• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #591186  autor: rumcajs
 26 paź 2012, 17:36
Witam.

Mam pytanie odnośnie mojego gadżetu sprzed 2-ch lat.

Zamówiłem wtedy usługę Neostrada i podpisałem umowę na 2 lata.
Pamiętam, że była strona odnośnie gadżetów, wypełniłem tam dane wpisując nr umowy, wybrałem gps, sprawę zostawiłem i nie otrzymałem go do dzisiaj.

Czy mogę to reklamować i odebrać zaległy gps ?

Pozdrawiam.

#591277  autor: Spioszek
 27 paź 2012, 01:16
Próbować możesz, ale nikła szansa odzyskania gadżetu, z uwagi że ciężko reklamować coś po 2 latach.

Jeśli już zdecydujesz się reklamowac to na Orange Online możesz złożyć reklamacje przez komputer ;)

#594791  autor: meira
 12 lis 2012, 09:23
reklamować można do roku wstecz.

Motorola 192 -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Siemens SL55 -> Motorola K1 -> Sagem X5 -> Nokia 6101 -> SE K700i -> Sagem C3 -> Nokia 6020 -> Samsung AGH L760 -> Samsung Corby -> Samsung Wave 533

#595290  autor: ukefake
 14 lis 2012, 18:27
reklamować można do roku wstecz.
to prawda, ale to dotyczy usług telekomunikacyjnych. gadżet ciężko podciągnąć pod usługę więc reklamacja ma spore szanse powodzenia.

#595292  autor: zygikuleczka
 14 lis 2012, 18:34
Skoro już mowa o terminach to na ten gadżet powinien być regulamin promocji, który zawiera informacje o terminach, zasadach itd. Pisanie o szansach na powodzenie jest całkiem nieuzasadnione.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#595295  autor: ukefake
 14 lis 2012, 18:45
zygikuleczka, sęk w tym, żę w regulaminie orange dot zamówień neo przez www nie ma informacji co do przedawnienia roszczeń i reklamacji. w związku z tym podtrzymuję opinię, że autor wątku ma spore szanse na sukces.

edit: małe sprostowanie. otóż na stronie orange NIE MA regulaminu dotyczącego promocyjnych gadżetów dla klientów zamawiających/przedłużających neo w salonie sprzedaży. jedyny regulamin jaki znalazłem dotyczy wyboru gadżetów przy zamówieniu/przedłużeniu neo na www. więc tak naprawdę to nie wiadomo jak to się skończy. tak czy inaczej sprawa jest ciekawa i trzymam kciuki za jej pozytywne załatwienie. proszę również autora wątku o informacje co i jak udało się załatwić.

#595300  autor: zygikuleczka
 14 lis 2012, 19:01
ukefake, ale może taka informacja znajduje się w umowie zawartej przez autora tematu, a może w jego promocji było to określone we wspomnianym przez Ciebie dokumencie a może w innym znajdowały się zapisy dot. terminów reklamowania.
ukefake pisze:autor wątku ma spore szanse na sukces.
Pisz co chcesz- "Internet przyjmie wszystko". Chodzi bardziej o to aby mieć jakąś podstawę a nie ferować opinie: bo tak.

#596009  autor: ukefake
 18 lis 2012, 13:09
zygikuleczka, zadałem sobie trud aby poszukać danych na podstawie których można się oprzeć. niestety, nie znalażłem ich i stąd moja opinia o "sporych szansach". jeśli masz dostępne regulaminy które jednoznacznie rozstrzygają tę kwestię, to jestem bardzo ich ciekaw bo dzięki każdy się przekona jak wyglądają fakty. kończąc ten mało produktywny OT czekam na dalszy rozwój wypadków.

#596067  autor: zygikuleczka
 18 lis 2012, 17:04
Jedyny termin, który jest jasno określony to rok na składanie reklamacji. W związku z tym ocena szans na skuteczność reklamacji jest całkiem bezpodstawna.