@etylinek, tak jak pisałem po folii ewidentnie widać ,że była ściągana i zakładana ponownie, a nie niechlujnie przyklejona. Po 2 w salonach często pokazują telefony zainteresowanym wtedy ściągają folie włączają je itp.. nie raz byłem świadkiem takich sytuacji. Potem wyłączają telefon, naklejają folie i wkładają do pudełka jak się klient nie zdecyduje. Ostatnio widziałem jak siedział chłopak z koleżanka i kolegą w salonie i oglądał lumie 800 i jakieś 2 htc. Stąd biorąc w salonie mogłeś mieć podobnie. Ja zamawiałem przez infolinie i z tego co utrzymuje PLAY to inny kanał dystrybucji i nie ma możliwości by np telefon z salonu trafił do sprzedaży w sklepie internetowym.
Następną sprawą jest to ,że wiem jak taka folia powinna wyglądać w nowym telefonie. Nawet niech będzie kilka bąbelków, ale chodzi o to,że to widać jak się odklei i przyklei, traci swoje właściwości jakiś tam klej i jest min mniej przeźroczysta.
Tak telefon ten powinien posiadać zestaw słuchawkowy i HDMI pamiętajmy o tym,że to jeszcze nie tak dawno był topowy model. Nawet jeśli z jakiś względów miałby być brak kabla HDMI to zestaw słuchawkowy jest chyba czymś oczywistym...
Po któreś z kolei przed zakupem na infolinii wypytywałem się czy te telefony są nowe oryginalnie zapakowane. Dostałem na to potwierdzenie, a z powodu braku elementów zestawu, wyglądu folii na wyświetlaczu jak i stanu woreczków w którym był telefon i kabel ładowarki mogę się tylko domyślać ,że coś tu jest nie tak i mam jak największe prawo mniemać ,że telefon nie jest nowy. Już więcej tu nie będę o tym pisać Założyłem watek na forum PLAY i tam będą aktualne informacje dotyczące tej sytuacji.