• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 144 z 182
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 182

#590894  autor: PalonyLolek
 25 paź 2012, 12:35
RePlay "Nowy Play Online" GU, ta oferta będzie zmieniana najprawdopodobniej, póki co wrzucone są opcje bez modemu na 18 msc. niezbyt ciekawe.

EDIT:

Ktoś pytał mnie o dostępność Iphone'a 4 w wersji 8Gb, czy 16Gb nie pamiętam kto ani gdzie więc piszę tutaj, jest dostępny cały czas.

#590944  autor: infernovip
 25 paź 2012, 17:25
JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE!
JESTEM TAK ZAGOTOWANY Z NERWOW ZE SZOK!!!!!
Otrzymałem długo wyczekiwany telefon xperia s czarny i co!!?? pierwsze na co zwróciłem uwagę na plomby na pudełku a raczej na ich ilość... i tylko z tego powodu zdecydowałem się nagrywać cały proces i na całe szczęście ,że to zrobiłem!
Okazało się ,że po otworzeniu widać ,że folia z wyświetlacza była ściągana i zakładana ponownie! czyli telefon nie był nowy tak jak mnie zapewniano i dobrze to widać na filmie. Dodatkowo zestaw jest wybrakowany nie ma w nim zestawu słuchawkowego... i... to nie wszystko brak jest też kabla HDMI!!! to jakaś porażka,kpina i to na całej linii...
Do pieca jeszcze dołożyła Pani na infolinii, która powiedziała ,że muszę odesłać telefon z umową, umowa zostanie anulowana,a za wysyłkę itp... ja będę musiał zapłacić ze swojej kieszeni... to jakiś żart po prostu!
Nie ma w ogóle mowy ,że za takie coś miałbym jeszcze ja zapłacić. Jak się uspokoję dzwonie do uokik i zaraz będę myśleć co i jak załatwić. Ponieważ na pewno nie będę jeszcze dodatkowo płacić za taką nieodpowiedzialność. Plomby na pudełku mają numer a pod nimi widnieje napis "sprawdzono" to ja będę oczekiwać by osoba która to sprawdzała przed wysyłką za to odpowiedziała.

#590945  autor: ajan
 25 paź 2012, 17:37
infernovip pisze:powiedziała ,że muszę odesłać telefon z umową, umowa zostanie anulowana,a za wysyłkę itp... ja będę musiał zapłacić ze swojej kieszeni... to jakiś żart po prostu!
Już nie raz na forum Palony pisał że jak się coś nie zgadza w przesyłce, to nie przyjmujemy i wracamy do stanu sprzed zawarcia umowy. Za nieodebrana przesyłkę nie musisz więc płacić.

Obrazek
Obrazek

#590952  autor: infernovip
 25 paź 2012, 17:51
No ,ale przesyłkę odebrałem... skąd miałbym inaczej wiedzieć czego nie ma w pudełku? przecież otworzyłem przesyłkę(worek) przy kurierze patrze pudełko telefonu opatrzone plombami i nie uszkodzone, to co miałbym innego zrobić jak nie przyjąć? Potem dopiero wyszło czego brak. Dodatkowo ja mogę zapłacić itp ,ale chcę mieć pewność,że zostanie mi to zwrócone.

LINK DO FILMU: http://www.youtube.com/watch?v=8NnGOSMuBW8
(włączcie jakość HD 720p w filmie)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 10:05 przez infernovip, łącznie zmieniany 3 razy.

#591043  autor: sql
 26 paź 2012, 08:47
PalonyLolku prosimy o informacje jakie są opcje internetu mobilnego od dziś. Czy dostępne są "stare" opcje oraz czy coś zmieniło się w kwestii internetu mobilnego w biznesie? To ważna dla mnie informacja bo czekam na wygenerowanie 3 faktur.

#591090  autor: patrix-83
 26 paź 2012, 11:50
PalonyLolku

Czekamy na tą nową ofertę GU dla promocji RePlay Play Online dla indywidualnych bez modemu a także z modemem :D

Nie zapomnij dziś o nas :D

#591106  autor: piokuk
 26 paź 2012, 13:06
A ja dostałem taką ofertę od Orange, że chwilowo GU Playowe na internet mnie nie rusza :) - 58GB za niecałe 62 złote :) - brutto.

#591113  autor: patrix-83
 26 paź 2012, 13:23
piokuk pisze:A ja dostałem taką ofertę od Orange, że chwilowo GU Playowe na internet mnie nie rusza :) - 58GB za niecałe 62 złote :) - brutto.
Oż kurcze,ale Ci zazdroszczę :shock: :shock: :shock:

A w jaki sposób to dostałeś i na ile umowa i w jaki sposób to sobie załatwić???

PalonyLolek

Gdzieś Ty się podział z tą nową ofertą GU na Play Online'a??? Miała być dzisiaj.

#591195  autor: PalonyLolek
 26 paź 2012, 18:22
Patryk83żółwik pisze:Nie zapomnij dziś o nas
Niestety na dzień dzisiejszy dostępna jest póki co tylko opcja, którą wrzuciłem już wczoraj, pozostałe oferty będą dostępne najszybciej w poniedziałek, jest małe zamieszanie w ofertach GU i żadnych szczegółów na razie podać nie mogę.

#591238  autor: etylinek
 26 paź 2012, 22:20
infernovip pisze:,że folia z wyświetlacza była ściągana i zakładana ponownie! czyli telefon nie był nowy tak jak mnie zapewniano
Według mnie to z tą folią żeś trochę popłynął, ja odbierałem ostatnio Xperie U w salonie i folia wyglądała podobnie. Zresztą na moim HTC też nie była idealnie podlepiona. Tutaj bym się sprzeczał o to czy na podstawie tej folii można stwierdzić że telefon był używany. Ta folia służy wyłącznie do zabezpieczenia ekranu do czasu dotarcia do użytkownika i lepiona jest byle jak.
infernovip pisze:Dodatkowo zestaw jest wybrakowany nie ma w nim zestawu słuchawkowego... i... to nie wszystko brak jest też kabla HDMI!!! to jakaś porażka,kpina i to na całej linii...
Jesteś pewny że w zestawie od PLAY (każdy operator może coś uszczknąć lub dodać) jest kabelek HDMI? Bo zestaw słuchawkowy to według mnie standard, ale może być różnie.

#591243  autor: tupta
 26 paź 2012, 22:41
u mnie w SE Arc s kabla HDMI też nie było (choć niby producent podawał, że jest), tak więc akurat tego kabla możliwe że PLAY akurat nie daje.

#591257  autor: xsysiu
 26 paź 2012, 23:40
Jest możliwość przedłużenia na 12 miesięcy w abo
RePlay Extra All Inclusive MAX? Latem, inną aktywację udało mi się przedłużyć na rok, teraz w eshopie jest opcja tylko na 18 mies.

#591261  autor: ajan
 26 paź 2012, 23:51
xsysiu a próbowałeś z wypowiedzeniem...?
Wyślij wypowiedzenie i mów że chcesz umowę na 12 miesięcy

Obrazek
Obrazek

#591267  autor: infernovip
 27 paź 2012, 00:53
@etylinek, tak jak pisałem po folii ewidentnie widać ,że była ściągana i zakładana ponownie, a nie niechlujnie przyklejona. Po 2 w salonach często pokazują telefony zainteresowanym wtedy ściągają folie włączają je itp.. nie raz byłem świadkiem takich sytuacji. Potem wyłączają telefon, naklejają folie i wkładają do pudełka jak się klient nie zdecyduje. Ostatnio widziałem jak siedział chłopak z koleżanka i kolegą w salonie i oglądał lumie 800 i jakieś 2 htc. Stąd biorąc w salonie mogłeś mieć podobnie. Ja zamawiałem przez infolinie i z tego co utrzymuje PLAY to inny kanał dystrybucji i nie ma możliwości by np telefon z salonu trafił do sprzedaży w sklepie internetowym.

Następną sprawą jest to ,że wiem jak taka folia powinna wyglądać w nowym telefonie. Nawet niech będzie kilka bąbelków, ale chodzi o to,że to widać jak się odklei i przyklei, traci swoje właściwości jakiś tam klej i jest min mniej przeźroczysta.

Tak telefon ten powinien posiadać zestaw słuchawkowy i HDMI pamiętajmy o tym,że to jeszcze nie tak dawno był topowy model. Nawet jeśli z jakiś względów miałby być brak kabla HDMI to zestaw słuchawkowy jest chyba czymś oczywistym...

Po któreś z kolei przed zakupem na infolinii wypytywałem się czy te telefony są nowe oryginalnie zapakowane. Dostałem na to potwierdzenie, a z powodu braku elementów zestawu, wyglądu folii na wyświetlaczu jak i stanu woreczków w którym był telefon i kabel ładowarki mogę się tylko domyślać ,że coś tu jest nie tak i mam jak największe prawo mniemać ,że telefon nie jest nowy. Już więcej tu nie będę o tym pisać Założyłem watek na forum PLAY i tam będą aktualne informacje dotyczące tej sytuacji.

#591290  autor: KA
 27 paź 2012, 08:33
Do xsysiu: bez tel możesz przedłużyć (po wypowiedzeniu na pewno - sam tak mam) nawet na czas nieokreślony, czyli na 30 dni wypowiedzenia. Nie wiem, czy w salonie, ale przez tel na pewno. Trzeba tylko trochę "pomarudzić", tzn. stawiać warunki, jakich nie mogą spełnić, to wtedy zaczynają proponować korzystniejsze warunki. Wśród nich jest umowa bezterminowa na korzystnych warunkach, z tym, że super-warunki są na 3 miesiące, potem nieźle, ale trochę gorzej. Z tym, że w grudniu przed Świętami pojawią się na 100% oferty lepsze i wtedy możesz znaleźć coś na 12m - mnie tak zasugerowano i tak mam zamiar zrobić.

#591299  autor: xsysiu
 27 paź 2012, 10:14
KA: dzięki, w takim razie poczekam do świąt. Umowa i tak jest do lutego, chciałem tylko obniżyć koszta bo telefon już kupiłem za gotówkę. W lipcu właśnie przedłużałem drugą aktywację i opcja na 12 miesięcy była dostępna dlatego się zdziwiłem.

#591322  autor: Oliver
 27 paź 2012, 12:15
konczy mi sie druga umowa z playonline (abon 39zl )co moga mi zaoferowac w trzeciej umowie?
posiadam telef w abonam w orange ,wziasc sobie inter mobilny w orange(jakis upust bym dostal pewnie) czy pozostac w play?prosze o rade.

#591333  autor: PalonyLolek
 27 paź 2012, 13:05
KA, powiedz mi proszę skąd wiesz o zmianie oferty przedłużeniowej akurat w okolicach grudnia?

xsysiu, umowy bez telefonu można przedłużać na czas nieokreślony, 12msc i 18msc. Wszystkie opcje do wybrania w centrali.

#591434  autor: ciekawy
 27 paź 2012, 21:43
piokuk pisze:A ja dostałem taką ofertę od Orange, że chwilowo GU Playowe na internet mnie nie rusza :) - 58GB za niecałe 62 złote :) - brutto.
to jest oferta dla osób prywatnych czy dla firm ?

z modemem czy bez modemu ?

na ile miesięcy przedłużyłeś umowę ?

jest lejek po limicie czy dodatkowo płacisz ?

[ Dodano: 2012-10-27, 21:44 ]
PalonyLolek pisze:
Patryk83żółwik pisze:Nie zapomnij dziś o nas
Niestety na dzień dzisiejszy dostępna jest póki co tylko opcja, którą wrzuciłem już wczoraj, pozostałe oferty będą dostępne najszybciej w poniedziałek, jest małe zamieszanie w ofertach GU i żadnych szczegółów na razie podać nie mogę.
PalonyLolek

to może napisz chociaż czy te nowe oferty będą korzystniejsze od tych obecnych czy mniej korzystne ?

#591563  autor: piokuk
 28 paź 2012, 12:05
To jest oferta dla firm (po wypowiedzeniu). Rabat 50% na abonament na cały okres umowy (12 miesięcy) plus dodatkowe pakiety danych (do 12 gb - 5, do 24 - 8, do 48 - 10). Uważam, że jak na Orange oferta jest fantastyczna - byłem zdecydowany (na 1000%)) umowy nie przedłużać ale po tym jak zaproponowano mi takie warunki - złamałem się. W mojej lokalizacji spokojnie wyciągam ponad 20 mb/s (przed chwilą http://www.speedtest.net/result/2269962610.png ), tak więc praktycznie nie potrzebuję internetu stacjonarnego. Oferta bez modemu (ale jakie to ma znacznie skoro modem można kupić za 100 złotych).
  • Strona 144 z 182
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 182
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144