Cristiano
jak możesz wydać do 100 zł na abonament typu no limit to w Play napewno znajdziesz telefony w tym abonamencie, tylko, że od tej ceny w takich taryfach zaczyna się abonament i jest on bez limitu na net, opcją płatnych stacjonarnych bym się nie przejmował bo chyba każda sieć ma jakiś pakiet minut na stacjonarne, więc jak masz jakiś telefon tylko do rozmów po wcześniejszej umowie to spokojnie mógłbyś z niego korzystać kupując pakiet na rozmowy np. w sieci i na stacjonarne, zasięg Play jest w porządku, korzystam z Play na codzień i nie mam żadnych problemów, możesz się połączyć z Play z inną siecią i inne sieci mogą się dodzwonić do Play, to co piszą inni o kosmicznych problemach Play traktuję jak bajkę bo jestem w Play od paru lat i nic takiego mi się nigdy nie zdarzyło, w dodatku jak jesteś gdzieś gdzie Play nie ma zasięgu to zawsze telefon przełączy się na zasięg Plus albo Orange i zajmuje to chwilkę, potem telefon działa bez problemu tylko, że takie sytuacje są najczęściej na terenach wiejskich gdzie nie dociera zasięg Play, za to jak jesteś w takim Orange to zasięg ci się skończy na jakiejś wsi jak przejeżdrzasz i zostajesz z niczym, w Play przynajmniej możesz skorzystać z zasięgu Plus-a, Orange i Play to są sieci miejskie, taki Orange jako Idea startował jako sieć miejska która ma do dziś gorszy zasięg 900 od Plus i T, więc jak będziesz przejeżdrzał przez jakąś wieś to możesz w Orange zostać bez zasięgu, za to Play dzięki zasięgowi Plus-a może mieć zasięg 900, który Plus i T mają największy, to, że Orange ma swoje nadajniki w miastach i, że zasięg działa dobrze nie gwarantuje jeszcze tak dobrego działania poza miastami jak na zasięgu Plus i T, a do zasięgu Plus ma dostęp Play, w miastach Play działa bez problemów, więc można spokojnie porównać do Orange Play i na odwrót.