• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 205 z 208
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208

#591464  autor: sosen
 27 paź 2012, 23:21
OrangeDlaFirm pisze:
etylinek pisze:Panowie kilka pytań:

2. Czy można wykorzystać kod przy przenoszeniu numeru?

4. Kody działają wyłącznie na biznes czy również indywidualnie?
5. Ma ktoś jeszcze może kodzik? ;)
Ad. 2: można, wybierasz opcje "przenosze numer" przy składaniu zamówienia
Ad. 3: tylko i wyłącznie klienci indywidualni
Ad. 5: wysłałem kodzik na priv (info dla innych - więcej nie posiadam)
Ten kod niestety nie działa przy MNP. Działa dla nowych aktywacji lub przejście z prepaida na abo. Przy MNP można za to skorzystać z rabatu 100% na abo przez 3 miesiące przy zakupie w esklepie lub na 6 miesięcy przy telesprzedaży.

[ Dodano: 2012-10-27, 23:22 ]
OrangeDlaFirm pisze:
etylinek pisze:Panowie kilka pytań:

2. Czy można wykorzystać kod przy przenoszeniu numeru?

4. Kody działają wyłącznie na biznes czy również indywidualnie?
5. Ma ktoś jeszcze może kodzik? ;)
Ad. 2: można, wybierasz opcje "przenosze numer" przy składaniu zamówienia
Ad. 3: tylko i wyłącznie klienci indywidualni
Ad. 5: wysłałem kodzik na priv (info dla innych - więcej nie posiadam)
Ten kod niestety nie działa przy MNP. Działa dla nowych aktywacji lub przejście z prepaida na abo. Przy MNP można za to skorzystać z rabatu 100% na abo przez 3 miesiące przy zakupie w esklepie lub na 6 miesięcy przy telesprzedaży.

#591496  autor: dreadnought1
 28 paź 2012, 02:28
W takim razie jak to wielka tajemnica skąd ludzie biorą kody to ja też poproszę jak ktoś będzie mieć wolny. Lub chętnie odkupie.

#591523  autor: pomarancza
 28 paź 2012, 09:58
Hej

Witam wszystkich. Niedługo też kończy mi się umowa i chciałbym przedłużyć umowę ale w końcu na jakiś normalnych warunkach tzn. mam na myśli że jeżeli jest się u operatora ponad 10 lat to można liczyć na jakieś zniżki w formie o której piszecie -30% na abonament + jakiś normalny smartphone(htc, samsung, nokia) w cenie nie takiej że po dołożeniu 100-200 pln można go normalnie kupić na allegro czy gdzieś indziej. Macie na to jakiś patent poza tymi kodami lub jakieś specjalne kody którymi możecie się podzielić, lub numer do jakiejś Pani/Pana w Orange którzy mogą coś negocjować ? Dodam że Pani która dzwoniła do mnie z ofertą to mnie załamała nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać :)

Pzdr

#591536  autor: dragon81
 28 paź 2012, 10:39
Hej :) ja 11 latach dostałem rabat 30% ale wcześniej wysłałem rezygnację :). Bez tego mogłem zapomnieć o czymkolwiek.

#591538  autor: pomarancza
 28 paź 2012, 10:50
dragon81 pisze:Hej :) ja 11 latach dostałem rabat 30% ale wcześniej wysłałem rezygnację :). Bez tego mogłem zapomnieć o czymkolwiek.
Może ktoś z szanownej sieci w końcu się ogarnie, bo chyba nie tak należy traktować stałych klientów, masakra. A możesz powiedzieć jak wygląda taka rezygnacja? Sam wysłałeś luźne pismo że rezygnujesz, czy są do tego jakieś gotowe blankiety (dostępne w każdym salonie Orange :) ). Mam przed tym opory bo nie chciałbym stracić numeru, gdyby nie tak stanęła czapka jakieś pani/panu w Orange...

#591549  autor: ajka6
 28 paź 2012, 11:35
mam ten sam dylemat, rozmowy z konsultantami telefonicznymi pozostawiają wiele do życzenia, na ten moment najlepsza jest oferta online, magiczne kody są poza moim zasięgiem. Chętnie przeczytam jak dokonać w realu tych 30% zniżki.
Pozdrawiam

#591604  autor: andrew_77
 28 paź 2012, 13:54
na moje pytanie o pomoc w przedluzeniu (ostatni post na poprzedniej stronie) nikt nie odpowiedzial ale za to ja odpowiem uzytkownikowi ajka6 :)
Dzisi bylem w salonie firmowym, wchodze i mowie ze jest taki rabat 30% na abo na cale 24mc i zeby nie sciemniał albo sobie taki kod zdobede albo postrasze rezygnacja i wtedy dostane - gosc sie usmiechnał i mowi ze owszem ale musze do tego wziazc neta za 14,90 2GB umowa na 2 lata - to im wyrownuje brak zysku po udzieleniu mi rabatu
Takze kombinujcie z kuponami albo idzcie i kawa na ławe w salonie
oczywiscie znizka 30% przy abo za 29,90 nie wchodzi w gre
ja prosilem o abo 89 ze znizka 30% daje 62,90 mam w tym wszystko co mnie interesuje (zadne pakiety juz niepotrzebne) i jeszcze rabat do 200zł na tel ale neta za 14,90 musze wziazc chyba ze ktos poratuje KODEM to wtedy przedluze przez internet bez brania dodatkowych uslug, uff :)

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to.

#591612  autor: pomaranczowy
 28 paź 2012, 14:08
andrew_77 pisze:na moje pytanie o pomoc w przedluzeniu (ostatni post na poprzedniej stronie) nikt nie odpowiedzial ale za to ja odpowiem uzytkownikowi ajka6 :)
Dzisi bylem w salonie firmowym, wchodze i mowie ze jest taki rabat 30% na abo na cale 24mc i zeby nie sciemniał albo sobie taki kod zdobede albo postrasze rezygnacja i wtedy dostane - gosc sie usmiechnał i mowi ze owszem ale musze do tego wziazc neta za 14,90 2GB umowa na 2 lata - to im wyrownuje brak zysku po udzieleniu mi rabatu
ja prosilem o abo 89 ze znizka 30% daje 62,90 mam w tym wszystko co mnie interesuje (zadne pakiety juz niepotrzebne) i jeszcze rabat do 200zł na tel ale neta za 14,90 musze wziazc chyba ze ktos poratuje KODEM to wtedy przedluze przez internet bez brania dodatkowych uslug, uff :)
Straszenie rezygnacja itp.? Grubo.. Ludzie, co do kodów z rabatem 30% na nowy abonament lub przedłużenie: to jest oferta dla pracowników, a nie promocja dla klientów. Każdy pracownik może wziąć kilka kodów dla siebie. To jest tylko dobra wola pracownika, że Wam podaruje kod. Wiadomo, że większość rozda najbliższym. Ja Wam rozdałem w sumie 5 kodów. Doceńcie do.

A zniżka na każde abo (nawet 29,90) wchodzi w grę, w Smart Plan Multi i Halo dla nowych i przedłużających klientów.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#591628  autor: cook1e
 28 paź 2012, 14:23
Zrobiło się gorąco w temacie kuponów zniżkowych, więc może wrzucę parę słów celem wyjaśnienia.

Zniżka ta, nie jest ogólnie dostępną ofertą. Jest to promocja dla etatowych pracowników Orange, ich rodzin oraz przyjaciół i jest ograniczona czasowo. Każdy tak pracownik może wygenerować kilka takich kuponów, jeśli ma ich więcej to prawdopodobnie dostał od współpracowników. Nie wiem natomiast czy można ją dostać jako ofertę utrzymaniową (mało prawdopodobne).

Zniżka nie działa na przeniesienie numeru z innej sieci.
Zniżka łączy się z Orange Open.

#591638  autor: andrew_77
 28 paź 2012, 14:45
"straszenie rezygnacją" i kody to były cytaty argumentów z forum - nie wiem na ile sprawdza się "straszenie" i na ile działąją te kody ale zaryzykowałem zapytać :)
Danych pracownika salonu z ktorym rozmawialem nie ujawnie; powiem tylko że zaręczam ze taka rozmowa miala miejsce i nie w atmosferze jakiejś groźby czy coś tylko luzna rozmowa;
Pracownik powiedział wprost że ta zniżka "to nie jest oficjalna oferta orange" (więcej wyjaśniać nie chciał) ale że skoro już o niej wiem i że zależy im na zatrzymaniu klienta to może mi takie coś dac - oczywiscie nie za darmo tylko oferta łączona z umową na internet mobilny 2GB 14,90 24mc - coś za coś. No i jeszcze kwota abonamentu - dla 29,90 by ze mną nie rozmawiał - za 89,90 (minus rabat) już tak - moze dlatego ze zostawia dla tych którym naprawde warto taki rabat dać - i to akurat doceniam choć martwi mnie konieczność wzięcia tego mobilnego neta który za bardzo mi potrzebny nie jest.
Właśnie przeglądam telefony (nie było na miejscu w salonie tego który jest dostępny w necie i który miałem upatrzony) i być moze jeszcze dziś u tego samego człowieka przedłużę tą umowę.
Co do kodów nie wnikam dla kogo one są - ważne że jeśli wyciekły i korzystały z nich inne osoby niż pracownicy i ich rodziny to dlaczego ja miałbym z tego nie skorzystać? Czytałem kilkanaście stron wstecz i widziałem że były prośby i szły kody na PW, w innym wątku były nawet wypisane w postach
Jestem z orange juz od 12 lat - z czego 7 na siebie (wcześniej na firmę - za spore pieniądze - sam za swój nr płaciłem). Dlaczego jakiś małolat ma mieć zniżkę podpisują umowę na 29,90 a ja przedluzajac po tylu latach przy wyższych kwotach juz nie ?

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to.

#591648  autor: zdzislaw140
 28 paź 2012, 15:19
SX S się wyprzedał, ktoś wie kiedy poszły ostatnie sztuki?

Są jakieś szanse że się jeszcze pojawi?

#591675  autor: dragon81
 28 paź 2012, 16:46
pomarancza pisze:
dragon81 pisze:Hej :) ja 11 latach dostałem rabat 30% ale wcześniej wysłałem rezygnację :). Bez tego mogłem zapomnieć o czymkolwiek.
Może ktoś z szanownej sieci w końcu się ogarnie, bo chyba nie tak należy traktować stałych klientów, masakra. A możesz powiedzieć jak wygląda taka rezygnacja? Sam wysłałeś luźne pismo że rezygnujesz, czy są do tego jakieś gotowe blankiety (dostępne w każdym salonie Orange :) ). Mam przed tym opory bo nie chciałbym stracić numeru, gdyby nie tak stanęła czapka jakieś pani/panu w Orange...
Wysłałem faksem a wszystkie informacje znalazłem po tym LINKIEM

#591715  autor: cook1e
 28 paź 2012, 19:20
@dragon81, @andrew_77, na forum wiele razy było wspominane, że obecnie dla żadnego z operatorów nie liczy się ogólny czas jaki z nim jesteś związany lojalkami. Zazwyczaj liczy się ostatni aneks/umowa. Czasem są wyjątki, ale to rzadkie promocje skierowane do wąskiej grupy klientów.
Nie ma znaczenia czy jesteś u operatora 10 lat czy 2 lata. Przy przedłużeniu dostaniesz te same warunki.
Myślę, że częściowo spowodowane jest to względami marketingowymi. Ale w dużej mierze jest to też kwestia utrudnionej możliwości weryfikacji jaki faktycznie staż w sieci ma dany klient. Nie każdy u konkretnego operatora jest stale i od zawsze.

Jeszcze odnośnie kuponów rabatowych. Nie jest tak jak pisze andrew_77, że one wyciekły. Bo to sugeruje, że skorzystał z nich ktoś, kto nie powinien. Kupony są dla pracowników, rodziny i przyjaciół. Oznacza to, że jeśli dostaliście je na forum, to macie nowego przyjaciela w postaci użytkownika forum (być może pracownika Orange), który wam je bezinteresownie oddał :wink:
Jak widzę, występują też próby zarobienia na tych kuponach. Jest to niezgodne z regulaminem promocji i nie powinno mieć miejsca.

#591723  autor: pomarancza
 28 paź 2012, 20:07
Ci nasi operatorzy to lipa straszna muszę przyznać w takim razie skoro nie ważne jest dla nich kto ile jest w sieci i zaznaczam że nie mam abonamentu za 29.90 przez 11 lat to śmiech na sali ... To jak się wchodzi do dealer'a samochodowego to jak się ma dobrą gadane to 5 000 PLN rabatu + pakiety wyposażania migusiem mogą się być w twoim posiadaniu. No nic pozostaje walczyć na lini telefonicznej :) Ale jak byście coś wiedzieli to chętnie poznam owe techniki negocjacji :)

[ Dodano: 2012-10-28, 20:16 ]
pomaranczowy pisze:
andrew_77 pisze:na moje pytanie o pomoc w przedluzeniu (ostatni post na poprzedniej stronie) nikt nie odpowiedzial ale za to ja odpowiem uzytkownikowi ajka6 :)
Straszenie rezygnacja itp.? Grubo.. Ludzie, co do kodów z rabatem 30% na nowy abonament lub przedłużenie: to jest oferta dla pracowników, a nie promocja dla klientów. Każdy pracownik może wziąć kilka kodów dla siebie. To jest tylko dobra wola pracownika, że Wam podaruje kod. Wiadomo, że większość rozda najbliższym. Ja Wam rozdałem w sumie 5 kodów. Doceńcie do.

A zniżka na każde abo (nawet 29,90) wchodzi w grę, w Smart Plan Multi i Halo dla nowych i przedłużających klientów.
Ok spoko wielkie dzięki że się dzielicie zniżkami z nami forumowiczami czapka z głów, ale skoro dla operatora nie jest ważne czy gość płaci abonament przez 10 lat nie ma problemu z wpłatami i w ogóle, od takiego co dopiero przychodzi i nie wiadomo co, to trochę słabo. Nie mówię że to Ty tak mówiłeś tak ogólnie chyba przyznasz mi rację że to słaba opcja ... ?
pzdr

#591727  autor: bo8ek
 28 paź 2012, 20:24
Jak widzę, występują też próby zarobienia na tych kuponach.
Po dopisaniu się w jednym z tematów, że chętnie otrzymałbym kod - dostałem wiadomość od jednego z użytkowników, że może mi go sprzedać za 30zł :roll:

Niby kwota nieduża, ale wkurza mnie takie oszukiwanie*, więc dla zasady nie skorzystałem.

Teraz muszę czekać, aż pojawi się jakaś nowa promocja/oferta, ale przynajmniej mam satysfakcję, że nie dałem zarobić naciągaczowi. Choć w dzisiejszych czasach to chyba niewiele znaczy :wink:

*pisanie, że potrzebuje kodu dla mamy/babci/chorego przyjaciela itp, a potem odsprzedawanie innym zainteresowanym :evil:

#591728  autor: haban83
 28 paź 2012, 20:40
Mam takie pytanie :czy jest szansa uzyskania lepszej ceny telefonu dla przedłużenia umowy dla firm niż na stronie Orange w e sklepie ? I gdzie takiego konsultanta biznesowego b2b szukać ?

#591730  autor: cook1e
 28 paź 2012, 21:05
bo8ek cierpliwości... może jutro się do Ciebie szczęście uśmiechnie :)
Mam nadzieję, że nie próbował Ci odsprzedać kodu ktoś kto go dostał za darmo np. ode mnie... to byłby szczyt bezczelności.

#591731  autor: bocian123
 28 paź 2012, 21:17
Niestety są takie osoby, które coś dostaną za darmo a później by chcieli na tym zarobić krocie. Mi też chciał gość odsprzedać kupon tylko za 150 zł na innym forum, ale ja czekam tutaj grzecznie na darmowy kodzik rabatowy :D ale dla siebie i nikomu nie oddam :P

#591734  autor: sliffka
 28 paź 2012, 21:27
ale powiem wam szczerze, że tragedia z tymi kodami. Przeczytałam, że są takie kody i zamiast normalnie przedłużyć umowę to czaję od ponad tygodnia i myślę "może jutro się uda" :P

#591735  autor: Kaczy
 28 paź 2012, 21:27
andrew_77 pisze:Dzisi bylem w salonie firmowym, wchodze i mowie ze jest taki rabat 30% na abo na cale 24mc i zeby nie sciemniał albo sobie taki kod zdobede albo postrasze rezygnacja i wtedy dostane - gosc sie usmiechnał i mowi ze owszem ale musze do tego wziazc neta za 14,90 2GB umowa na 2 lata - to im wyrownuje brak zysku po udzieleniu mi rabatu
Sądzę, że sprzedawca zbajerował Cię tym netem. Kod pewno mógł Ci dać bez niczego, ale upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu: przedłużenie umowy i nowa aktywacja. Tzw. sprzedaż wiązana.

...::: Made for loneliness :::...
  • Strona 205 z 208
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 1
  • 203
  • 204