem w przyszłości neostrady z telewizją itp. w jej salonie ale jeszcze mamy 4 miesiące umowy u konkurencji kobieta zmiękła, wypytywać się zaczęła czy na serio bierzemy pod uwagę dokupienie usług i czy zakupimy usługi u niej ( takt, tak oczywiście )...następnie zadzwoniła gdzieś, dała mi do telefonu jakiegoś uprzejmego Pana ( od razu zapytałem czy to Pan pieszczoch, od tej reklamy z rozumem i sercem w której dopieszczają :mrgreen: przytaknął :mrgreen: ) i wynegocjowałem z nim zwiększenie na 89,90, rabat 30 procent na cały mix, 20 procent więcej minut za przedłużenie i telefon 150 zł taniej.Da się, trzeba tylko umiejętnie poprowadzić rozmowę, kokietować albo brać ze sobą kogoś, kto ma doświadczenie w handlu :mrgreen:

Alcatel OT301---->Nokia 3330---->Siemens S 55------->Nokia 3100----->Nokia 6310i-------->LG C3310-------->Samsung J600 E-----> Nokia E50 - > Samsung L760----> samsung x640 ----> Znów kochana E50 ----> 8500 Wave----> HTC ONE S
  • Strona 206 z 208
  • 1
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 1
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207