• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #589910  autor: MagnuS12
 20 paź 2012, 19:24
Witam was serdecznie.
Otóż mam taki problem od przedwczoraj.
Gdy próbuję uruchomić SMS/MMS na moim telefonie pokazuje się taki komunikat
- Aplikacja SMS/MMS ( proces com,android.mms) została niespodziewanie zatrzymana. Spróbuj ponownie.
Możecie wytłumaczyć mi czym to jest spowodowane i co mam zrobić aby pozbyć się tego błędu.?
Mój telefon to Motorola Milestone .
Dzięki z góry i proszę o szybką pomoc.
Pozdrawiam
Damian
Dzięki
Odpowiedz
Edytuj

#589913  autor: lee
 20 paź 2012, 19:47
to jest programik w androidzie który odpowiada za wiadomości...

generalnie Ja osobiście nie jestem w stanie powiedzieć Ci dlaczego tak się stało (nie wiem którykolwiek użytkownik forum jest)

bo powodów może być sporo... sam u siebie w RBM One miewam podobne historie od czasu do czasu (aplikacja nieodpowiada czy padła całkiem :D )

pozdro

#590115  autor: MagnuS12
 21 paź 2012, 22:36
Okej, ale czy jesteś w stanie powiedzieć mi jak zrobić abym mógł dalej wysyłać wiadomości i co zrobić zeby to naprawić?

#590116  autor: lee
 21 paź 2012, 22:40
niom... ale chwila czyli w ogolevnie dzialsja wiadomosci

i za kazdym razem wykrzacza sie ten proces?

#590204  autor: Śmiechol
 22 paź 2012, 12:51
Spróbuj zrobić Hard Reset.

#590289  autor: Wieszunio
 22 paź 2012, 20:06
MagnuS12, poszukaj w google provider sms/mms lub apk do sms/mms dla motoroli i zainstaluj, wcześniej sprawdz też jakąś alternatywną aplikacje gosms czy coś takiego jeśli bedzie działało to ok.

jak to nie pomoże to:
Śmiechol pisze:Spróbuj zrobić Hard Reset.
jeśli obie metody nie pomogą poszukaj w google jak postawić system w motoroli bo jest to uwalenie sterownika czasem się tak krzaczy

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#590319  autor: MagnuS12
 22 paź 2012, 21:21
Tak tak, za każdym razem coś takiego mi wyskakuje ;c.
Co prawda ja jestem zielony w kwestii telefonów. Jeżeli ktoś z was byłby chętny mi pomóc piszcie na gadu 8367049 naprawdę będę bardzo ale to bardzo wdzieczny,.

#591860  autor: SzySz
 29 paź 2012, 14:07
Siem wszystkim!
Mam wielki problem i potrzebuje jak najszybciej go rozwiazac.
Model telefonu: LG E400
Problem: com.android.mms
Wszystko zaczelo sie od tego ze przyszedl do mnie sms o nieodebranym polaczeniu. Chcialam go otworzyc, ale ciagle wyskakuje mi: com.android.mms . Najgorsze jest to ze nawet nie moge wejsc do sms/mms. Blagam pomozcie jak najszybciej!
Calusy

#592024  autor: Vieslav
 30 paź 2012, 09:52
:arrow: instalacja innej aplikacji do smsów, np Go SMS
:arrow: hard reset (ustawienia-->prywatność-->na samym dole wyczyść wszystko czy jakoś tak)
Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie flashować telefon (czyli wrzucać od nowa androida). Nikt nic więcej nie napisze na ten temat bo to są jedyne opcje!
EDIT:
Oj nie jedyne, przepraszam. Aplikacja do smsów siedzi na partycji systemowej. Żeby się tam dobrać trzeba robić roota i mieć pojęcie o podstawowej strukturze katalogów tego systemu, żeby tą aplikacje "podmienić". Jeśli ktoś chce się w to bawić to powodzenia, dwie opcje powyżej są chyba łatwiejsze i bezbolesne (poza utratą danych po resecie).

#592267  autor: Wieszunio
 31 paź 2012, 14:41
Vieslav, zapomniałeś o nadaniu uprawnień aplikacji?

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#592297  autor: Vieslav
 31 paź 2012, 17:21
Wieszunio pisze:Vieslav, zapomniałeś o nadaniu uprawnień aplikacji?
Do tego też root potrzebny.